Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Sad bi najednom svi prodali?!
Nevalja ti priča.
Nitko ne prodaje!!!
@ Wunder
O.K. Procitao sam prethodnu stranicu. Znaci li to da sam dobio jedan ili dva nova alter nicka. Zuti i Gekko? A da nisam kojim slucajem zdruzena gospodjica zirafa iz Deep space 9 koja u sebi nosi 6 generacija?
Mislim da nije mislio da smo jedna osoba. U svakom slučaju neznam ni ja što je mislio…
Što je s onom procjenom flote?
[/quote]
Poštovani forumaši!
Wunder se pokušao našaliti sa strukom to da Techman počeo trgovati sa FFA. I ja se nadam da će Techman uskoro procijeniti flotu ATPL jer treba i dalje biti oprezan!
Uostalom Techman je dobro procijenio ove uspone i padove BDIa i slažem se s njime da nije trebalo kupovati brodarske dionice. Prerizično je to!
Nemojte da vam se opet dogodi isto nakon euforije!
Pišeš ovdje i na TNPL………………. a gdje ima dima ima i vatre……..
Imarex Daily Brief – 06 May 2009
Omar Nokta: “Early reports indicate April iron ore imports into China totaled 53 million tons, another
record and reflective of the higher levels of Capesize activity we have seen throughout the year. This
morning has been quite active, and rates have been firming throughout the week, driven largely by gains in steel prices. Three Capes have been booked into China this morning at strong rates, two from BHP and one from Vale. The Panamax market continues to firm as well, supported by stronger activity in the Pacific as China increases thermal coal imports from Australia.”
Rizično je ne kupovati . Barem za dušu.
Ovisi iz kojeg kuta gledaš. Naime, što sam stariji sve sam bliži filozofiji Dunda Maroja, i premda mi je trgovina u krvi nekako preferiram keš i tezoro. No, da ne bude zabune, postaviti ću se nisko na bidu i strpljivo čekati da me poklopi, u suprotnom imam dukate i teška srca se od njih rastajem. U svakom slučaju volatilnost i likvidnost ostaje veliki forte ove dionice, ima tu za svakoga po nešto, šteta da na zse nema još makar 5 ovakvih dionica, jer jedna lasta ne čini proljeće.
Svi znamo da je Atlanska plovidba izvrsna firma, ali je ova kriza kako sve tako i nju pogodila.
Pitanja iskusnim forumašima a i svim ostalima:
– koliki dobit ili gubitak očekuju u 1Q
– procjena koliko je dobit ili gubitak 1Q ukalkuliran u cijenu dionice , jer poznato je da analitičari uvijek nešto očekuju, a a njihova očekivanja su uvijek ukalkulirana u cijenu dionice
– kolika razina BDI ili nekog drugog indexa osigurava profitabilnost atlanskoj plovidbi.
Unaprijed hvala
Poštovani forumaši!
Wunder se pokušao našaliti sa strukom to da Techman počeo trgovati sa FFA. I ja se nadam da će Techman uskoro procijeniti flotu ATPL jer treba i dalje biti oprezan!
Uostalom Techman je dobro procijenio ove uspone i padove BDIa i slažem se s njime da nije trebalo kupovati brodarske dionice. Prerizično je to!
Kolega multinick moram pohvaliti Vasu sivu tvar. Za razliko od vecine vidim da vi sta procitate i zapamtite. Do sada je ucestalo bio slucaj da ljudi imaju selektivnu memoriju i pamte samo ono sta im trenutno odgovara.
Cini mi se da sada imamo problem. Nedavno me mislim Governor procitao i objavio Urbi et orbi da sam ja Vi a mozda i Vi ja. Malo mi je nezgodno davati samome sebi Vi ali prezivit cu i to.
Lipo je vrime, imam dosta posla i procjena brodova mi trenutno nije prioritet.
Poštovani forumaši!
Kolega multinick moram pohvaliti Vasu sivu tvar. Za razliko od vecine vidim da vi sta procitate i zapamtite. Do sada je ucestalo bio slucaj da ljudi imaju selektivnu memoriju i pamte samo ono sta im trenutno odgovara.
Cini mi se da sada imamo problem. Nedavno me mislim Governor procitao i objavio Urbi et orbi da sam ja Vi a mozda i Vi ja. Malo mi je nezgodno davati samome sebi Vi ali prezivit cu i to.
[/quote]
Tko je novi direktor Atlanske,Matana?
Poštovani forumaši!
[/quote]
Tko je novi direktor Atlanske,Matana?
[/quote]
Kulaš
Svi znamo da je Atlanska plovidba izvrsna firma, ali je ova kriza kako sve tako i nju pogodila.
Pitanja iskusnim forumašima a i svim ostalima:
– koliki dobit ili gubitak očekuju u 1Q
– procjena koliko je dobit ili gubitak 1Q ukalkuliran u cijenu dionice , jer poznato je da analitičari uvijek nešto očekuju, a a njihova očekivanja su uvijek ukalkulirana u cijenu dionice
– kolika razina BDI ili nekog drugog indexa osigurava profitabilnost atlanskoj plovidbi.
Unaprijed hvala
ako prihod za 1q bude nula i oko nule,to je uključeno u tekuću cijenu..bdi na cca 2000-2500 omogućuje da atpl bude na nuli..a sve preko toga omogućuje zaradu.nisam baš neki stručnjak za brodare,ali eto,mislim da nisam falio..ja očekujem lagani gubitak u 1q,što je rezultat bolji od očekivanog,i vrti se tu oko cijene od 900,00 kuna…ali,ne zaboravimo dividendu koja stiže za cca 2 mjeseca..