Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Znam da je od prošle, 2006, ali možda su nešto prodali u zadnjih mjesec dana, a da nisu još prijavili. Često se zna dogoditi da brodovlasnici prodaju još brod u tijeku gradnje. A zarada im je na ovim bulkerima već sada cca 70 mil dolara. A da nisu ni zaplovili.
ako su to napravili,a vjerujem da nisu i da nece, prodajem dionice!!
jer ocekujem povecanje vrijednosti samih brodova,a za to vrijeme mogu uredno ubirati cca 70 000-100 000 doloresa po danu!
izvjesce je odlicno po svim stavkama!
nadam se da ispod 3400 vise ne silazimo!
a sto je najvaznije ovakvo izvjesce za 3Q najavljuje jos brutalniji 4Q!!
+vece vozraine
+2 nova broda
+stari ugovori ce se zamijeniti s novima
sve zajedno ocekuje nas lijepa buducnost, sto smo i zasluzili nakon jucerasnjeg stresnog dana
[smiley1]
u trecem kvartalu koliko ja znam nisu prodali niti jedan brod znaci ovo je cista dobit od poslovanja
tako izgleda. i ispravak mog prijašnjeg navoda: 2 broda prodana u 1Q (Miho Pracat i Doli) a treći u 2Q (Bobara) – to je ove godine, naravno.
Sve kratkoročne obveze su smanjene…………… bravo ATPL…………..[smiley2]
@ Tuna Salad
Dakle prihod od prodaje broda knjiži se kao prihod od prodaje u inozemstvu, a ne kao izvanredni prihod ili ostali prihod?
Da tako je ……… iz bilance se vidi da se prodajom brodova smanjile negativne kratkoročne obveze……….. Pozdrav
BB,
to je isplata onih komercijanih zapisa Pbz, mislim da nas ceka jos jedna…
hm, sad ste me zbunili…kaj vise nisu izvanredni prihodi prilikom prodaje brodova? Otkad to?
Dakle prihod od prodaje broda knjiži se kao prihod od prodaje u inozemstvu, a ne kao izvanredni prihod ili ostali prihod?
a tako ispada da je od ove godine.
npr. komentar iz FI 1Q 2007:
Ukupan prihod je za 48,5% veći u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a većim dijelom (32,1%) kao rezultat prihoda od prodaje broda.
a izvanrednih prihoda nema a niti ostalih. zaključak … u poslovnima su.
Večeras opet zovem svoju dragu knjigovođu da je izrešetam.
Mislim s pitanjima [smiley11]
Večeras opet zovem svoju dragu knjigovođu da je izrešetam. Mislim s pitanjima [smiley11]
Ne zaboravite Karlovačko. Vidite da djeluje stimulativno.
Šalu na stranu. Nisam u mogućnosti puno pisati pa samo kratko. Veseo sam i FI je onakvo kakvo smo i očekivali. Vrlo obećavajuće. Prihodi iz redovnog poslovanja značajno porasli, rashodi zadržani na gotovo istoj razini. Dobit je odlična, pogotovo ako se može reći da prošle godine u ovo vrijeme gotovo da je nije bilo tj. radilo se o prodaji brodova. Sve u svemu, ATPL ostvaruje naša očekivanja. Živjeli!
[smiley2]
Izvrsno izvješće…………….. Drys +4,13% cijena na pre marketu a još nije niti stavljeno njihovo izvješće ………….[smiley2]
za panamax-e je skliznuo a atpl ima samo takve brodove, ili sam uletio grlom u jagode [smiley2]