Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Samo se vi svađajte, prepucavajte…
Atlantska je došla na moj target i sve sam prebacio u ledo..
Kad on idući tj. odradi svoje vračam se vama…
LP
LP
Nije loša taktika!Imaš mota…
@techman
BDI na 2298 da bi se strmoglavili na 1463 mjesec dana kasnije. I ko garantira da se necemo opet????
Ja bih bio vrlo iznenađen da se to dogodi,a mislim da je takva mogućnost jednaka onoj da se DOW vrati ponovno na 7000 bodova. Nešto mi govori da se tržišta oporavljaju i da svjetska gospodarstva jačaju, moguća je manja korekcija BDI-ja iza koje slijedi ponovno žešći uzlet, a mislim da za takvu prognozu ne treba biti brodarski expert.
Kolega da li znas koja je razlika izmedju mog i tvog pisanja? Ja stavljam egzaktne cinjenice sa datumima i iznosima (moguca mala odstupanja jer sam podatke vadio iz grafa) a tvoje pisanje je bazirano na "nešto" sto ti govori. Pa neznam šta bi dao da mi je malo popricati o buducnosti brodarskih dionica sa tvojim "nešto" sta govori.
I jedno pitanje za siri auditorij. Da li brod opterecen kreditom zaradjuje ili je u minusu prema zadnjem nivou BDI-a?
[/quote]
Kolega vi doista divno pišete, ali ja ću se ipak držati svoje logike i javno reći da će se BDI vratiti na 1463 NIKAD.Vaše egzaktne činjenice su pogurale ATPL na 900 kuna, a ja sam istina izgubio okladu jer mi se target oko kojeg smo pričali dogodio nakon 2 tjedna.Inače uopće ne sumnjam u vaše brodarsko znanje, samo vrhunski arhitekt ne znači biti i genijalan dioničar s dionicama IGH, INGRA-e i slično.
Dugoročno me brodari ne interesiraju,a naročito ne ATPL jer je cijena dionice ATPL prema NAVu precijenjena dva do tri puta u odnosu na gore navedene.Mislim da je to prevelika razlika i prevelika
nagrada za dubrovačku diplomaciju i prevelika kazna za loši imiđ koji ima JDPL,TNPL,kao i za
netransparentan LPLH.
Kelega sve se vriti oko dividende, predujma dividende i sl. kako za ovu godinu, tako i za naredne godine.
Možda je zato tolika razlika u brodarskim dionicama.
@Mcinha
Na cijenu vozarina utječe jako puno čimbenika a najvažniji je ponuda i potražnja za brodarskim uslugama
dugoročno index vozarina se mora stabilizirati na razinama koje osiguravaju brodarima kakvu takvu perspektivu i profitabilnost.
Brodarski business je cikličkog karatera i krize se događaju svako određeno vrijeme. Čak i da nije bilo recesije kriza brodarskog sektora bi sigurno nastupila.
Po meni tek rezultati za 2Q ove godine odredit će smijer kretanja ove dionice jer će se već tada znati da li bi moglo biti dobiti i dividende za 2009. godinu.
Kratkoročno sve je moguća ali na duge staze pobjeđuju fundamenti.
[/quote]
Cash koji ATPL ima je sasvim dovoljan da se prebrodi manji minus koji je moguć da se dogodi u prvom kvartalu, nakon toga ne želim biti vrač, niti up druker, ali od ATPL očekujem strašno puno. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali mislim da će se za godinu dana mnogi udarati u glavu što ovdje nisu ušli. Mislim da ogromni prometi koji se zadnje vrijeme ovdje događaju nisu slučajni, netko gadno ulazi, a to nisu samo mali igrači.
Dugoročno me brodari ne interesiraju,a naročito ne ATPL jer je cijena dionice ATPL prema NAVu precijenjena dva do tri puta u odnosu na gore navedene.Mislim da je to prevelika razlika i prevelika
nagrada za dubrovačku diplomaciju i prevelika kazna za loši imiđ koji ima JDPL,TNPL,kao i za
netransparentan LPLH.
Kelega sve se vriti oko dividende, predujma dividende i sl. kako za ovu godinu, tako i za naredne godine.
Možda je zato tolika razlika u brodarskim dionicama.
@Mcinha
Na cijenu vozarina utječe jako puno čimbenika a najvažniji je ponuda i potražnja za brodarskim uslugama
dugoročno index vozarina se mora stabilizirati na razinama koje osiguravaju brodarima kakvu takvu perspektivu i profitabilnost.
Brodarski business je cikličkog karatera i krize se događaju svako određeno vrijeme. Čak i da nije bilo recesije kriza brodarskog sektora bi sigurno nastupila.
Po meni tek rezultati za 2Q ove godine odredit će smijer kretanja ove dionice jer će se već tada znati da li bi moglo biti dobiti i dividende za 2009. godinu.
Kratkoročno sve je moguća ali na duge staze pobjeđuju fundamenti.
