Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
pridruzujem se covjek je na temi Atpl od pocetka 2007 ili vec kad je tema otovrena i sve sto je rekao dugorocno je ispao u pravu. jedino je malo premalo na pocetku 2007 predvidao rast, al to i nije neki zaheb 🙂
Techman ja te podrzavam, a ko ne razumije da burza u tri mjeseca ne znaci nista…. njegov problem
Ma kolega zahvaljujem i zaista odvajam korektne forumase od frustriranih gubitnika. I gubiti treba dostojanstveno. Razlika u vrhuncu i trenutnom stanju mog portfelja je šesteroznamenkasta cifra u Eurima. U minusu na zalost. I sta sad’. Kockam se sa novcem koji mi nije potreban i mogu cekatui. Vrijeme sve stvari stavlja na svoje mjestio. Daj da vidim jednog investitora koji je nesto duze na burzi a da ne biljezi gubitke.
Da, pisem od 2007 i stalno nastojim odrzat kredibilitet pouzdanog izvora. No to ne znaci i nepogresivog. Da sam nepogresiv dobitak na JDPL b8i mi bio znacajno veci a gubitkla na ATPL nebi bilo. Pogresne su bile moje prognoze da ce 2009 biti solidna godina. Istina pisao sam o velikom prilivu novogradnji sta se danas nadvija nad pomorskim trzistem kao Demoklov mac ali ostali pokazatelji nisu ovo nagovjestavali. Vjerovatno je uzrok sta smo svi pratili rast Kine, Indije a nismo imali informacije (bar ne ja) o gramzljivim bankarima u Americi, o derivatima i slicnim huncutarijama koje su do ovoga dovele.
pridruzujem se covjek je na temi Atpl od pocetka 2007 ili vec kad je tema otovrena i sve sto je rekao dugorocno je ispao u pravu. jedino je malo premalo na pocetku 2007 predvidao rast, al to i nije neki zaheb 🙂
Techman ja te podrzavam, a ko ne razumije da burza u tri mjeseca ne znaci nista…. njegov problem
potpisujem u cijelosti
Pa kaj baš nitko ne bu objavil BDI???
Imaš lijepo na norveškom na prethodnoj strani. Nemoj mi reć’ da pratiš brodare a ne znaš norveški?
Imaš lijepo na norveškom na prethodnoj strani. Nemoj mi reć’ da pratiš brodare a ne znaš norveški?
[/quote]
Da stvarno. A ako ne znaš norveški nauči bar grčki. Nekakav nivo moramo održavati
[wink]
ne znam zašto se prepucavate, svatko ima pravo izreći svoje mišljenje i stavove, a da bi netko bio vlasnik ove ili bilo koje dionice uopće ne mora biti kompetentan niti stručan. Dobronamjerni savjeti su dobrodošli, samo ih treba znati pročitati i primjeniti. Obzirom da nisam stručnjak za brodove, osim što sam ih kao klinac izrađivao od šperploče i furnira, nije mi ni bitno kakvo je stanje u tom sektoru u svijetu. Svoj novac ulažem tamo gdje ja mislim da je najbolje i gdje će mi donijeti PROFIT. Bio bih totalno lud kad bih prihvatio bilo čiji savjet s nekog ( ovog )foruma za kupnju ili prodaju. A to da li je netko prodao ili kupio baš me briga. Znam jedino da ova dionica ove godine neće probiti 1k kn, a da kroz par godina 2-3 očekujem milijunsku, ako ne i veću dobit na njoj. Sad vi meni vjerovali ili ne ali to je tako. A vi i dalje svakodnevno bdijte i pratite i osluškujte hoće li onaj tamo prdnuti ili hoće li bdi up ili down.
Sad opet gledamo brodare vani??
Ja stvarno više ne znam šta da radim sa ovom dionicom, al jedno znam NE PRODAJEM!!!!
Lijep pozdrav,
ne znam zašto se prepucavate, svatko ima pravo izreći svoje mišljenje i stavove, a da bi netko bio vlasnik ove ili bilo koje dionice uopće ne mora biti kompetentan niti stručan. Dobronamjerni savjeti su dobrodošli, samo ih treba znati pročitati i primjeniti. Obzirom da nisam stručnjak za brodove, osim što sam ih kao klinac izrađivao od šperploče i furnira, nije mi ni bitno kakvo je stanje u tom sektoru u svijetu. Svoj novac ulažem tamo gdje ja mislim da je najbolje i gdje će mi donijeti PROFIT. Bio bih totalno lud kad bih prihvatio bilo čiji savjet s nekog ( ovog )foruma za kupnju ili prodaju. A to da li je netko prodao ili kupio baš me briga. Znam jedino da ova dionica ove godine neće probiti 1k kn, a da kroz par godina 2-3 očekujem milijunsku, ako ne i veću dobit na njoj. Sad vi meni vjerovali ili ne ali to je tako. A vi i dalje svakodnevno bdijte i pratite i osluškujte hoće li onaj tamo prdnuti ili hoće li bdi up ili down.
Ja sam laik za brodare, ali pokušavam razmišljati logično, ako se financijska industrija u USA opravlja na red dolazi i ostalo, pa tako i brodari. Iako su analitičari (bar da je to naškrabao Stojić)najavili da neće biti značajnih promjena BDI-ja u ovoj godini, ja mislim suprotno, tako da očekujem da će se svjetsko gospodarstvo početi zahuktavati već u drugoj polovici ove godine, a to znači porast BDI-ja i više posla za brodare, pa tako i cijena dionice ATPL-a od 1000 kuna nije nemoguća misija. USA brodari usprkos laganom padu BDI-ja su iz dana u dan zeleni, a mislim da to nije onak bez veze.
Bravo Kawa… što li već ide dalje.
Ja se svaki dan postavljam na asku i valjda mi se podsvjesno neda odvojiti od ove dionice, tako da se svaki put postavim koju kunu previsoko. Ali nema veze, raste cijena uz rast volumena i to je ok za mene.
Ja sam laik za brodare, ali pokušavam razmišljati logično, ako se financijska industrija u USA opravlja na red dolazi i ostalo, pa tako i brodari. Iako su analitičari (bar da je to naškrabao Stojić)najavili da neće biti značajnih promjena BDI-ja u ovoj godini, ja mislim suprotno, tako da očekujem da će se svjetsko gospodarstvo početi zahuktavati već u drugoj polovici ove godine, a to znači porast BDI-ja i više posla za brodare, pa tako i cijena dionice ATPL-a od 1000 kuna nije nemoguća misija. USA brodari usprkos laganom padu BDI-ja su iz dana u dan zeleni, a mislim da to nije onak bez veze.
Kolega Amerika je zemlja cudnovata. Jucer je bio stampedo. Oba indeksa zavrsila iznad 6 % rasta. Sta se to dogodilo preko noci da je rast okrenuo u pad? Jucer na ono zelenilo brodari rasli sitno. Danas na negativan BDI i na negativan NASDAQ oni opet rastu. Kazem Vam ja. Cudnovati kljunas. I prestao sam pokusavati proniknuti u tu logiku. Ocito nemam dovoljno informacija.