Može se primjetiti i da u zadnjih 2 tjedna nema stjecanja vlastitih dionica (Atlanska ne kupuje) mislim da to govori puno.
Mislim da je moguca mini korekcija i atlanske i BDI, ali 90% se ceka i izvjesce za prvi kvartal, zdravo je za trziste da se malo koriguje,a inace nevidim nikakve prepreke crobex do 2250,atlanska bi mogla do 1200–1300.
I ja tako mislim, ovo je dosta i dugo raslo začudo!
A da nije puno palo……. ovaj rast jeste normalan jer pad je bio nenormalan………..
a sada da BDI počne rapidno rast da li bi bilo čudno, ne bi bilo čudno
rast bi trebao biti do oko 60000 dolara za capesize a za ove manje od 30 000 -40 000 znači ima dosta prostora za rast BDI-a…..
Dakle BDI dupla vrijednost od dosadašnje vrijednosti indeksa….
Nemojte drukati bezveze ljude, svi znamo da su manje više sve industrije pale i da su smanjile proizvodnju, znači smanjio se rapidno brodarski prijevoz i prvo bi se morala industrija oporaviti da bi se brodari oporavili, što znači da smo još jako daleko od toga …
Ova dionica ima puno daytredera i zato pad BDI, ili mogući negativni predznak da će doći do pada BDI utječe jako na pad cijene, a rast BDI utječe na kupnju……
Stoga ova dionica je jako psihološka……..
Svaki drugi komentar, previše je rasla suvišan je jer ovdje isključivu cijenu dionice stvara BDI, i kada bi on neprekidno rastao 2 mjeseca, cijena bi rasla skoro mjesec i po, a od tih 2 mjeseca 15 dana bi padala upravo zbog špekulacija nivou indeksa BDI-a
Evo današnji razgovor na CNBC-u sa financijskim direktorom Genco Shippinga,kaže da je najgore prošlo,da šta se tiče Dry bulk brodova bez tereta da je u novembru bilo oko 150-160 usidreno a sad oko 20 i to starih brodova koji čekaju da idu u rezalište,očekuje stabilizaciju tržišta i rast vozarina
http://www.cnbc.com/id/15840232?play=1&video=1119719338&__source=yahoo|headline|quote|video|&par=yahoo
Ova dionica ima puno daytredera i zato pad BDI, ili mogući negativni predznak da će doći do pada BDI utječe jako na pad cijene, a rast BDI utječe na kupnju……
Stoga ova dionica je jako psihološka……..
prije bi se reklo da je dobra za short time stand, ili ti dnevno trgovanje.
Ja stvarno ne vidim ovaj tjedan pozitivu. I nemojte pisati ove gluposti vezane uz izbore, vlada ne trži na burzi i ne diže cijee, to zaboravite.
Baltic Exchange Dry Index 2215 UP 1
BCI Baltic Exchange Capesize Index 2913 DOWN 50
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2147 UP 3
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1611 UP 42
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 757 UP 10
jomiii nebudi smješan, pa šta neznaš da je izvješće negativno ! Mora da si spavao na nastavi … to sigurno nemre dignut dionicu
svak zna da je izvjesce negativno,ali pitanje je koliko,vidi vijadukt i viro, pa im dionica skoci za cc 25%,ali kazem da se ceka i tako ce i biti,mali ce prodavat u panici a veliki kupiti,tako je bilo i tako ce uvjek biti
A da nije puno palo……. ovaj rast jeste normalan jer pad je bio nenormalan………..
a sada da BDI počne rapidno rast da li bi bilo čudno, ne bi bilo čudno
rast bi trebao biti do oko 60000 dolara za capesize a za ove manje od 30 000 -40 000 znači ima dosta prostora za rast BDI-a…..
Dakle BDI dupla vrijednost od dosadašnje vrijednosti indeksa….
[/quote]
polako.ne žuriti sa ciframa .