ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 09:37
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

na ovom forumu iz dana u dan ista slika, kad god čovjek dođe, techman se hvali, a sve malobrojniji drugi gube živce.

Pa to i je cilj. Ovo je zabava. Ovi sta gube zivce su dobro naceti gubitcima na ATPL. Ja ih malo potpalim i topic zivi. A naj lakse ih je potpalit aktualnim vjestima koje su zaista lose. Pogledaj sta se desilo sa topicom JDPL koji je po broju postova bio blizu ATPL. Uz zivciranje drukeraja i ukazivanje na ordinarne gluposti kao sta su "BDI se određuje u Londonu i sigurno je podložan manipulaciji" stavim i poneki koristan post koji moze posluzitio normalnoj forumskoj zajednici. Autor citirane manipulacije mi je postavio nekoliko pitanja u zadnjem postu ali ne ulazem u njegovu edukaciju pa ce ostat neodgovoreno.

Amo malo ozbiljnije teme. Jucerasnji rast capeova i danasnji capeova i panamaxa moze znaciti zaokret trenda. Cca tri tjedna je padalo i sad bi moglo pomalo rasti. No ja pretpostavljam ne za dugo. Ako se ne varam od nove godine smo imali tri takva preokreta i opet se vracali na pocetnu poziciju. Tehnicari bi to mogli potvrditi. Na zalost brodari djele i djelit ce sudbinu svjetske ekonomije. Upitajte se da li je dobra, pokusajte dokucit njenu blizu i dalju buducnost i imati ce te odgovor za buducnost brodara.

http://www.investmenttools.com/futures/bdi_baltic_dry_index.htm

I zaboravih dodat. Raj za trejdere. Invertor da li se slazemo?

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

oće danas BDI UP? [undecid]

Nije!

dajte više evoluirajte na praćenje futuresa…

http://www.exchange.imarex.com/bdi-futures-closing-prices/category1048.html

@ wunder

Kolega naucite se citati temeljito. Link sam stavio jer se na grafikonima 3 i 4 od vrha mogu vidjeti tri roga iz 2009 o kojima sam pisao u tekstu. Pa zar je to previse komplicirano???

E moj techman još jučer si govorio da BDI ide prema nuli, odnosno da je nula dno. Vidim da danas već pričaš o kratkotrajnom zaokretu trenda. Mogao bi već slijedeći tjedan govorit da idemo prema 5000 bodova. Stari shvati da si samo pijun u globalnoj igri, a centri moći nisu slučajno u Londonu i New Yorku tako da ta priča o BDI-u se vrlo lako može i vjerovatno hoće zaokrenuti. Američke banke su bile pred propašću pa su BOA i Citigroup nakon 2 mjeseca rekle da je sve u redu i da žele što prije vratiti TARP. Evo danas dolazi vijest da BOA treba dodatnih 36 milijardi dolara sredstava da bi bili adekvatno kapitalizirani. Pratim malo te analitičare još od 2007 g. i tada je bili priče da će BDI rasti minimalno do 2010 godine jer tada dolazi veći broj novogradnji a da će 2009 biti odlična. Uz otkazivanje mnogih novogradnji mislim da je premala razlika u uvozu kineskih sirovina u odnosu na prošlu godinu da bi indexi bili na ovim razinama te mislim da će eksplodirati sklapanjem ugovora s rudarima. Slušaj da se BDI određuje u Splitu a ne u Londonu onda bi Hrvatska bila imperija a ne Engleska, a cilj svake imperije kontrola informacija i radi toga će Ameri i ENglezi još dugo bit na vrhu, a iz prije navedenih informacija sam ti dokazao da za lažne podatke gazda ne odgovara.

Imam fantomske dionice

Zivko sa tobom ne polemiziram. Da bi se vodila kvalitetna debata treba i kvalificiran sugovornik. Prozima me sumnja da si uhvatio neku vezu sa manipulatorima BDI u Londonu i da ga zaista dignete do 5000 poena kroz ovaj mjesec.

Investitori. Imamo strong buy signal.

Zivko sa tobom ne polemiziram. Da bi se vodila kvalitetna debata treba i kvalificiran sugovornik. Prozima me sumnja da si uhvatio neku vezu sa manipulatorima BDI u Londonu i da ga zaista dignete do 5000 poena kroz ovaj mjesec.

hocemo li mi trejderi omastit brk???? [rolleyes]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

valjda hoćete!

bdi svi futuresi zeleni…

http://www.exchange.imarex.com/bdi-futures-closing-prices/category1048.html

hocemo li mi trejderi omastit brk???? [rolleyes]
[/quote]
Evo sad me pitas, ja odgovorim i onda odmah trazis moj kutak. Nije fair. Ipak to je jace od mene. Buduci je signal jak i pouzdan trazim hitno lekciju iz trejderaja.

Ne vidim po Amerima da je strong buy….

Zmanojlo nisi redovito pratio diskusiju na topicu. Sumnjam da je zivko se pokvarenim Englezima koji friziraju BDI napravio deal da ga tjekom ovog mjeseca dignu na 5000. Di ces jaceg signala. [lol] Ameri su mjesano meso.

za one koji baš i ne razumiju nešto inozemne burze i derivate ameri su šortanjem doslovno ubili dry sektor i još uvijek to čine dok uskoro neće trebat radit jedan cover koji će bit izuzetno fani…

a onda bi možda volkswagen mogao poslužiti kao primjer! [smiley]

New Report

Close