ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 01:25
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

http://www.poslovni.hr/59562.aspx
Uf,trebalo je moći gledati piceka i ne poluditi ovih dana…
Ova mi je dionica ,uz mlnr, osvjetlala dan..
pozdrav kolegama

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

ne znam kako se vama ovo cini: Pomorstvo ostvaruje oko 67 posto ukupnog prihoda, avioprijevoz 25,8 posto te hotelijerstvo oko 6,4 posto., ali mene veseli… kad jednog dalekog dana dodje do pada BDI.a ostale grane ce izamortizirati pad….

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

ne znam kako se vama ovo cini: Pomorstvo ostvaruje oko 67 posto ukupnog prihoda, avioprijevoz 25,8 posto te hotelijerstvo oko 6,4 posto., ali mene veseli… kad jednog dalekog dana dodje do pada BDI.a ostale grane ce izamortizirati pad….

Nadam se da je taj dan godinama daleko.
Ne bih volio da hotelijerstvo i avioni “spašavaju” ATPL bar još 2 godine.
Inače , njihov će udjel u prihodima do kraja godine relativno pasti , jer im je 3.Q udarni.
Osim toga mislim da na njih otpada i natproporcionalni dio troškova.
Možda nekom lijepo izgledaju , a i svojevrsna diverzifikacija nije loša ideja – ali prije svega : pustite naše rasne konje (Libertas , Imperial , Zagreb , M.Pracat,………) da trče !
Kladim se na njih.

sutra lijepo samo gledamo…[smiley1]
morao sam i danas malo podebljati tako da sutra bolje [smiley9]

Alamo:

Dakle prihod od prodaje broda knjiži se kao prihod od prodaje u inozemstvu, a ne kao izvanredni prihod ili ostali prihod?”

a tako ispada da je od ove godine.
npr. komentar iz FI 1Q 2007:
Ukupan prihod je za 48,5% veći u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a većim dijelom (32,1%) kao rezultat prihoda od prodaje broda.
a izvanrednih prihoda nema a niti ostalih. zaključak … u poslovnima su.

znao sam da sam to negdje pročitao, pa evo pronađoh: komentar iz FI 2006:

Sukladno točki 85. MRS – 1 u računu dobiti i gubitka za 2006. godinu izvršena je reklasifikacija izvanrednih prihoda i izvanrednih rashoda u poslovne prihode i poslovne rashode.

znači, tijekom 2006 su još vodili prodaje brodova kao izvanredne prihode, ali su to na kraju godine “reklasifirali” u poslovne prihode. pa tako nastavili i 2007. na žalost nisu to napisali u “12. Promjene računovodstvenih politika” nego “6. Rezultati poslovanja”.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

TunaSalad:

SLK:

Čestitke svim kolegama u ATPL na sjajnom izvješću. [smiley11]”

hvala, ali nismo mi ništa napravili – to su ovi iz Atlanske. mi samo tračamo po forumu [smiley2]

Kolega, ti si “ovaj iz Atlantske”. Dioničar si, nema veze koliki. To je i tvoja firma, kao i njihova.
Tako je to ljepše gledat, osjećaj to kao vlastiti uspjeh. [smiley11]

Onda, kolega SLK, jesam li pogodio da je utorak the day? [smiley2]

Zasad jesi, nadam se da si bio u pravu. [smiley11]
Hoću reći, nadam se da je ovo stvarno promjena trenda.
(vesel sam ali se nedam nekoj euforiji dok se ne potvrdi slijedećih dana).

Dobro nam je došao onaj chat nekidan.
Ja sam licitirao srijedu, što opet nije daleko. [smiley2]

No respect

Alien:

Zasad jesi, nadam se da si bio u pravu. [smiley11]
Hoću reći, nadam se da je ovo stvarno promjena trenda.
(vesel sam ali se nedam nekoj euforiji dok se ne potvrdi slijedećih dana).

Dobro nam je došao onaj chat nekidan.
Ja sam licitirao srijedu, što opet nije daleko. [smiley2]

Ma nema euforije jos dok se barem ne vratimo na 3700 gdje su bili ogromni prometi. No svejedno, ovo me veseli pogotovo nakon jucerasnjeg dana.

ŠPANCIR: “…pustite naše rasne konje (Libertas , Imperial , Zagreb , M.Pracat,………) da trče!”

Kolega Špancir, dobro ste me podsjetili, idem pogledati kroz prozor da vidim parkirane i naše druge rasne konje: Bokar, Minčeta, Sveti Ivan, Lovrijenac i Revelin.
A kad ono… Ups, 3 fale!!! Ah da, iznajmljeni su u Dubai do proljeća, da ne stoje bezveze nego fino zarađuju na destinacijama koje rijetko koja aviokompanija voli, zato se tako dobro i plaća prijevoz na tim destinacijama!
A šesti konj je blizu…
Živjeli!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Dosta dobro.
Cijena je fer.
Ajde Emile, vrati pare.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

zgodan post s ‘drugoga’ foruma, kolega se potrudio pa projicirao, a mi mu zahvaljujemo [smiley7]

PROJEKCIJE ZA 2007

Prihodi: 1,003,432,000 + (344,454,000 + 26,401,000) = 1,374,287,000 (+23.6%)
Rashodi: (825,018,000 – 120,000) + (239,094,000 + 38,218,000) = 1,102,210,000 (+3.62%)
Dobit: 165,684,000 + (10,352,000 + 87,675,000) = 263,711,000 (+176.71%)

BV: 819,231,000 + (10,352,000 + 87,675,000) = 917,258,000 (+22.31%)

BVPS: 657.29
EPS: 188.97

P/B: 5.25
P/E: 18.26
P/S: 3.5

pokazatelji su stvarno dobri.
pitanje je, međutim, koliko tu ima još prostora za rast dionice…
ne znam koliko je realan target od 4000 kuna do kraja godine
zanima me što vi mislite

hate red

To i kazem da je cijena fer.
Mislim da ce fondovi malo zakociti napuhivanje iznad 30 P/E i da cemo se spustiti na kakvih 20-24.
4000 je realan target, sve ostalo bi bilo ipak malo previse.

To kazem i na svim svojim dionicama.
IMAM ATPL i ne drukam previse prema gore niti dole.
Za INGRA sam isto prije 2 mjeseca rekao da mi vrijedi 55-60K.

Ostavimo ATPL prostora za stabilan rast.
oko 4000 do kraja godine je sasvim OK i sto se tice inflacije na cijenu jer ne zaboravite da se do prije 2 mjeseca po 1900 kupovalo.

Nevezano fundamenata nekad se nesmije dopustiti previsoka inflacija cijene.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

New Report

Close