Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,31 | 4.590 | 97 | 47,10 | 48,20 | -0,42% |
Dok većina u zadnje vrijeme pokušava odrediti kretanje cijene u odnosu na položaj zvijezda “Jadran” nam je već više od mjesec dana na dokovanju.
Po spot cijenama 2 mil USD prihoda manje. Ako je u dužem T/C-u svejedno nije malo.
Eto kako ste vas dvojica skocili na mene,to mi je hvala sto objavljujem svoje aktivnosti,nije fer[smiley11]
…….ajde me jos optuzi da ja rusim cijenu, koliko sam samo puta dokupljivao,pa pusti da se i ja malo zabavim…
Zgubidane, priznaj! Ti si taj koji prodaje nekoliko stotina komada i koji namjerno ruši cijenu ne bi li se zabavio…sad smo te uhvatili…ma, ti, zabavljaču jedan……idi radije igrati potapljanje podmornica…[smiley2][smiley2][smiley2] !!!
Moje mišljenje da je u tijeku digovoreni prekrcaj između solidno jakih igrača , sa ciljem da male uspaničare te time dokupe još koju tisućinku prije objave 3Q poslovanja. Ista igra i na JDPL-RA.Vjerojatno isti !? Nema panike jer za to nema nikakovih naznaka, dapače stižu samo dobre vijesti. Pozdrav svim afirmativcima !! [smiley2][smiley2][smiley2][smiley2]
Kolega Skriptor, potpisujem i dodao bih samo da su se u to umiješali i dobro poznata lica s foruma koja žele iskoristiti gužvu…[smiley2] Inače, ja bih Vaš post obojio ZLATNIM slovima, al’ nažalost, imamo samo plavu na raspolaganju, je li dobro ovako?[smiley2]
Moje mišljenje da je u tijeku digovoreni prekrcaj između solidno jakih igrača , [color=blue]sa ciljem da male uspaničare te time dokupe još koju tisućinku prije objave 3Q poslovanja[/color]. (…) Stižu samo dobre vijesti. [smiley2][smiley2][smiley2][smiley2]
Ne razumjem zašto bi bio dogovorni prekrcaj sa spuštanjem cijene, ovo nije netko mali, već neki fond ili više njih
Ne dajte se zavesti koordiniranim igricama i ne povodite se padom građevinarskog sektora koji nema veze s brodarstvom. Imalo snažnijem investitoru-pojedincu ili fondu s nekoliko stotina ili nekoliko tisuća komada nije baš nikakav problem (s)rušiti cijenu, pogotovo ako mu na ruku idu padovi napuhanih građevinara i ostalih na domaćoj burzi. Međutim, postoji i druga strana (= kupnja) koja nisku cijenu drži na oku i čeka povoljan trenutak za ulazak pred FI 3Q i ostale dobre vijesti. Nemojte se iznenaditi kad odjednom – k’o iz topa – krene kupnja…naravno…kad donesu odluku da krenu u čišćenje.
Prilažem ponude na zatvaranju:
Atlantska plovidba najbolja među hrvatskim kompanijama
http://www.seebiz.eu/si/borze/atlantska-plovidba-najbolja-medu-hrvatskim-kompanijama,1746.html
Da li je nekto od vas našao neki clanak ili nešto što objašnjava današnji veliki pad brodara u svijetu.
Npr. u 18:25 po našem vremenu:
DRAYS -7,62
EXM -13,0
GNK -8,40
QMAR -5,70
TBSI -9,66
Napominjem da su i glavni indeksi u svijetu danas također crveni ali ni iz bliza tako kao sto su cijene brodara.
[smiley5]
Da li je nekto od vas našao neki clanak ili nešto što objašnjava današnji veliki pad brodara u svijetu. Npr. u 18:25 po našem vremenu: DRAYS -7,62 EXM -13,0 GNK -8,40 QMAR -5,70 TBSI -9,66 Napominjem da su i glavni indeksi u svijetu danas također crveni ali ni iz bliza tako kao sto su cijene brodara. [smiley5]
npr pao je do 104 dolara Drys prošli utorak, on se drži oko 105 dakle nije pao…..[smiley2]
Hvala BigBos na odgovoru.
Samo nisam mislio na to čega si se uhvatio. Danas je pad brodara skoro 10 puta veći od iburzovnih ndeksa izraženo u procentima. Čudno, jer BDI indeks je skoro ostao isti uz dvodnevni oporavk indeksa za Capsize brodove.
Ako ima neko objasnjenje za danasnji oštri pad bio bih zahvalan.