Dobro je što je izvješće podiglo cijenu ATPL-a NA -5,11% i samim time cijelu burzu na -3,68%. Hebote da je ovako šta izašlo u USA podiglo bi burzu na +5. Živila ZSE, a sad se odo prošetat do neke ambasade.
Kolega, ako niste zadovoljni dionicom prodajte. Zašto se uzrujavate?
@HugoChavez
Nisam zadovoljan burzom, ako vi jeste volio bih da vas ovakvo trženje koje je trenutno prati do kraja života, pa da budete zadovoljni. Što se tiče Atpl nisam baš strašljiv i ne prodajem ju ni po 200, a ni po 1200. Aj živio
sve u svemu ocekivano i samo zbog njega je i tu dionica di je
Neupitno je da vrijedi više ali i da taj keš na ručunu bu itekako imao kamo za nestat ove godine.
danas kupio i planiram ulazit narednih 10 dana još
Samo zbog profita od 477,65 kn /dionici je tu gdje je???? Pa što bi trebala biti na 150 kn?
[/quote]
Strasno, sa cime se ti bavis da mi je znat? Prestani pricat o lanjskom snjegu
Pa izvješće i nije basš tako sjajno. U zadnjem kvartalu su imali gubitak od cca 60 mil kuna, a na računu imaju oko 445 mil kn. Ako uzmemo u obzir da postupno izlaze dobri charter ugovori, gubitak će u narednim kvartalima biti i veći.
Ono što mene brine je što je barba Jerković u prosincu najavio da će dobit za Q4 biti mala (2-3 mil USD), a sad ispada da ne samo da nema dobiti u Q4, već ima gubitak od 11 mil USD. A to je prilično velik promašaj.
slažem se! izvješće je lošije od očekvinja i najava! sutra će burza reagirati rušenjem cijene ATPL na 600 kn….
Pa izvješće i nije basš tako sjajno. U zadnjem kvartalu su imali gubitak od cca 60 mil kuna, a na računu imaju oko 445 mil kn. Ako uzmemo u obzir da postupno izlaze dobri charter ugovori, gubitak će u narednim kvartalima biti i veći.
Ono što mene brine je što je barba Jerković u prosincu najavio da će dobit za Q4 biti mala (2-3 mil USD), a sad ispada da ne samo da nema dobiti u Q4, već ima gubitak od 11 mil USD. A to je prilično velik promašaj.
slažem se! izvješće je lošije od očekvinja i najava! sutra će burza reagirati rušenjem cijene ATPL na 600 kn….
[/quote]
Pogledaj malo stranu rashoda, nije tako strašan gubitak.
Dam dam nije fair kvariti raspolozenje. Evo i ja kazem da je solidno izvjesce i da net profit omogucava poslovanje sa minusom 4 kvartala iducih 2.7 godina. Imat ce mo dovoljno vremena da cerecimo rezultat u danima koji dolaze.
Baltic Dry Index (BDI) -32 1646
pa šta opet BDI pada? to je već jedno deset dana pada. kako stoje brodari vani? se drže ili…?
Dobro da sam prešao u Techmanov tabor i prodao ATPL:)
Nadam se da ces sad pisat objektivno [lol]
malo su napucali amortizaciju, kao što se i očekivalo, zato ovoliki minus za 4Q. Cash je ostao isti, smanjene su dugoročne obveze, glavnica više manje ista. Ovo izvješće ne bi trebalo utjecati na cijenu ni u kojem smjeru.
jako lose izvjesce po meni…
Zbog radi čega ?
Otkrijte nam razloge, jer ja ne vidim ništa loše u tome.
Amortizacija (Zagreb, Miho Pracat) pojela dio dobiti, ali je zato book na 1066 kn, skoro duplo veći nego 31.12.2007.
[/quote]
alkari damdam i hodor uništa. [bye]