Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Baltic Dry Index ( BDI ) – 1806 Up 20
Baltic Cape Index ( BCI ) – 2376 Up 28
Baltic Panamax Index ( BPI ) – 1556 Up 33
Supramax Index ( BSI ) – 1430 Up 3
BDI?…
Kaj je bitno, rastao on ili padao crobex vs. atpl je veća podudarnost. BDI u odnosu na ATPl koalira u samo 70% slučajeva dok s crobexom 90%
Kaj je bitno, rastao on ili padao crobex vs. atpl je veća podudarnost. BDI u odnosu na ATPl koalira u samo 70% slučajeva dok s crobexom 90%
[/quote]
naravno da danas nije od velike važnosti……"a pogotovo ne u budućnosti jer za atpl je bitno samo da je more mirno a onda će i sve drugo doći, zar ne?"…..koga briga kolike su vozarine….. [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
[/quote]
naravno da danas nije od velike važnosti……"a pogotovo ne u budućnosti jer za atpl je bitno samo da je more mirno a onda će i sve drugo doći, zar ne?"…..koga briga kolike su vozarine….. [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
[/quote]
Ma dobro nisam tak direktno mislio… Ali mislim da ste bit uhvatili… Pokušati ću nači članak…
-Pošto na ovom forumu prevladavaju "odigravači", i vidim da su potjerali "starosjedioce" ovog topica,
(sakai,misko,plavac…..),ne vidim razlog da vam više kvarim "veselje".
Odlaskom nekih ovaj topic je dobio na vrijednosti – moje misljenje. No ja odlazak vidim nesto drukcije. To su ocito bili interesni pisci jer izasavsi iz dionice prestali su o njoj pisati. E sad procijenite sami vjerodostojnost pisanja kad pisete samo kad imate dionicu. Pise se kad se ima sta kazati, komentirati. Naravno pametno.
A pazite sad za periodi za 3m i 1godinu…
Iz čega bi ja zaključio da u zadnjig godinu dana ATPL je pratila CROBEX a ne BDI…
U dužem periodu BDI je utjecajniji…
Symbol Price Change % Change
DSX 17.59 +1.18 +7.18% DIANA SHIPPING INC.
DRYS 9.38 +1.10 +13.27% DryShips Inc.
Post zbog evidencije. Nije za usporedbu, ali nek se nađe.
Na koju stranu ćemo sutra, i zašto? ima li tko kakvu ideju?
Promatrajući rast USA i brodara, vrlo vjerojatno i BDI-ja, idemo gore. Prostor za rast je ogroman ukoliko se usporedi sa DSX target je minimalno 1300.