ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 00:40
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Jer vi kolega Lopina znate o čemu govorite, pa taj JDPl je propast, ima 7 brodova od kojih dva mogu u staro željezo a da ne govorim o containerskom prijevozu. Uzeli ta 2 supramaxa u Brodosplita po političkoj direktivi na kojima su već sad spušili barem 50 mil dolara. Da ne govorim o toj upravi koja je potpuno nesposobna, sam je Papić (vjerovatno i Vi) krcao JDPl po 660 kn. S druge strane imate gdina Jerkovića iskusnog kapetana i starog lisca i pravu Upravu koja se dokazala, a to što daje dividendu nije loše jer sami grčki brodari kao DSX i DRYS daju kvartalno dividendu.
Sjećam se Vašeg druka za TNPL na 4500kn i mislim da niste baš kompetentni.

O Zivko crni Zivko.
O TNPL na 4.500 smo pričali kada je BDTI bio preko 2.000,kada su brodovi vrijedili otprilike duplo
više nego sada,u vremenu kada je svaki novi brod donosio dobit i kada se svaka ugovorena
novogradnja predstavljala povečanje vrijednosti,u vremenu kada je brodarstvo bilo u prosperitetu
i kada smo očekivali dobit od 500 kn po dionici/mislim da san pričao o 550/.I slučajno sam
pogodio jer i pored ovolikog pada indeksa u zadnjem kvartalu dobit od preko 170 kn,a na godišnjem nivou ne iz prodaje
brodova već iz osnovnog poslovanja.Fenomenalno i dovoljno da za opravdat ovu cijenu od 4.500.
Ne treba zaboraviti da je u tom trenutku crobex bio preko 3.000,a sada je 1.500.Sa malo strpljenja
ćemo to dočekati,a naročito ako tržište počme nagrađivati i fundamentalne pokazatelje.
Vi ste napravili grešku što ste iz TNPL išli u ATPL jer je ATPL sada lošije kotira prema TNPL nego
tada.
Što se tiće JDPL nemojte zaboraviti da je nakon revalorizacije BV cca 380 Kn.
Trži se na cca 0,25 BV.A njegov BV je NAV.
A ATPL se trži na preko 0,50 BV.Međutim,BV kod ATPL nije NAV.
NAV je cca 700 kn.
670/700 =o,96 kao i ostali brodari u svijetu,ali prema ovom pokazatelju gotovo pa četiri puta skuplje od JDPL.
Nakon prvog kvartala još veća razlika u korist JDPL s obzirom na veliku zaduženost ATPL u odnosu
na JDPL, pa će joj bilancu dobiti ubijati, pored loših vozarina velike tećajne razlike i troškovi kamate a kao posljedica većeg zaduženja .Dakle, još jedan jako loš kvartal i sličan gubitak kao i u zadnjem kvartalu.
A i ovaj drugi je počeo jako loše.

Gospodine Lopina!

Vama i ostalim brodarskim strucnjacima zelim cestit Uskrs i svako dobro.

Pridružujem se Vašim čestitkama!
Vama gosp.Sakai, naročito, želim sretan i čestit Uskrs.

Sretan Uskrs!

Japan nam se prvi otvara? Za one kojim aje teško bez burze i u bladansko vrijeme eto malo procijena Japanaca,
dakle ne kupujte japanske banke, probajte riskirati s auto industrijom a preporuka je za brodare
Ima drukera je Masaki Kondo, tko zna kakav mu je nick na Poslovnom!?
Eto tude:

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601102&sid=aQCtTwh138bQ&refer=uk

(čak sam i kihnuo pri pejstanju, dobar znak , možda bolji od kristalne kugle)

E!
Sad mi je sinulo Masaki jednako anagram od Sakai !!

Kolega majmun na bazi čega nazivate kolegu Sakaia drukerom? Nisam to primjetio u njegovim postovima. Rijetko se javlja za riječ.

Otok Lopud, nekad prestižni turistički otok na dubrovačkoj rivijeri, ove godine neće imati ni jedan hotel koji će raditi.

Naime, dubrovački brodar Atlantska plovidba još nije ispoštovao ugovor koji je s gradskom upravom potpisao o kupnji i obnovi hotela Grand pa je to zaštićeno zdanje i dalje neupotrebljivo
http://www.vecernji.hr/newsroom/regions/dalmatia/3275207/index.do

who dares, wins

Kolega majmun na bazi čega nazivate kolegu Sakaia drukerom? Nisam to primjetio u njegovim postovima. Rijetko se javlja za riječ.

malo ironije i sarkazma, ništa maligno, to je u pitanju.
ovo s sakaijem je sasvim slučajno ispalo, kako se i vidi ako otvoriš link.

Mir i dobro.

Pozdrav kolege od istih dionica! Pratim forum 5 godina a tek se sad prvi puta javljam. Dosad sam radio u firmi pa nisam imao vremena.
U ovu dionicu sam dosad ubacio najviše love. Čujemo se sutra!

Nego, mislim da sam propustio taj događaj, gdje je i zašto je nestao nepopravljivi optimist hanger?

Nego, mislim da sam propustio taj događaj, gdje je i zašto je nestao nepopravljivi optimist hanger?

nije jedini,puno ih je u zadnjih godinu i pol nestalo u akciji…pogotovo optimisti–svi su osim mene nestali,zato što sam ja bio oprezni optimist…bankrot mama..

Ili su obavili zadatak pa pobjegli?

Makar vidim da se sad opet počinju pojavljivati razni stari nickovi po nekim temama, ako je lasta vijesnik proljeća onda bi oni mogli biti vijesnici još jednog pada… [lol]

Inače da se zna, ako sam novi na forumu, ne znači da sam novi u dionicama. Atpl sam npr. prvi puta kupio 2005 g. po cca 500 kn. Sudeći po rastu u Aziji i još prema nekim drugim pokazateljima BDI nam danas ide gore.

New Report

Close