ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 19:45
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,31
4.590
97
47,10
48,20
-0,42%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Dok većina u zadnje vrijeme pokušava odrediti kretanje cijene u odnosu na položaj zvijezda “Jadran” nam je već više od mjesec dana na dokovanju.
Po spot cijenama 2 mil USD prihoda manje. Ako je u dužem T/C-u svejedno nije malo.

Eto kako ste vas dvojica skocili na mene,to mi je hvala sto objavljujem svoje aktivnosti,nije fer[smiley11]

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

I za kraj dana 200 kom po bidu. Je.no prekrasno [smiley16]

…….ajde me jos optuzi da ja rusim cijenu, koliko sam samo puta dokupljivao,pa pusti da se i ja malo zabavim…

Zgubidane, priznaj! Ti si taj koji prodaje nekoliko stotina komada i koji namjerno ruši cijenu ne bi li se zabavio…sad smo te uhvatili…ma, ti, zabavljaču jedan……idi radije igrati potapljanje podmornica…[smiley2][smiley2][smiley2] !!!

Moje mišljenje da je u tijeku digovoreni prekrcaj između solidno jakih igrača , sa ciljem da male uspaničare te time dokupe još koju tisućinku prije objave 3Q poslovanja. Ista igra i na JDPL-RA.Vjerojatno isti !? Nema panike jer za to nema nikakovih naznaka, dapače stižu samo dobre vijesti. Pozdrav svim afirmativcima !! [smiley2][smiley2][smiley2][smiley2]

Kolega Skriptor, potpisujem i dodao bih samo da su se u to umiješali i dobro poznata lica s foruma koja žele iskoristiti gužvu…[smiley2] Inače, ja bih Vaš post obojio ZLATNIM slovima, al’ nažalost, imamo samo plavu na raspolaganju, je li dobro ovako?[smiley2]

Moje mišljenje da je u tijeku digovoreni prekrcaj između solidno jakih igrača , [color=blue]sa ciljem da male uspaničare te time dokupe još koju tisućinku prije objave 3Q poslovanja[/color]. (…) Stižu samo dobre vijesti. [smiley2][smiley2][smiley2][smiley2]

Ne razumjem zašto bi bio dogovorni prekrcaj sa spuštanjem cijene, ovo nije netko mali, već neki fond ili više njih

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

Ne dajte se zavesti koordiniranim igricama i ne povodite se padom građevinarskog sektora koji nema veze s brodarstvom. Imalo snažnijem investitoru-pojedincu ili fondu s nekoliko stotina ili nekoliko tisuća komada nije baš nikakav problem (s)rušiti cijenu, pogotovo ako mu na ruku idu padovi napuhanih građevinara i ostalih na domaćoj burzi. Međutim, postoji i druga strana (= kupnja) koja nisku cijenu drži na oku i čeka povoljan trenutak za ulazak pred FI 3Q i ostale dobre vijesti. Nemojte se iznenaditi kad odjednom – k’o iz topa – krene kupnja…naravno…kad donesu odluku da krenu u čišćenje.

Prilažem ponude na zatvaranju:

Atlantska plovidba najbolja među hrvatskim kompanijama

http://www.seebiz.eu/si/borze/atlantska-plovidba-najbolja-medu-hrvatskim-kompanijama,1746.html

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

Da li je nekto od vas našao neki clanak ili nešto što objašnjava današnji veliki pad brodara u svijetu.
Npr. u 18:25 po našem vremenu:
DRAYS -7,62
EXM -13,0
GNK -8,40
QMAR -5,70
TBSI -9,66
Napominjem da su i glavni indeksi u svijetu danas također crveni ali ni iz bliza tako kao sto su cijene brodara.
[smiley5]

Da li je nekto od vas našao neki clanak ili nešto što objašnjava današnji veliki pad brodara u svijetu. Npr. u 18:25 po našem vremenu: DRAYS -7,62 EXM -13,0 GNK -8,40 QMAR -5,70 TBSI -9,66 Napominjem da su i glavni indeksi u svijetu danas također crveni ali ni iz bliza tako kao sto su cijene brodara. [smiley5]
Te dionice su bile pale pa narasle

npr pao je do 104 dolara Drys prošli utorak, on se drži oko 105 dakle nije pao…..[smiley2]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Hvala BigBos na odgovoru.
Samo nisam mislio na to čega si se uhvatio. Danas je pad brodara skoro 10 puta veći od iburzovnih ndeksa izraženo u procentima. Čudno, jer BDI indeks je skoro ostao isti uz dvodnevni oporavk indeksa za Capsize brodove.
Ako ima neko objasnjenje za danasnji oštri pad bio bih zahvalan.

New Report

Close