ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 10:16
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
16.905
345
49,00
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Dakle, bottom line je da će idućih par godina ATPL biti oko ili nešto ispod nule. Oporavak ne treba očekivati prije kraja 2010, ali ni gubitak neće biti baš takav da otjera firmu u bankrot ili rasprodaju brodova.

Kada će i da li se planira isplatiti dividenda, nakon onog predujma od 50kn?

fundamentalist

Tørrbulkindeksen Baltic Dry faller 1,9 prosent til 1.646 poeng mandag.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

tech….
ja vas cijenim kao poznavaoca brodara i to sma već rekao. Meni je uvijek drago pročitati vaš komentar o brodarima ( ovo gdje postate linkove …to može svatko naći), ali onako stručne komentare od vas mislim da je svakome ovde na forumu drago pročitati.

Htio sam reći drugu stvar, ako ste me shvatili.
Pošto i sam znate situaciju u brodarstvu, u nas i u svijetu, a vjerojatno niste ni u jednoj dionici od brodara jer će biti jeftinije po vašemu, i kad znate kako će se sve to odvijati za godinu dvije, zašto gubite svoje vrijeme i živce trudeći se drugima objasniti da su krivu sa ulaganjima i da to ide još doli ?
A oni neće da vas slušaju i daju vam jedinice. Ja opet kažem, da sam na vašem mjestu, sa toliko znanja o brodarima, ja bih se ostavio teme brodara slijedeće dvije godine i posvetio se nečemu drugom.

Imam JDPL, TNPL, ATPL…..

Ali jope ja ne pisem zato sta imam dionicu kao sta ti to radis. Ti ocito pises jer se nadas da ces pozitivno intoiniranim postovima pomoci svojim dionicama. Ja sam ti brale cisti altruista i da si pazljivije citao moj jutrosnji post vidio bi razlog. Jedan od razloga pisanja je citiran dolje u boldu. Ovako ispadas povrsan.

Ja pisem jer vjerujem da imam sta kazati na ovim temama. Petrokemija, bankarski sektor, gradjevinci i ini su za mene spansko selo. I neka o njima pisu strucni ljudi a ja cu sa zadovoljstvom citati.

Unquote

Pa zar to nije dirljivo. Žrtvujem svoje vrijeme za dobrobit drugih. To sta nekome istina izgleda kao atak na njegovu imovinu a bogu fala. Sta da se radi. Sad bi ovde dobro legla ona o nebeskim prostranstvima ali ne valja se puno ponavljati. Ma nalazim ja i izadovoljstva u ovome. Da znas kako radije razobliciti drukera, iziritirati budalu koja vjeruje da moje pisanje dize ili spusta cijenu dionice. Isto tako raduje naici na kompetentnog forumasa pa sa njim konstruktivno ukrstiti pero.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Down 1.9% to 1646 in Engrish.

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

[Pa zar to nije dirljivo. Žrtvujem svoje vrijeme za dobrobit drugih. To sta nekome istina izgleda kao atak na njegovu imovinu a bogu fala. Sta da se radi. Sad bi ovde dobro legla ona o nebeskim prostranstvima ali ne valja se puno ponavljati. Ma nalazim ja i izadovoljstva u ovome. Da znas kako radije razobliciti drukera, iziritirati budalu koja vjeruje da moje pisanje dize ili spusta cijenu dionice. Isto tako raduje naici na kompetentnog forumasa pa sa njim konstruktivno ukrstiti pero.

ali dragi Tech, pa i sam si se nedavno pohvalio koliko te forumaši slijede i slušaju. Spomenuo si da si se samo javio na temi ULPL sa ""pozdrav kolegama" i kako je dosta njoh odamh ušlo u ULPL. E sad zamisli kad ti nešto stručno objasniš i to još potkrijepiš kakvim linkom, a dosta ljudi te smatra meštrom od brodara i ja također, koliko njih će poslušati tebe i učiniti po tvome.

Opet kažem da brodarima ne cvijetaju ruže, to i ptice više znaju na grani, ali ja ne bih ni pisao na temi o nekoj dionici ako nemam tu dionicu i svaki dan ljudima ponavljao da će to još doli i samo doli.

