Tko zna koji je uopće razlog takvog velikog rasta DLKV, i IGH, ? Nešto se spominje mostarski Aluminij, da nije neko preuzimanje??
Koliki je BDI? Na Drysu je neki cudan datum
256March 2009
Baltic Dry Index (BDI) -26 1714
čudan datum…ali još čudniji..trend
Techman je bio u pravu, ovi ameri su ludilo, jučer svi zeleni,a DRYS u plusu preko 10%, a danas svi crveni. Zbog čega su jučer rasli ne znam, zašto danas padaju ne znam. Lud zbunjenog, a BDI i jučer i danas u neznatnom padu, zna li netko logičan odgovor?
DRYS je objavio gubitak u 4 Q i zato je predvodio pad brodara.
[/quote]
Evo danas DRYS opet u plusu za sada 5% i predvodi plus svih brodara.
@alt333…..dionice se kupuju kad je sitacija loša kao npr. trenutno za brodare ali činjenica je da se zadnjih dana uložio novac u građevinare , investitor bi već sada bio dobar barem 20% , dokle tko je god ostao na ATPL (djelom) kao i ja tu je ostao oko nule……
kolega ako ste već nestrpljivi, a vjerujete u brodare, da pokušate malo svoj interes prebaciti na JDPL, jer tamo bez sumnje ima više prostora za neki jači rast, jer je trenutno vrlo podcijenjena i nema ovakav veliki promet pa je prostor za rast i možebitnu zaradu veći.
Istina je i to da treba malo zažmiriti na činjenicu što je ipak u rukama države, ali kad pogledate neke pokazatelje brzo ćete na to zaboraviti
kolega ako ste već nestrpljivi, a vjerujete u brodare, da pokušate malo svoj interes prebaciti na JDPL, jer tamo bez sumnje ima više prostora za neki jači rast, jer je trenutno vrlo podcijenjena i nema ovakav veliki promet pa je prostor za rast i možebitnu zaradu veći.
Istina je i to da treba malo zažmiriti na činjenicu što je ipak u rukama države, ali kad pogledate neke pokazatelje brzo ćete na to zaboraviti
[/quote]
Ja tako razmišljam već 20 dana pa on skoro ni makac…
Oćelaviću zbog njega a neam ni 30
[cry]
[/quote]
Ja tako razmišljam već 20 dana pa on skoro ni makac…
Oćelaviću zbog njega a neam ni 30
[cry]
[/quote]
ako ste pimjetili već se ovaj tjedan JDPL tržio preko 100 kn, što ako usporedimo s najnižom cijenom proteljih dana cca 85 kn i nije baš mali rast.
Ne brinite kad snažnije krene gore biti će novaca za najbolju periku. [thumbsup]
postoje samo dvije dionice u koje ne ulazim ni pod razno, to su ht i
atpl …..kad se sjetim koje su se tu idiotarije izvađale…..hebo narodne dijonice…
@techman
dobro je da se tako marljivo piše o budućem oversupllyju, sve dok ti nama svaki dan nadješ za postati poneki članak o tome mi možemo mirno spavati. pa makar usput opustio forum. što više straha sada, to više lovuše kasnije.
Georgija ovdje nema silovanja pa ma kako se netko trudio. Ja postao a ti citaj i tumaci kako ti pase. Pretpostavljam da ces ti citst kao druk na dolje dok ce mozda netko drugi citati kao navodjenje na oprez. Ako si procitao postani clanak i mirno spavas sa velikom sigurnoscu mogu kazati samo jedno. Nemas brodare u portfelju.