ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 09:25
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
2.695
55
49,00
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Zašto baš svaki dan ili sat kad otvorim temu Atlpl na njoj Techman ima postove od 10 metara uglavnom copy/paste i komentare bit će još lošije?
Dobro jesi ti normalan ili glumiš majku Terezu?
Ekipa koja čita ovaj forum ionako sama zna ako želi otić na bloomberg ili neku stranicu pa sama o tome čitata ak ih zanima.
Te vijesti koje ti navodiš smjenjuju se iz dana u dan, jednom su dobre drugi put nisu, ni ti ni ja ni nitko ovdje to ne određuje, u jednom času radi nekog tko se nalazi tko zna gdje svi će počet kupovat dionice kao da se nikad ništa nije dogodilo, hoćeš i onda ko manijak postat jebeno dobre vijesti svakih 5 minuta?

@alt333
…..dionice se kupuju kad je sitacija loša kao npr. trenutno za brodare ali činjenica je da se zadnjih dana uložio novac u građevinare , investitor bi već sada bio dobar barem 20% , dokle tko je god ostao na ATPL (djelom) kao i ja tu je ostao oko nule……

zašto gledamo druge,pa ne moraju sad svi u dlkv i igh zato što je toliko poraslo..porast će i atpl kad se poprave okolnosti,a to može biti već idući vikend.ja sam kupio dlkv po 260,00 a prodao ga po 280,00,sad je 340,00,pa neću sam sebi sad čupat kosu što sam ga prodao,za to sam uzeo atpl po 630,00..u međuvremenu mi stoji masa love u ht-u,ušao po 202-203..mogao sam sve vratiti što sam dosad izgubio da sam bio u građevinaru…netko je bolji,netko lošiji,nek budem samo jednom bolji nego lošiji,uspio sam–to je rekao kostolany..
[/quote]
sad svima ide trejd a nije vrijeme za to…..i ja jutros prodao dlkv,,,jednom treba kapitalizirat dobit….
[/quote]

možda si ga meni prodao…tko zna!

na 4300 sve prodajem...

"Hrvatski brodari odolijevaju krizi"

Business.hr/Hina
26.03.2009 18:07

Hrvatski brodari trenutačno se uspijevaju oduprijeti svjetskoj gospodarskoj krizi, planiraju nabavku 31 broda od kojih 12 u Hrvatskoj, a 19 u Kini, Koreji i Japanu, a vrijednost tih brodova je milijardu i 100 miljuna eura, izjavio je danas državni tajnik za more Branko Bačić nakon sjednice Skupštine Udruge hrvatskih poslodavaca-brodara u međunarodnoj plovidbi – Mare Nostrum, održane u Splitu, na kojoj se raspravljalo o stanju na svjetskom pomorskom tržištu.
Vezane vijestiAnaliza: Građevinari silovito pogurali Crobex

Bačić je izvijestio kako se radi o ugovorenoj novogradnji 31 broda te da je su za većinu njih već uplaćeni značajni iznosi i do 50 posto ukupne vrijednosti te bi oni trebali biti izgrađeni bez poteškoća.

Predsjednik Skupštine Mare Nostrum Stjepan Papić je kazao kako hrvatsko brodarstvo nije zahvaćena virusom krize svjetske brodarske industrije u kojoj, po njegovim riječima, učestalo bankrotiraju i neki od svjetskih brodara te se zbog krize diljem svijeta prolongiraju rokovi za izgradnju već ugovorenih brodova.
"Kriza je svom žestinom udarila brodare u svijetu u zadnjoj četvrtini 2008. godine, ali hrvatski brodari nastavljaju graditi brodove", kazao je Papić.

Državni tajnik za more Branko Bačić je istaknuo kako je kriza uznapredovala i u prvom tromjesečju 2009. godine.

"U prva tri mjeseca 2009. godine u svijetu je ugovorena izgradnja samo 25 brodova, a od toga četiri u Hrvatskoj, što znači da je trenutačno čak 15 posto svjetske novogradnje brodova u Hrvatskoj", rekao je Bačić.

