istinu znacajan porast. No korelacija je vrlo interesantna. Kratko nakon objave rasta BDI za 100 poena JDPL i ATPL izgubili na vrijednosti. Na NYSE premarket se okrenuo u korist brodara nakon objave BDI. To je nama nasa borba pardon ZSI dala.
Pogledaj dobro grafove na početku trgovanja kod skoro svih brodara:
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DAC,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR&d=v1
…svi su u početku bili u crvenom iako je BDI narastao.
Ovo što si spomenuo kod nas na ZSE je zato što igru vode ljudi koji se razumiju u dionicu i prate situaciju na sto strana. A ne kao mi, električari (banderaši).
Nekada pomislim da se stranci ravnaju po ATPL a ne obratno.
Izvješće je očekivano jer su gospari najavili gubitak oko 50 kuka još davno prije.
Oporavak je krenuo ali to ne ide tako brzo kako su neki poletili. Ja jako volim volativnost.
Sada nam čovjek kojega traba izabrati za diktatora i kojega ja jako cijenim (Rohatinski) predviđa dodatne muke oko oporavka, ali to se ne tiče ATPL jer oni rade za dolare i dobijaju ih u CASH-u.
Mislim da bi moglo kod nas još biti padalina i laganog bježanja u brodare.
U brodove se razumijem ko Mara u krivi hurac, ali jedno znam: ATPL če uskoro biti prva dionica na ZSE. Posebno kada telekom klekne u Njemačkoj.
Kolega ‘odjavaHRT’ nemojte zaboraviti da smo mi u hrvatskoj i da je trenutno CROBEX malo nagnul prema dole tako da ovi svijetski trendovi samo mogu ubalažiti tu korekciju.
Prodao danas i kupio Jdpl, tj. nadokupio. Ne zahebavam se sa gubitašima. Uprava je vukla jako loše poteze. Možda jednog dana dok se promjene neki ljudi….
Prodao danas i kupio Jdpl, tj. nadokupio. Ne zahebavam se sa gubitašima. Uprava je vukla jako loše poteze. Možda jednog dana dok se promjene neki ljudi….
Da imamo zdravu burzu skupo bi platio krivu procijenu.ATPL je trebala pasti basti barem 10% u trenutku
izlaska izvještaja,a JDPL istog trenutka u pozitivnu blokadu.Utoliko prije jer je u odnosu na TNPL,JDPL,LPLH bila precijenjena barem dva do tri puta.Sada su te razlike i veće jer za sada je
jedino ATPL dva kvartala zaredom u velikim gubicima.Ali to nema veze sa menađmentom,to
je logična posljedica fdundamentalne precijenjenosti ATPL što će i ubuduće s obzirom na cijenu
dionice biti najlošiji plasman u odnosu na ostale naše brodare.
Jasno da imam sve brodare osim ATPL i fantomske ULPL.
I zato ne treba kriviti ni zse,ni menađment već osobno lošu procjenu vrijednosti ATPL.Postali ste žrtve dubrovačke diplomacije.Odavno je trebalo uteći iz ove dionice.
E moj Lopina,
tako sam ja jesenas za one krize igrao na Zabu da ne će puno pasti jer normalno da će poslovati dobro.
Tako je i bilo 200 milja € dobiti a dionica u bunaru. Ne ma ju izvješća, TA i ine trice nikakve veze sa cijenom. Jedino onda kad ekipi paše i snijeg na Islandu je dobar povod.
Kolega ‘odjavaHRT’ nemojte zaboraviti da smo mi u hrvatskoj i da je trenutno CROBEX malo nagnul prema dole tako da ovi svijetski trendovi samo mogu ubalažiti tu korekciju.
ATPL je samo jedan dio u sastavu CROBIja. Bude se on još rastegao prema dolje. Pročitaj od čovjeka koji je izgleda jedini pametan:
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=ac35c227-d027-45c5-9788-eea3e8a10d64
..,iako vjerujem da ima puno pametnih u našoj državi, ali ne mogu doči do izražaja ili se ne žele tuči sa kamikazama.
Što se tiče teza o podcjenjenosti i precjenjenosti ATPL, vjerujem da ona vrijedi upravo onoliko koliko je za nju netko spreman platiti.
Što se tiče bježanja iz dionice, nisam bježao u ratu pa neču ni sada, pogotovo kada nam se smješi pobjeda.
jer za sada je
jedino ATPL dva kvartala zaredom u velikim gubicima.Ali to nema veze sa menađmentom,to
je logična posljedica fdundamentalne precijenjenosti ATPL
[/quote]
ATPL je dva kvartala u gubicima jer je fundamentalno precijenjena? [cool]
jer za sada je
je logična posljedica fdundamentalne precijenjenosti ATPL
[/quote]
ATPL je dva kvartala u gubicima jer je fundamentalno precijenjena? [cool]
[/quote]
Da fundamentalno precijenjena dok je BDI ovako nisko.Veliko zaduženje i smanjenje vrijednosti
flote su spustile NAV niže od sadašnje cijene dionice.Kamate na kredite jedu supstancu i sve dok
poluga ne počme raditi u korist ATPL tj kada novi brodovi počmu zarađivati barem toliko da mogu
pokriti barem kamate na kredite nema dobiti.U gubitaše ne ulažem,a naročito ako je skuplji od
slićnih firmi u istoj branši,ali postoji bitna razlika što one zarađuju kao JDPL,TNPL,a možda i LPLH.
Fantomski ULPL ne komentiram.Oni su priča za sebe.
Volio bi da je ATPL sve iznenadila sa velikim dobitkom jer ona je ipak narodna dionica,a svi ostali
su ovisni o njoj.Danas se dogodilo ćudo.ATPL u padu,a JDPL u rastu.Pa ljudi moji da li je to moguće.
Da smo zrelo tržište danas bi ATPL išla 20% šoto,a JDPL istog trena u pozitivnu blokadu.Ali to je ZSE
gdje rezultati nisu bitni.
Evo ima nešto o ATPL ovdje