ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 16:26
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

svaka čast techmanu na toplim savjetima,ali na tržištu bikova,nikakve analize nisu potrebne..doduše,ovo je tek preteča bikova,zato sam ja danas se malo podebljao..pa sam redom,ovih dana uzimao po 660,00-650,00-640,00…nastavi niz…

@ *bingo*, zivko, wunderkind

Ova zadnja tri posta bi vm okarakterizirao kao "moje pjesme moji snovi". Nesto se danasnji BDI uklapa u moj post o capeovima sa prethodne stranice. Cekati ce te vi duuuugo na smanjenje minusa uzrokovanog kasnom kupovinom ATPL. I opet kao papagaj ponavljam da cu biti sretan ako grijesim.

Ajde Tech objasni nam, kako će se kretati BDI kratkoročno, znači neka naredna dva tjedna?
[/quote]
Samo se budale danas mogu upustati u takve prognoze. Radje govorim o oporavku shippinga generalno i stalno tupim da svjetska ekonomija ne moze biti u komi a da je brodarima istovremeno dobro. Te dvije stvari su povezane a oporavak ce se dogadjat istovremeno ili sa vrlo malim odmakom.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

svaka čast techmanu na toplim savjetima,ali na tržištu bikova,nikakve analize nisu potrebne..doduše,ovo je tek preteča bikova,zato sam ja danas se malo podebljao..pa sam redom,ovih dana uzimao po 660,00-650,00-640,00…nastavi niz…

Ma naravno ali di je to trziste bikova? Da nije bikijada u Radosicu???

@ *bingo*, zivko, wunderkind

Ova zadnja tri posta bi vm okarakterizirao kao "moje pjesme moji snovi". Nesto se danasnji BDI uklapa u moj post o capeovima sa prethodne stranice. Cekati ce te vi duuuugo na smanjenje minusa uzrokovanog kasnom kupovinom ATPL. I opet kao papagaj ponavljam da cu biti sretan ako grijesim.

Ajde Tech objasni nam, kako će se kretati BDI kratkoročno, znači neka naredna dva tjedna?
[/quote]
Samo se budale danas mogu upustati u takve prognoze. Radje govorim o oporavku shippinga generalno i stalno tupim da svjetska ekonomija ne moze biti u komi a da je brodarima istovremeno dobro. Te dvije stvari su povezane a oporavak ce se dogadjat istovremeno ili sa vrlo malim odmakom.
[/quote]
Ako sam dobro shvatio, to znači stvaran, a ne špekulativan oporavak ekonomije bi trebao utjecati na rast BDI-ja?

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Ako sam dobro shvatio, to znači stvaran, a ne špekulativan oporavak ekonomije bi trebao utjecati na rast BDI-ja?

Ma kakav spekulativan?? BDI je derivat stvarnog desavanja na trzistu i ko je lud placati vecu vozarinu kako bi digao BDI? Vlasnicima tereta odgovara nizak BDI.

Evo u moru loših jedna i dobra vijest,povečan izvoz ugljena iz Richards Baya,inače Imperial ima ukrcaj tamo

Richards Bay Coal Terminal Mar exports rose 5 pct
Tuesday, April 07, 2009

Coal exports from South Africas Richards Bay Coal Terminal, the world’s largest coal-export facility, increased 5 percent in March to 4.85 million tonnes, from 4.62 million tonnes a year earlier, the port said Monday.

The terminal received 5.19 million tons of coal by rail last month and had stocks of 3.48 million tons at the end of March, it said in an email.

Fifty-eight ships were loaded during the month and 811 trains arrived at the facility.

Coal shipped from the terminal traded at an average of $62 a ton in the week ended April 3, according to Petersfield, England-based McCloskey Group.

(Source:en.sxcoal.com)

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Poštovani Techman!
Prije nego što vas netko napadne, samo da vas ispravim!
Ono nije nikakav vanzemaljac je to "Krik" najpoznatije djelo norveškog slikara ekspresionizma Muncha.
Ne bi ni ja to znao, ali mi je sestra vezana uz tu struku!

Iskreno nikad nisam bolje pogledao avatar (iako mi i da jesam nebi bas pomoglo). Gledajuci sliku sa sigurnoscu mogu kazati da su Munchu pozirali vanzemaljci iz X-files uzasnuti stanjem brodara na ZSE.

Ma kakav spekulativan?? BDI je derivat stvarnog desavanja na trzistu i ko je lud placati vecu vozarinu kako bi digao BDI? Vlasnicima tereta odgovara nizak BDI.
[/quote]
Tja. lakše je u drugim sektorima, tamo se negdje ububa lova i ono odma up 20 ili 30%. Ja sam za ukidanje BDI-ja ili barem ukidanje njegovih objava [cry] dok ne počnu rast.

ma šta se sekiramo,ako nas ne održi bdi,održat će nas dividenda…ja mislim da se bdi može špekulativno obarati i dizati,isto kao i nafta…malo mi je čudan pad od neki dan 32-32-32 a sada 20-20-..ako sutra padne opet za 20 umrit ću od smija….

Ma BDI će sve iznenadit i otić će jako gori isto kako je 2008 jako i pao, jer nitko ne zna šta će biti u budućnosti, a sam index se određuje u Londonu i sigurno je podložan manipulaciji.Kako može nešto varirat 90% kad recimo kineska industrijska proizvodnja je pala samo nekoliko postotaka. Analitičari su i tako varalice. Mislim da ako Kinezi potpišu ugovor s proizvođačima da če BDI za sekund na razine oko 2500 bodova. [thumbsup]

Imam fantomske dionice

Ma BDI će sve iznenadit i otić će jako gori isto kako je 2008 jako i pao, jer nitko ne zna šta će biti u budućnosti, a sam index se određuje u Londonu i sigurno je podložan manipulaciji.Kako može nešto varirat 90% kad recimo kineska industrijska proizvodnja je pala samo nekoliko postotaka. Analitičari su i tako varalice. Mislim da ako Kinezi potpišu ugovor s proizvođačima da če BDI za sekund na razine oko 2500 bodova. [thumbsup]

Istina, samo je šteta što ameri nemaju neki brodarski GM, već bi se on zahuktao

[/quote]

http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
Techman molim te objasni nam vezu između FFA i BDI-a.
Zar ne bi današnji porast FFA trebao značiti mogući lagani rast BDI-a.
A rast FFA je veći na capesize-ima, kao i obično kad krene oni krenu prvi.

I ovo nije pitanje zbog nekog zezanja, natezanja ili drukanja.
Jednostavno nisam siguran pa pitam.

Zrno do zrna pogača, burek do bureka pekara, pekara do pekare Mlinar.

New Report

Close