Ocijenio je uspješnim pomorstvo u Hrvatskoj u posljednjih pet godina rekavši kako je u tom razdoblju flota u Hrvatskoj povećana za 720 tisuća tona nosivosti, a prosječna starost brodova smanjena je sa 16,7 na 11,7 godina.

Bačić je također izvijestio kako je na današnjoj Skupštini Mare Nostruma zaključeno da hrvatski brodari preuzmu obvezu plaćanja poreza na dohodak za svoje pomorce.

Prema najnovijim podacima u Hrvatskoj je prijavljeno 12.000 pomoraca koji su angažirani u međunarodnoj plovidbi, od čega će ih oko 30 posto biti porezni obveznici, a preostalih 70 posto će biti oslobođeno plaćanja poreza na dohodak, kazao je Bačić.

Pri tomu je na konferenciji za novinare objašnjeno kako će plaćanja poreznih obveza biti oslobođeni oni pomorci u međunarodnoj plovidbi koji imaju mjesečna primanja manja od 20.000 kuna te pomorci koji godišnje diljem svijeta plove dulje od pola godine, odnosno duže od 183 dana. Pri tomu je rečeno da i mnoge druge pomorske zemlje oslobađaju poreza na dohodak pomorce koji godišnje izvan domovine plove dulje od 183 dana.

Odličan članak, za brodare što su naručivali panamaxe 2002/2003 nema zime jer su te brodove plaćali 20 m pa im je nizak BE, no nažalost naši brodari nisu među njima jer su se tada borili za goli opstanak na marketu. Oni su (ATPL) ugovarali

Tacno. Tih godina nisu imali ni za rezervne djelove a kamo li za novogradnje.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

@ gorgija
Bačić je izvijestio kako se radi o ugovorenoj novogradnji 31 broda te da je su za većinu njih već uplaćeni značajni iznosi i do 50 posto ukupne vrijednosti te bi oni trebali biti izgrađeni bez poteškoća.

???????
koji lik taj Bačić!

molim lijepo da netko stavi dry bulk FFA’ s sviježe sa Imarexa [pray] Meni ne otvara stranicu.
Zahvaljujem. [smiley]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Techmane hoće li biti nešto od te Atlantske pa da se vratim ili što…………………ajde ti si tu najveći autoritet na tih ruzinavim podrtinama

Tekkmane kakva će biti bilanca Atlantske plovidbe dd na 31.03.2009.
Hvala [thumbsup]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Zašto baš svaki dan ili sat kad otvorim temu Atlpl na njoj Techman ima postove od 10 metara uglavnom copy/paste i komentare bit će još lošije?
Dobro jesi ti normalan ili glumiš majku Terezu?
Ekipa koja čita ovaj forum ionako sama zna ako želi otić na bloomberg ili neku stranicu pa sama o tome čitata ak ih zanima.
Te vijesti koje ti navodiš smjenjuju se iz dana u dan, jednom su dobre drugi put nisu, ni ti ni ja ni nitko ovdje to ne određuje, u jednom času radi nekog tko se nalazi tko zna gdje svi će počet kupovat dionice kao da se nikad ništa nije dogodilo, hoćeš i onda ko manijak postat jebeno dobre vijesti svakih 5 minuta?

nemoj bi takav, techman ti daje sve informacije na jednom mjestu … prema tebi što je čovijek bolji ti si gori!

Cookie Monster

molim lijepo da netko stavi dry bulk FFA’ s sviježe sa Imarexa [pray] Meni ne otvara stranicu.
Zahvaljujem. [smiley]

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Tekkmane kakva će biti bilanca Atlantske plovidbe dd na 31.03.2009.
Hvala [thumbsup]

Bolja nego 31.12.2008. Lošija nego 31.06.2009 [thumbsup]

I'LL BE BACK

neznam jel bilo ali evo
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3265877/index.do

[angry]

New Report

Close