Fundamenti anualizirano:
BVpS = 587
EpS = 168,30
SpS = 958,72
P/B = 5.62
P/E = 20.85
P/S = 3.44
ROE = 26.97%
NPM = 16.51%
Ne izgleda lose, pogtovo ako vozarine nastave rast.
to si dobro reko,ako…pa kaj ove prodali 3 broda?
Pardon fenomenalno sa svojim novcem su isfinancirali 300miliona za novogradnje
Krediti im nisu trebali
Vozarine su već i sada visoko, FI za 2007. će biti odličan,a onaj za 2008. još bolji ako vozarine ostanu na ovim razinama,mada su predviđanja svjetskih analitičara da će rasti još najmanje godinu dana…
Biser,a ne dionica [smiley2]
Usudio bih se reći da je odlično.. u 3q dobit 65 mil HRK, isto kao i lani… samo što su lani u 3Q imali i 82 mil izvanrednih prihoda (prodaja broda?).. Cca P/E = 20?
Izvješće je stvarno odlično. I ako je ovo pokazatelj kakvo će biti izvješće za kraj godine i izvješća tijekom 2008.g., onda ovdje stvarno nema brige. Dionica koja bi mogla nastaviti sa svojim rastom tijekom 2008. i dalje.
Pardon fenomenalno sa svojim novcem su isfinancirali 300miliona za novogradnje
Krediti im nisu trebali
A AOP81?!?! Zar to ne znači da se zaduženost povećala za 50 milijuna kuna?!?
Slažem se da je odlično izvješće i da je izvanredno da su ostatak pokrili od svojih novaca… Samo me zanima da budem sa sobom načisto…
deimos:
”
valentine: ” Kakvo je? ” Nije spektakularno… Kamate i tecajne razlike ih malo hebu, a i amortizacija im je porasla (to je logicno).”
Kolega Deimos, ako su prošle godine u 3Q imali 82,5 milijuna izvanrednih prihoda, a u ovom ništa, a gotovo ista dobit. Možete to malo pojasniti. Gdje se to onda sakrije. Onda je relativno ovo puno bolje izvješće ili?
Nije moje područje. Tek sam kupio knjigu “Analiza financijskih izvještaja” [smiley11]
Hvala.
Da, zapravo je bolje nego izgleda na prvi pogled. Problem je sto oni knjize prodaju broda pod prihode, tako da nemozemo direktno usporediti osnovnu djelatnost. Da li su ove godine prodavali brodove?
Pardon ipak su morali 100 milja kredita uzeti ali 200 milja su svoji potrošili u novogradnje i dalje fenomenalno
Malo ih dave tečajne razlike. Rezultat teč.razlika za 20M manji u odnosu na 3Q 06′. Vidljivo je i povećanje udjela manjiskih interesa u dobiti. Znači da su povezana poduzeća iskazala višu dobit nego ranije ili u ovom razdoblju ima novih subjekata konsolidacije.
Kolega Špancir, da li su ove godine prodavali brodove?
Odakle im 85 milijuna izvanrednih prihoda? Ajmo insideri. Ili oni koji detaljnije prate ili duže…[smiley11]
noju/lanice, ako nemas sto konstruktivno reci, molim te da preskocis ovu temu….
po meni nije lose, naprotiv. Doduse nije spektakularno – 11 milijuna vec prihodi u odnosu na proslu godinu ali bez izvanrednih prihoda ove godine koji su prosle godine donijeli 82 milijuna kn…. dobit 65 mil kn u ovom tromjesecju, 5 mil manje u odnosu na proslogodisnje tromjesjecje. Nije lose, no cude me velike negativne tecajne razlike….
Jedno pitanje za nase racunovodstvenike – sto su to manjinski interesi i kako to AOP35 je u minusu? zar ne bi onda on trebao icu u AOP47?