[/quote]
Cash koji ATPL ima je sasvim dovoljan da se prebrodi manji minus koji je moguć da se dogodi u prvom kvartalu, nakon toga ne želim biti vrač, niti up druker, ali od ATPL očekujem strašno puno. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali mislim da će se za godinu dana mnogi udarati u glavu što ovdje nisu ušli. Mislim da ogromni prometi koji se zadnje vrijeme ovdje događaju nisu slučajni, netko gadno ulazi, a to nisu samo mali igrači.
[/quote]
Za godinu dana ima i jako jako bolji dionica,nekazem da nece i atlanska vrjedit,ali ima firmi koji ce biti puno jaci od atlanske,po mome sudu to su firme pred privatizaciju——–jadroplov,petrkomeija i luka ploce.
@techman
BDI na 2298 da bi se strmoglavili na 1463 mjesec dana kasnije. I ko garantira da se necemo opet????
Ja bih bio vrlo iznenađen da se to dogodi,a mislim da je takva mogućnost jednaka onoj da se DOW vrati ponovno na 7000 bodova. Nešto mi govori da se tržišta oporavljaju i da svjetska gospodarstva jačaju, moguća je manja korekcija BDI-ja iza koje slijedi ponovno žešći uzlet, a mislim da za takvu prognozu ne treba biti brodarski expert.
Kolega da li znas koja je razlika izmedju mog i tvog pisanja? Ja stavljam egzaktne cinjenice sa datumima i iznosima (moguca mala odstupanja jer sam podatke vadio iz grafa) a tvoje pisanje je bazirano na "nešto" sto ti govori. Pa neznam šta bi dao da mi je malo popricati o buducnosti brodarskih dionica sa tvojim "nešto" sta govori.
I jedno pitanje za siri auditorij. Da li brod opterecen kreditom zaradjuje ili je u minusu prema zadnjem nivou BDI-a?
[/quote]
Kolega vi doista divno pišete, ali ja ću se ipak držati svoje logike i javno reći da će se BDI vratiti na 1463 NIKAD.Vaše egzaktne činjenice su pogurale ATPL na 900 kuna, a ja sam istina izgubio okladu jer mi se target oko kojeg smo pričali dogodio nakon 2 tjedna.Inače uopće ne sumnjam u vaše brodarsko znanje, samo vrhunski arhitekt ne znači biti i genijalan dioničar s dionicama IGH, INGRA-e i slično.
[/quote]
Kplega sve O.K. samo mi niste dali kontakt sa "nesto" (mob, tel, mail) a tako bi rado sa njim malo prodivanio o brodarima.
Mislim da nije potrebno pretpostavljati kud će BDI, jer to je teško, pa i nemoguće pretpostaviti. Na forumu je OK iznijeti svoje mišljenje, prenijeti informaciju iz medija, ili drugih burzi, vezano za navedenu dionicu, bila ona dobra ali i kad je loša. Smješno mi je kad netko prenese nekakvu lošu informaciju da bi dionica mogla pasti, i onda ga počaste lošom ocjenom, to nema veze s ničim normalnim, i to je obično drukanje i to loše. S druge strane mislim da malo koga zanima da li će netko od nas investitora, neku dionicu držati dugoročno , ili prodati sutra, to su nebuloze. Kako netko može tvrditi da je neće prodati, a npr. zna da se kriza produbljuje i da se očekuje veliki pad?? Taj po meni nije "čist u glavi" i bolje je takve ne slušati, jer vam mogu štetiti.
Definitivno ATPL ima potencijala, ali osobno mislim da će trebati malo vremena, a i da 1Q izvješće će nam pokazati koliko je velika bila " elementarna nepogoda" , i da ćemo, kad to sve zbrojimo vidjeti kako stoji ATPL, pa neka svako za sebe odluči, kupiti, prodati, držati, ili što već.
LP
zanimljivo.
Nema kontakta sa "nešto",a nešto je bilo cinično i temelji se na svjetskom oporavku, rastu cijene nafte, rastu BDI-ja, bazirano na čistoj logici. Nikad ne obračam pažnju na day to day podatke valjda zato što nisam niti daytrader. Ako smo bili u tunelu bez izlaza sada se nazire svjetlo, probijanje ide teško i sporo, ali ide.
@ Mcinha
Vidis to je post sa kojim se mogu sloziti jer je in line sa onim o cemu ja u principu pisem i na sto upozoravam. Svi pilje u BDI i vesele se kad skace. No rast BDI-ja nije iskljucivo profit brodara. To moze biti i korekcija. Ovo je dobar primjer za to.
The cost of bunkers in Singapore for instance has risen from below $250 per tonne in March to over $300 this month, according to Platou.
Unquote
I slazem se da je danas bolje nego jucer ali bolje sutra ne mislim da ce doci brzo kako neki prizeljkuju.
LP
Nije loša taktika!Imaš mota…
[/quote]
Mlad sam i neiskusan dijoničar, a na forumu često nailazim na termin "drukanje", pa molim starije i ozbiljnije dioničare da mi kažu jel ovo primjer navedenog.