Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
ma ne živcirajte se, evo i drugi opet padaju, izjednačit će se oni s atlantskom [cool]
Koja besramna pljačka, vrhunska organizacija. Skidam im kapu.
Meni nije nikako jasno da JDPL raste a ATPL pada. Za ocekivati bi bilo obrnuto.
Techmane bez uvrede, ali držite se komentara u sektoru, ali ne i pretpostavke kretanja cijena dionica. To nema veze jedno sa drugim. U finalu se ipak nađe korelacija, matematika i statistika u vezi sa financijama, kombinacija iz pakla.
Techmane bez uvrede, ali držite se komentara u sektoru, ali ne i pretpostavke kretanja cijena dionica. To nema veze jedno sa drugim. U finalu se ipak nađe , kombinacija iz pakla.
[/quote]
Ma kolega ucim cijeli zivot. Ajde bog vam da objasnite vi meni sa aspekta korelacija, matematike i statistike a u vezi sa financijama zasto ATPL pada a JDPL raste. Volio bi da mi kazete da li je u gornju kalkulaciju ukljucen i suicidalni nagon? Imali smo neki dan na LEDU ako je vjerovati Governoru a nemam razloga ne vjerovati jer je postao stanja, da je netko kupovao dionice skupo kako bi ih odmah nakon toga prodavao jeftino. Da nije i ovdje isti slucaj?
Meni nije nikako jasno da JDPL raste a ATPL pada. Za ocekivati bi bilo obrnuto.
valjda zato što je negdje u zadnja 4 mjeseca ATPL napravila oko +35% a JDPL nekih –20%.
valjda zato što je negdje u zadnja 4 mjeseca ATPL napravila oko +35% a JDPL nekih –20%.
[/quote]
Ne vjerujem. Zasto bas danas?
[/quote]
kupci frenetično traže nešto što još nije naraslo a u prošlosti je znalo itekako rasti. pa vide da je JDPL jedan od rijetkih koji su još duboko ispod svog dna u 2008. nema straha od akumulacije profita, a tko zna možda se posreći pa skoči. to bi bio moj guess.
[/quote]
Ne vjerujem. Zasto bas danas?
[/quote]
Pogledaj promet. Veći je petkom u Splitu na peškariji za 10 minuta
[sealed]
Kad vidim ove zanimljive rasprave zašto je neka dionica porasla 1.8 % na prometu od oko 15.000 kn u nekoliko sati jednog dana trgovanja i tažiti odgovore za baš taj dan i to usporediti s drugom koja je pala istovremeno 1.8 u istom razdoblju na isto tako malom prometu za tu dionicu je bez pretjerivanja smiješno.
Budući da je ta rasprava bespredmetna bolje se malo vratiti u prošlost i vidjeti što smo naučili iz nje.
Oni malo stariji sjetit će se da smo dolaskom HT na ZSE, istovremeno dobili nekoliko stotina tisuća novih igrača na burzi, kojima su dionice i trgovanje njima bila " TERRA INCOGNITA " ( na žalost nekima je to i danas ).
Tu dolazimo do zanimljive situacije jer su neki uspjeli zaraditi trgovanjem HT u prvim danima trgovanja pa su mislili da to ide sam tak, pa su svoju dobit i svoje ušteđevine počeli ulagati u druge dionice, pa i u ATPL koja u zadnje dvije godine imala porast svojih dioničara ( postala " narodna "u iznosu od cca. 40 %, koji su kao što smo već rekli pravi "stručnjaci" ( čast izuzecima ). Oni koji su tada ulagali u sve dionice na tržištu pa tako i u ATPL znamo kako su završili.
Što se pak tiče dionice JDPL s njom je situacija dijametralno suprotna, jer ne da nije povećala broj svojih dioničara, nego je u ove dvije godine smanjen.
Netko ovaj podatak može protumačiti da je velika većina slobodnih ( op.a. čak je i ministar financija u više navrata ponovio da država da ne želi prodavati svoje ( naše ! ) dionice po ovim cijenama ) dionica u rukama čvrstih, dok je u rukama kolebljivih ostalo malo, a i oni koji je trenutno posjeduju konačno su shvatili da u rukama imaju dionicu koja u ovim trenucima vrijedi mnogo više od ove trenutne cijene.
Posebna je priča likvidnost jedne i druge dionice, a kako nas je povijest naučila u trenucima jakog rasta nelikvidne ( posebno one koje su kao JDPL vrlo podcijenjene ) dionice brže lete u nebo. ( npr. jučer i danas ste u pojedinim trenucima mogli dionicu JDPL " lansirati " u gornju blokadu za cijenu jednog dobrog ručka )
Ne želim sada pisati posebne kako neki kažu "matematičke" analize za ove dvije dionice ( ATPL, JDPL ) dionice jer ima ljudi koji će vam to s zadovoljstvom napraviti, naravno ako to platite.
Pozdrav,
Tørrbulkindeksen Baltic Dry faller 2,1 prosent til 1.678 poeng fredag.