Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Mozda je trenutno na obradi u photoshopu ili je toliko dobro da ne zele da nekoga strefi kap od veselja pa odlazu objavu.
Paradoksalno ali jedno od najbogatijih zemalja s prirodnim resursima je upravo Kina. Ono što meni nije jasno zašto uvoze ako imaju svoje?
[/quote]
A koje tomolimte lijepo kina ima prirodne resurse
kad je blokada?
minut prije kraja..
Mozda je trenutno na obradi u photoshopu ili je toliko dobro da ne zele da nekoga strefi kap od veselja pa odlazu objavu.
Paradoksalno ali jedno od najbogatijih zemalja s prirodnim resursima je upravo Kina. Ono što meni nije jasno zašto uvoze ako imaju svoje?
[/quote]
rješavaju se dolara i zamjenjuju ga za stvarnu vrijednost!!
[thumbsup]
[/quote]
[/quote]
http://www.china.org.cn/english/en-shuzi2004/zr/gq-biao/zrzy.htm
Pa ako se ja dobro sjećam, u školi su nas učili da Kina (kao i Rusija) ima posebno puno nafte, zemnog plina, ugljena, željezne rude uz veliki vodeni potencijal (ali su im rijeke i jezera jako zagađena)…
Pretpostavljam da s obzirom da je večina industrije razvijena u priobalnom području, a prirodni resorsi u unutrašnjosti da je preskupo prevoziti cestom toliku količinu sirovine. Ali to je samo moja pretpostavka jel mi nejde u glavu da cijena domače rude s cestovnim prijevozom skuplja nego stana sirovina s brodskim prijevozom. Pogotovo ako znamo da je to ipak zemlja koja je još u post komunizmu a do prije 40 godina bila u cijelosti komunistička, gdje je sve svačije, gdje nema slobodne kupovine…
[/quote]
[thumbsup]
[/quote]
Moguće…
Trebali bi se onda i mi ugledati na Kineze pa mjenjati dionice za zlato… Jel ovako i onako nam prodaju muda pod bubrege…
:))
Federalna banka SAD-a ovako i onako je privatna firma, i to privatna firma koja jedina ima ovlasti štampati $. A za te $ ovako i onako pokriče imaju u zlatu, i to onom američkom zlatu u Fort Knoxu…
mislim da će izviješče u 15,58 kad bude kasno za neko rušenje cijene…!!!?
Šta Vi ostali mislite??????
[/quote]
[thumbsup]
[/quote]
Moguće…
Trebali bi se onda i mi ugledati na Kineze pa mjenjati dionice za zlato… Jel ovako i onako nam prodaju muda pod bubrege…
:))
Federalna banka SAD-a ovako i onako je privatna firma, i to privatna firma koja jedina ima ovlasti štampati $. A za te $ ovako i onako pokriče imaju u zlatu, i to onom američkom zlatu u Fort Knoxu…
[/quote]
pokriće ne postoji