ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 04.11.2024. u 23:51
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,37
2.985
63
47,20
48,20
1,06%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

evo američani nas opet spašavaju…

Ode preko 3 milje po solidnom prosjeku od 66x. Ti što su danas kupili neće je se baš tako lako rješavati na 63x. [thumbsup]

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

@skovacin

dobro razmišljaš, dobro…

Ode preko 3 milje po solidnom prosjeku od 66x. Ti što su danas kupili neće je se baš tako lako rješavati na 63x. [thumbsup]

Je li baš tako, tko se onda stalno rješava po manje nego kaj je bilo dan/tjedan prije?

Po vašoj teoriji mi bi stalno trebali gore, jer se nitko ne želi riješiti jeftinije nego što je platio, jel tako?

Znači ovi kaj su kupili po 660, prodaju drugi tjedan po 680 (i to samo ak su trejderi), onda ti koji su kupili po 680 prodaju po 700, jel kužite?

A nije tako.

E sad il sam ja lud ili vaša teorija ne drži vodu.

Al dobar pokušaj.
Kopati dublje.

Ma Laliću kužimo mi da tvoji nalozi na 630.01 i 620.01 još stoje. Ne kažem ja da ATPL sigurno ide gore i nigdje drugdje. Ali reci ti meni koliko njih ima tu dionicu koji su je kupovali ispod 600 da bi im se sad isplatilo tebi prodavati. Oni koji su je prošli tjedan kupovali po 608-630 su je već par puta preprodali, i malo je njih kojima je ulaz ispod 640. Prodati će je (pa i ja) s gubitkom samo ako sve krene ozbiljno dole. Zasad ne ide. BDI nije dovoljan razlog za to, osim ako opet ne dođe ispod 1400-1500. To ne znači da nitko neće prodati. Uvijek ima onih koji prodaju, ali ne u velikim količinama.

Jedino pametno što je Polančec rekao u zadnje vrijeme i sa čime se i sam slažem je to da mirovinski fondovi u zadnjih tri (3) mjeseca nisu niti jedne jedine kune upumpali u domaće dionice.
Iz toga razloga i stojimo u mjestu ili padamo. Bez "svježeg" novca nema nam naprijed, prije da ćemo u rikverc ili u najboljem slučaju stojati u mjestu.
Ova lova koja se vrti na burzi već se "ishabala" od silnog pretumbavanja iz dionice u dionicu. Vjerujem da se više od 2/3 dnevnog prometa samo vrti u krug, a ostatak se odnosi na ulazak novih, što je nedovoljno za bilo kakvo dizanje Crobexa.

@skovacin

Kako to misliš tko će prodati?

Pa evo ja ću ti probati dočarati što ja mislim tko prodaje:

1. Onaj kome treba lova danas bez obzira koliko je platio.
2. Onaj tko je kupovao ispod današnje cijene
a) trejderi
b) dugoročni – jer nije burza krenula 2007 s Ht-om, nego mnogo, mnogo, mnogo godina prije.
Nemoj me sad pitati zašto oni nisu prodavali na vrhu.
To je isto pitanje ja i lekont nismo prodavali na vrhu, umjesto kaj smo nadokupljivali.
Strategija ulaganja, prosvjetljenje, 100 razloga???

3. Oni koji su je platili više nego kaj sad vrijedi

Tebe izgleda najviše muči ta kategorija "prodavača"

Evo recimo u njoj sam i ja.
Trejdanjem sam uspio smanjiti prosjek na 706 kuna, a kad sam slušao na preporuku gubija i lekonta da ti ne velim kolki je ulaz bio.

To je kaj ti ja pričam, prodam po 670, makar mi je ulaz više i lovim niže da si smanjim ulaz, ne idem s cijelom količinom u slučaju vlakića od 10-20%, o oporavku da i ne pričam.

4.Prodaju oni koji su kupili po više nego kaj sad vrijedi i prelaze u druge dionice koje su im atraktivnije, jer im je računica možda ovakva:
kaj ću se tu zekat više, spušio sam mučo love idem recimu u končar ili u lkpc ili dlkv ili kaj ja znam i tam namaknu 10% i prodaju, i vrate se u atpl poslije toga po dividendicu s 10% više dionica

Gle ima 100 mogućnosti zašto ljudi izlaze, a platili su je više.
Nema potrebe da ja sad cijelu jednu stranu potrošim na to i objašnjavam.

Mene čudi da netko tko tu ulaže, napominjem ulagač, to ili nezna ili nema kao soluciju.
Ulaganje nije samo oročivanje dionica i nadokupljivanje. Ili jest, ali ne sve.
Da bi se bio pravi ulagač trebate sve znati, no ne nužno i probati.
Jer ak znaš onda i razumiješ procese i ne čudiš se, jer su oni normalni.
Mi sad možemo tu pričati jer ona podcjenjena i slično, ali mi pričamo o ulaganju i kako netko i zašto tako trguje.

USA brodari lagano crvenilo, ali za sad nije drastično.

Obama and economic adviser point out early signs of recovery

WASHINGTON – President Barack Obama and his top economic adviser spoke confidently of an economic turnaround Friday and even pointed to early signs. But the president still cautioned, "We’ve got to get through this difficult period."

The nation is still burdened by "an excess of fear," said the director of Obama’s National Economic Council, Lawrence Summers. He said consumers’ spending seems to have stabilized in an encouraging sign, but he also suggested it was too early to predict the timing of a broader recovery for the millions of Americans who Obama acknowledged were suffering.

Cjeli clanak na :

http://news.yahoo.com/s/ap/20090313/ap_on_go_pr_wh/obama_economy

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Morgan Stanley Says S&P 500 to Drop 25%, Cuts Outlook

March 13 (Bloomberg) — The Standard & Poor’s 500 Index may fall 25 percent in the next few months as earnings slump for a seventh quarter and the recession deepens, Morgan Stanley said.

The New York-based bank also reduced its year-end S&P 500 forecast by 15 percent to 825, joining four other Wall Street firms that cut their estimate in the past three weeks as stocks tumbled. The average year-end prediction for the S&P 500 is now 983, compared with 1,078 at the start of 2009, based on a Bloomberg News survey.

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601103&sid=aUX5fDy9mtbQ&refer=us

Bilo bi OK da onaj ko posta tekst na engleskom, u dvije rečenice prepriča to što piše. Ne znaju svi engleski tako dobro. Mislim da bi to bilo pozdravljeno od svih kolega s foruma.

sutra je novi dan.

ML [cry] [cry] [cry]

New Report

Close