Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
@ Zeljezaros
Kolega cemu nervoza. Naj prije se dogovorite sami sa sobom da li smo na Vi ili Ti. Iz gornjeg posta mi to nije bas cisto. Ali vasi postovi nisu samo komentari mojih postova vec vi pisete i o dionici. Ponavljam pitanje. Koji su Vasi motivi da pisete na ovom topicu o dionici Atlanske plovidbe? Dopire li moje pitanje do Vas?
95% portfelja mi je Atlanska plovidba!
Ja vjerujem da ce se oporavit i cijena dionice u skladu sa vrijednošću firme.
Ne ulažem u brodare kao što si ti nekoć,već konkretno u Atlansku plovidbu.
Da sam iskusan "kao ti " prodao bih na razinama od 8oo Kn i više , a ne 650 i niže.
Ne bih sad javno tješio sebe zašto sam to učinio pišući koješta negativno o firmi koja je poslovala više nego savršeno,i nema naznaka da će to godinu i pol dana krize ozbiljnije njoj naštetiti u odnosu na konkurenciju koja krpa kraj sa krajem!Mislim da će izać još jača sa novogradnjama kad će se i vozarine oporavit ! 31.03. je mislim Fi!!!
Želim ti sve najbolje, i obogatija se ti meni prije sedamdesete
[lol] [lol] [lol]
down 14 to 1758
nisam vjerovao da Cape-ovi mogu pasti nakon jutrošnjeg pozicioniranja bid/ask gdje su bili debelo u plusu. nema zime, panamaxi su gore
Tørrbulkindeksen Baltic Dry faller 0,9 prosent til 1.758 poeng tirsdag.
Capesize-indeksen faller 1,4 prosent til 19.909 dollar per dag, ifølge TDN Finans.
Jeste li se dogovorili oko BDI-a?
Pridruzujem se pitanju?
nisam vjerovao da Cape-ovi mogu pasti nakon jutrošnjeg pozicioniranja bid/ask gdje su bili debelo u plusu. nema zime, panamaxi su gore
Prije par dana je prodano 5 modernih capeova. Kupac i prodavac su nepoznati. Mozda ih je novi kupac preuzeo u lay upu i stavio na market.
Moje misljenje je da bi to bio suicidalan potez. Ponavljam MOJE misljenje. I da, neki dan sam potrosio zadnju lovu od prodaje brodara. Dugo se kiselila na transakcijskom racunu mog brokera.
Šjor Techmane vidi se da imaš kompleks od brodara, očito te nitko od njih niti zove niti išta pita i sad si našao forum za otrovne strelice prema sektoru (a mislima na njih), tj želiš pojačanje svj.krize da Gospari i Zadrani padnu na koljena i dođu kod tebe po savjet kako sidriti brodove dali na hladno ili na toplo. Nastavi pejstati za nas siromahe sa skupog Loyda (100x1dion. Atl) tako da znamo kud plovi ovaj brod. Ova kriza će proći sa tobom i bez tebe, i ostat ćeš upamćen kao traženi kadar za sidrenje u vrijeme krize i tu si funkciju odbio. Kupovanje Tiska u vrijeme širenja el. medija po meni je vrlo neozbiljan čin da ne kažem nešto gore. A i da si neki ozbiljni faktor u struci di bi gubio vrijeme sa ovom balavurdijom na forumu, bavio bi se ozbiljnijim stvarima, a ovdje nešto nagađaš što nitko živ ne može pogoditi. Nemoj se ljutiti, ovo je samo da te malo ojača.
[/quote]
Ajde ne serite po Techmanu. Čovik kaže da će brodarstvo biti neko vrijeme u k….u i gotovo. To piše koliko se sjećam još od rujna prošle godine kada je ATPL bila cca 2000 a JDPL 300- 350. Da sam ga shvaćao ozbiljno imao bi i jednih i drugih najmanje duplo više. Jel ih on srušio na ove cijene. Pa jeste toliko ograničeni da shvatite da je čovik u pravu. Ništa drugo nije govorio ni Jerković pred par mjeseci. Sada je situacija bolja ali nitko ne garantira da će se održati. Može vam ići na živce al jednostavno je istina. Ja bi prvi volio da je u krivu. Evo BDI opet pao. Techmane zašto ga opet rušiš…
Nevjerojatno je da na kojoj god temi kogod iznese činjenice koje se ne žele čuti a ne idu u prilog dionici počme totalna pljuvaona. Kao druker da kupi jeftinije. Ma šta će ti jeftinije od ovoga. Up, up, up a crobex u po godine up od 3500 do 1300.
Ma smiješni ste [embarass]
Pridruzujem se pitanju?
[/quote]
Ne znam šta se imamo dogovarat oko toga, pa ne pogađam se ja s Rekvijemom ko daje više!
Ja sam napisao kakav je BDI čim je bio objavljen i to ne na forumima! A takav i jest, BDI malo u minusu a panamaxi jedini malo u plusu! [tongue]
pridruzujem se covjek je na temi Atpl od pocetka 2007 ili vec kad je tema otovrena i sve sto je rekao dugorocno je ispao u pravu. jedino je malo premalo na pocetku 2007 predvidao rast, al to i nije neki zaheb 🙂
Techman ja te podrzavam, a ko ne razumije da burza u tri mjeseca ne znaci nista…. njegov problem