Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,37 | 2.985 | 63 | 47,20 | 48,20 | 1,06% |
Bilo bi OK da onaj ko posta tekst na engleskom, u dvije rečenice prepriča to što piše. Ne znaju svi engleski tako dobro. Mislim da bi to bilo pozdravljeno od svih kolega s foruma.
Ma preskoci ono na stranom jeziku i bog. Nece te ni obogatit ni osiromasit.
Srećom da sam niskotlakaš (80/60), pa mi pojavljivanje posta od g. Lalića upravo uravnoteži tlak (110/80).
Ja ne znam što toliko pametna, načitana i sposobna osoba radi na burzi i forumu.
Može biti šef svih šefova Agrokorove dinastije i zarađivati milijune a on ovdje lipari iz dana u dan.
Koje podcjenjivanje svojih kapaciteta.
Ili ga možda njegovi šefovi prilično …., pa se onda dolazi ovdje iskaljivati na nas.
Zar on zbilja misli da njegove "analize" nešto znače i nekome mogu poslužiti kao putokaz.
Za razliku od mnogopoštovanih kolega poput Lecontea,…. koji ovdje pridonose nekom web poveznicom, informacijom bez dodatne obrade, bez nametanja mišljenja,… kolega Lalić uvijek ide oštro,…
Podsjeća me na jednog mog nogometnog kolegu, lijevog braniča, koji je uvijek maltretirao dodjeljeno mu krilo (bockanje, štipanje, povlačenje) iako ovaj možda nikad nije ni primio loptu, ali kako moj nogometni kolega kaže: "bitno je da on mora više paziti na mene nego na loptu"…
Tako i naš kolega Lalić, pokušava pričati o svemu samo ne o konkretnom…. destrukcija ispred konstrukcije…. pohlepa ispred zarade…. smisao traži u besmislu …. a sreću u nesreći ….
I na kraju, takve me osobe čine sretnim, jer sam sretan što moje i njegove životne vrijednosti nisu iste, jer kad s prijateljima izađem van na rekreaciju, navečer u konobu, ne raspravljamo o burzi i kukamo o izgubljenim kunama. Nego zapjevamo i nazdravimo da nam sutra bude zdrav i sretan dan.
Možda ću sutrašnju zdravicu, suprotno običajima, uputiti i svima Vama dioničarima ATPLa, …. da mi budete živi i zdravi jer samo takvi ćete moći uživati u onome što će nam dati naša ATPL.
Bilo bi OK da onaj ko posta tekst na engleskom, u dvije rečenice prepriča to što piše. Ne znaju svi engleski tako dobro. Mislim da bi to bilo pozdravljeno od svih kolega s foruma.
Piše kao da je intervjuirao vodeće analitičare naših finacijskih institucija: raspon predviđanja za slijedećih nekoliko mjeseci od +50% do -50%.
Dakle, kao što kolega Techman kaže: "Ma preskoci ono na stranom jeziku i bog. Nece te ni obogatit ni osiromasit."
Ma preskoci ono na stranom jeziku i bog. Nece te ni obogatit ni osiromasit.
[/quote]
ma kolega vi ste onaj najlosiji druker -copy -paste [bye] nimalo truda ulozeno…..
Ali koklega Inverter ja Vas zaista ne razumijem. Kao prvo brodari mi nisu u fokusu i za vasu info nemam ni jednu dionicu ATPL sta mozete provjeriti (jasno to gosta) ako vam je ostala jos koja kinta nakon promasenih investicija. Uvatili se vi toga da ja drukam li ga drukam. Pa zasto citate moje postove???? Ja odredjenu grupu autora jednostavno preskacem. Zasto copy/paste? Jednostavno volim vidit vas i slicne kako se svadjate sa vrhunskim autoritetima u bransi i djelite im jedinice. Ipak je forum za mene zabava. A volim se zabavljat tamo gdje sam doma i gdje mogu argumentirano razoruzat Vas i slicne.
Sta se tice truda a koji je Vas trud? Vama dragi bog salje informacije pa ih djelite sa ostalima na forumu. Emisar?
Kolega da bi bili dobro informirani treba citati, pratiti, analizirati. Znate li samo koliko gosta lozinkla za pristup Lloyd’s listu koji je biblija svjetskog brodarstva a cije clanke cesto koristim kao informaciju. Gosta oko 100 dionica ATPL po danasnjoj cijeni.
Za danas toliko. Lijep dan ali na zalost treba raditi.
Srećom da sam niskotlakaš (80/60), pa mi pojavljivanje posta od g. Lalića upravo uravnoteži tlak (110/80).
Ja ne znam što toliko pametna, načitana i sposobna osoba radi na burzi i forumu.
Može biti šef svih šefova Agrokorove dinastije i zarađivati milijune a on ovdje lipari iz dana u dan.
Koje podcjenjivanje svojih kapaciteta.
Ili ga možda njegovi šefovi prilično …., pa se onda dolazi ovdje iskaljivati na nas.
Zar on zbilja misli da njegove "analize" nešto znače i nekome mogu poslužiti kao putokaz.
