ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jako loše izvješće, očekivao sam oko nule ili par milja kuna minusa, ali 42 milijuna kuna gubitka stvarno ne! Bojim se da ni 2Q neće donijeti plus [cry] tim više je rast dionice ATPL sa 700 na 900 kn bilo obično pumpanje cijene bez podloge [bye]

čemu TUGA, čemu BOL??? kad postoji ALKOHOL

Izvješče je O.K. tko bi normalan mogao očekivati + a bidi je bio na 600 bodova ?!?!?!

Grupa je u promatranom razdoblju ostvarila gubitak od 42,2 mil. kuna. Od ukupnog gubitka 65% otpada na pomorstvo, 19% na zračni prijevoz i 16% na hoteljerstvo.
Navedeni rezultati su očekivani, sukladni planiranim veličinama, a rezultat su, kao posljedica globalne
gospodarske krize, drastičnog pada vozarina na svjetskom tržištu brodskog prostora, te sezonskog karaktera poslovanja ostalih djelatnosti Društva.

Suma sumarum, očekivano. Znači, neće utjecati na rušenje cijene dionice.
Srušena je dovoljno sa globalnom krizom.
Poenta je u tome, da bi jednako bilo, i da je izvješće u pozitivi.

Sreća da je Evropa u plusu. I da će BDI danas najvjerovatnije u plus.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

KRIZA I BRODARI
Atlantska plovidba: U prvom kvartalu gubitak 42,2 milijuna kuna
Autor/izvor: SEEbiz
DUBROVNIK – Atlantska plovidba u prvom je tromjesečju ove godine ostvarila gubitak od 42,2 milijuna kuna. U istom razdoblju prošle godine ostvarila je dobit od 258,04 milijuna kuna.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/atlantska-plovidba-u-prvom-kvartalu-gubitak-42%2c2-milijuna-kuna,45292.html

uh mene ja očekivao gubitak od 4 milje,a mislio na 40 milja..eto..bio sam blizu..to i nije tako loš rezultat s obzirom da su prošle godine za ovu procijenili gubitak od 300 miljuna kuna..bdi raste,i to je zasad najbitnije…

ovo nikom ništa ne govori:

KUPNJE (5.835) – ATPL-R-A PRODAJE (8.728)

Ukalkulirano u cijenu [thumbsup]
Po logici stvari dionica ide gore sad, jer se to dogodilo sa svim koje su iskazale gubitak ovaj Q, a kolko tolko su likvidne.

[rolleyes]

Gubitak 42 mil , amortizacija 45 mil

ovo nikom ništa ne govori:

KUPNJE (5.835) – ATPL-R-A PRODAJE (8.728)

ne govori niti nikada nije niti neće!

a ako te te brojke vesele stavi 10000 atpl na kupnju na lipu!

Ovo djeljenje jedinica svakoj pozitivnoj rijeci je totalni buy signal…
Koliko brzopletih burzovnih ulagača čeka na ukrcaj.
E deca kad je sentiment pozitivan nema izlaska iz dionica, inaće je velika mogučnost pušinga i ogorčenog dijeljenja keceva…
LP

gubitak = amortizacija

New Report

Close