Ja se ne bojim ni za ATPL u koju sam ušao na 650, ni za JDPL u kojem sam od 150 i nedavno uzeo još 60% na 94 kune……..meni nije problem čekati i 3-4 god ako triba………hvala Bogu plaća je još uvijek redovna…..
isto tako se sjećaš sigurno svojih postova kad je JDPL bio 500-600,a ti si govorio da je dobra firma i da je čekaš na 4xx………danas mu sigurno ne ide dobro zahvaljujući situaciji na cijelokupnom svjetskom tržištu, skopljenm poslom sa Brodosplitom, državom kao vlasnikom, ali ne virujem ni da je JDPL toliko loš i d aneće biti bolje.

znam i da je bolje izaći na nekim razinama pa ući jeftinije, ali uz ovu našu likvidnost kod jdpl je bolje mirovati. par kuna gori ili doli meni ne znači ništa, iako sam sa njim u minusu ne sikiram se puno, doći će on na svoje.

Izašlo izviješće.
Niko ni a ni b.

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

Atlantska plovidba d.d.
Godišnje izvješće

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Ajmo stručnjaci, molim komentare na izvješće. Hvala!

Koliko ja vidim, fenomenalna godina sa lošim zadnjim tromjesečjem. Uglavnom, sve kako je i bilo za očekivati.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Izašlo vam je izvješće, očekivano dobro. Love na računu ko u priči.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

U promatranom razdoblju Društvo nije obavilo podjelu dionica
Ostvarena je zarada 477,65 kune po dionici.
Nema značajne promjene vlasničke strukture. U promatranom razdoblju Atlantska plovidba d.d. trezorirala je 16.358 dionica, a Croatia osiguranje d.d. podijelila je svoj udjel i pola prenijela na Croatia osiguranje d.d.- Životno.
Društvo nije vršilo nikakva pripajanja, a ni spajanja.
Nema slučajeva značajnih neizvjesnosti naplate prihoda ili mogućih budućih troškova.
Ukupan prihod je za 487,2,9 mil. kuna ili 35,7% veći u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. 19,0% ukupnog prihoda čini prodaja brodova. Pomorstvo sudjeluje u ukupnom prihodu sa 78%.
Prijevoz rasutih i vangabaritnih tereta na međunarodnom tržištu i obalni prijevoz robe, kao osnovna djelatnost, te agencijsko poslovanje, zračni prijevoz i hoteljerstvo kao ostale djelatnosti grupe.

Troškovi poslovanja Grupe su za 73,9 mil. kuna ili 6,6% veći od istog razdoblja prošle godine.
Likvidnost je bila zadovoljavajuća.

U promatranom razdoblju značajniji događaji bili su: prodaja brodova "Sveti Vlaho", "Mljet"i "Jadran", te kupnja broda "Pelješac"i preuzimanje novogradnja "Zagreb"i "Miho Pracat"; Atlantska plovdiba d.d. otkupom svih udjela Strabaga u Grand hotelu Imperial d.o.o., povećala je svoj udjel za dodatnih 13,56%, što sad ukupno čini 81,51% vlasničkog udjela, a dokapitalizacijom Hotela Lapad d.d. Dubrovnik povećala je svoj udjel u temeljnom kapitalu sa 56,22% na 88,19%; ugovorena izgradnja četiri broda tipa panamax (svaki 80.300 DWT) u brodogradilištu JES u Kini i jednog broda tipa capesize (181,000 DWT) u brodogradilištu STX Južna Koreja. S obzirom na kretanje tržišta brodskog prostora otkazana su dva broda tipa panamax u Kini, a brod capesize zamjenjen je za dva broda tipa product carrier bez plaćanja ikakvih penala. Dionica našeg Društa proglašena je "Zlatnom dionicom godine" u sektoru koji je obuhvaćao pomorstvo, promet, veze i građevinarstvo.

Sve u svemu, i nije tako loše. [smiley]

sutra je novi dan.

New Report

Close