Za razliku od mnogopoštovanih kolega poput Lecontea,…. koji ovdje pridonose nekom web poveznicom, informacijom bez dodatne obrade, bez nametanja mišljenja,… kolega Lalić uvijek ide oštro,…
Podsjeća me na jednog mog nogometnog kolegu, lijevog braniča, koji je uvijek maltretirao dodjeljeno mu krilo (bockanje, štipanje, povlačenje) iako ovaj možda nikad nije ni primio loptu, ali kako moj nogometni kolega kaže: "bitno je da on mora više paziti na mene nego na loptu"…
Tako i naš kolega Lalić, pokušava pričati o svemu samo ne o konkretnom…. destrukcija ispred konstrukcije…. pohlepa ispred zarade…. smisao traži u besmislu …. a sreću u nesreći ….
I na kraju, takve me osobe čine sretnim, jer sam sretan što moje i njegove životne vrijednosti nisu iste, jer kad s prijateljima izađem van na rekreaciju, navečer u konobu, ne raspravljamo o burzi i kukamo o izgubljenim kunama. Nego zapjevamo i nazdravimo da nam sutra bude zdrav i sretan dan.
Možda ću sutrašnju zdravicu, suprotno običajima, uputiti i svima Vama dioničarima ATPLa, …. da mi budete živi i zdravi jer samo takvi ćete moći uživati u onome što će nam dati naša ATPL.
Hehej kolega metuzalem,
pa kako na ovako lijep dan možete biti tako otrovni.
Ja sam samo pokušao kolegi odgovoriti na pitanje tko, kako i zašto.
Ne shvaćam čemu takva salva Vašeg nezadovoljstva.
Jesam li napisao nešto što ne stoji?
Mislim da nisam. Pa mi onda nije niti jasan Vaš post.
Vi kažete ja ne doprinsim temi, ja ne
Svatko ima neku svoju ulogu na ovom forumu, koju si je sam zamislio ili si utvara da ju može raditi ili mu to leži ili kako već.
Ja nisam taj koji će postati ovo što vi želite.
Ja radim što radim, sviđalo se to Vama ili ne. Isto kak meni nije jasno čemu postanje nekih "web poveznica" kad "znamo" da su neki od njih plaćeni članci. Pa kaj mislite da to samo Bussines radi???
Ja izražavam svoje mišljenje na što imam pravo i svoje viđenje problema, ako nekom to pomogne odlično, ako ne neka čita vas i sve bude po starom.
A složit će te se jedino mjena stalna jest. Jer da nije niti bi bilo ove krize niti bi se mi ikad spojili tu.
Bili bi sretniji i bogatiji, i uskraćeni za jedno mišnjenje i jedno poznanstvo. Pa sad kaj je važnije?
Tako nemojte danas prosipat otrovne strelice, pročitajte kaj sam napisao, kritizirajte ako imate što, ja ću to uvažiti ako ima argumenata u tome. Isto kao i Vi, nadam se, kod mene.
Evo i ja ću nazdraviti sad Vama, uz jutarnji viskač i kavicu dok palim cigareticu.
Znate li samo koliko gosta lozinkla za pristup Lloyd’s listu koji je biblija svjetskog brodarstva a cije clanke cesto koristim kao informaciju. Kosta oko 100 dionica ATPL po danasnjoj cijeni.
Košta oko 10.
Swire Shipping
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/international/3257032/index.do
Što mislite, nakon ovog incidenta koliko starih brodova bi moglo laganini otiči u rezalište?
I koliko bi firme u dogovoru sa vlastima mogle postrožiti uvjete za prijevoz.
Ovo pitam sa ciljem jer su se počele iznositi teze da uskoro na tržište izlazi puno novih brodova i da bi moglo biti problema sa pronalaženjem posla.
Pozdravljam prijatelja koji se vratio.
Veseli me ovakav optimizam…ako smijem primjetiti vratio se i kolega @governet..sad će mi biti lakše doći na 800,00 i preko [cool]
pardon, nenamjeran tipfeler @governor
Veseli me ovakav optimizam…ako smijem primjetiti vratio se i kolega @governet..sad će mi biti lakše doći na 800,00 i preko [cool]
Hehe šenjor gubi se vratija.
On samo piše kad rastemo, jer on je to prdvidio putem svojih pokazatelja.
Kad padamo nema ga jer u njegovim pokazateljima nisu predviđeni padovi.
Pošteno.
Znači sad se iskrcavam, samo ako mi može pomoći na koliko da se iskrcam?
Što kažu pokazatelji?
Kad opet kreće šišanje?
Proljeće je nastupilo i treba urediti ovčice, si šenjor gubi?
Znate li samo koliko gosta lozinkla za pristup Lloyd’s listu koji je biblija svjetskog brodarstva a cije clanke cesto koristim kao informaciju. Kosta oko 100 dionica ATPL po danasnjoj cijeni.
Košta oko 10.
[/quote]
Kosta cini mi se oko tusucu eura. Ostavio sam podatke (ukljucujuci i broj telefona) na njihovoj internet stranici prilikom trial registracije prije nekoliko mjeseci. Interesantno je da me cak frajer iz firme (valjda iz odnosa s javnosti) nazvao iz Engleske na kucni telefon i pitao da li sam zainteresiran za pretplatu! Doslovno me zacudio poziv. Naravno, kulturno sam se ispricao da trenutno nisam zainteresiran. [smiley]
Inace list sadrzi mnostvo podataka i zanimljivih tekstova koji se ne mogu tako lako naci na internetu, ali zahvaljujuci cijeni pretplate interesantan je jedino onima dubljeg dzepa ili onima s ozbiljnim ambicijama/poslovima u brodarstvu. Toliko o mom iskustvu s Lloyd’s-om.