Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
al se tech raspisao zadnjih tjedana……svaki drugi post njegov….hmmmmm kako li se brine za nas….da rasprodamo na vrijeme ….. [thumbsup] ne brini tech i mi krcamo [lol] [lol] [lol]
nije u cugu, kupovalo je više ljudi, među inima i ja dokupljivao u zadnjim minutama
[/quote]
Pa kaj si se ludih gljiva najel??? Ili znaš nekaj kaj ja ne znam???
[/quote]
..a mene ste ostavili kao gljivu na 649, a rasipnički sam podigao nalog sa 647…
@ Inverter
Opet vidovitost, tarot, grah i ini instrumentarij. Ulozi nesto para u CD sa dionicarima pa provjeri-objavi ili radi bilo koju drugu radnju sa brojem mojih dionica koji bude veci od slucajnih 5 komada. To ti je egzaktno. Ovako brale jeftin druk. Mislis da ce drugi procitati tvoje sublimirane poruke (Tech kupuje) i krenti u silovit shopping koji ce mozda tebi pomoci u izlazu. Simpa si mi ali isto ajde lovit rake. Buduci si mi simpa necu rec koje jer ima vise vrsta. [smiley]
….dan
-Imam poznanika ….. , Štefa …. (mislim kako je zapravo Stjepan ..op.a.) …..
…..gotovo prijatelja , bolje je kazati ….
-Inače je građevinac … , radio je godinama u građevinskoj firmi u Zaprešiću , kao zidar
….. ili sl . , a kuži se u kompletnu građevinu …. , zidao mi je garaže …. , betonirao staze …
-Sve zna raditi , čak i žbuka …. [smiley]
-Nema on nekog financijskog znanja , možda je i bez srednje škole …, a voli i popiti… , ali
se razumije u struku …. , u kompletnu granu …., sektor ….!!!!
-Kada pomislim o kupovini dionica npr. Dalekovoda ili IGH ….. , o Vijaduktu i Industrogradnji
da ne govorimo …… , prvo se konzultiram sa Štefom ….
….on zna je li cement ide gore ili dole …. , koliko kamiona stoji pred skladištem građ. materijala
…. , jesu li grede dovoljno suhe i ima li vapna ili čeka ….. [smiley]
-Na osnovu tih vrijednih podataka ( Štefovih ) , svakome je odmah jasno kuda će cijene
u sektoru …. , što napraviti …. prodati ili kupiti … , a možda i čekati ….
-Osobno , nebih nikada kupio ni jednu dionicu građevinaca bez Štefa …..!
-Tako je valjda i u drugim granama (npr. brodarima ) ….. [smiley]
.Dr M Wagner
Baltic Dry indeks (BDI) cijena brodarskog prijevoza rasutih tereta u petak, 3. travnja, iznosi 1.506 bodova, što je samo 12,77 posto njegove rekordne razine od 11.793 boda dotaknute 20. svibnja prošle godine. BDI pada osamnaest uzastopnih dana, a tijekom tog razdoblja na vrijednosti je izgubio 34,46 posto.
BDI je prošli tjedan pao za 10,25 posto, dok je porastao za 94,57 posto od početka godine (iznad 774 boda sa koliko je zaključio prošlu godinu). Indeks se nalazi za 127,15 posto iznad dna od 663 boda kojeg je dotaknuo 5. prosinca.
Evo malo surove statistike ukradene gosn Petrovu. Napomena: dolazi proljeće [proud]
Baltic Dry Index (BDI) -31 1615
… a svi viču da je počeo oporavak??
tko to "svi"?
ako svi preporučuju dionice kine i brazila,ako znamo da su one glavni generator svjetskog porasta bdp-a,i ako znamo u kojem smjeru će ići njihove narudžbe na osnovi rasta od cca 7%–nije teško pretpostaviti kojim smjerom će ići bdi–zar se itko boji da će se bdi vratiti na 1000 bodova?strah je u ovom trenutku investitorov najveći neprijatelj,a prije godinu dana je bio njegov najveći saveznik…
Gospoda su sebe izvrsno opisali u svom reportu:
They Told Us We were Crazy to Go Public With Our Predictions
Unquote
Posebno mi se dopada cijena nafte od 160 USD/barel za 18 mjeseci.
Gospoda su sebe izvrsno opisali u svom reportu:
They Told Us We were Crazy to Go Public With Our Predictions
Unquote
Posebno mi se dopada cijena nafte od 160 USD/barel za 18 mjeseci.
[/quote]
vjerovatno je istina negdje na pola,između tvojeg i njihovog mišljenja,možda ipak malo više na njihovoj strani..