Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
http://files.irwebpage.com/reports/shipping/08l26Pvi9u/ImarexFeb1709.pdf
ovo mi se baš sviđa:
Clarkson’s confirmed the sale of a 10-year old Capesize for $40
million, while the Baltic Exchange raised assessments for 5-year old Capes last week by nearly 10%.
Trenutno je prosječna vozarina za panamaxe oko 11000$,a troškovi su oko 5000$,tako da se i sada zarađuje
Tuesday, 17 February 2009
Daily capesize rates, which fell below operating costs in December, dropped 6.2 percent to $31,370 yesterday. Panamax rentals slid 4.6 percent to $10,688 a day. Operating costs are $6,500 for capesizes and $5,000 for panamaxes, according to Erik Nikolai Stavseth, an analyst at shipbroker Lorentzen & Stemoco in Oslo.
OPEX 5000 za Panamax da ali ne u Hrvatskih brodara. 11000 dolara dnevno na spotu za Panamax je znacajan gubitak.
opet gledajući i potpuno katastrofičarski pitam tko to kupuje dionice AP ? … koji su to maloumnici u pitanju kada je situacija tako loša da trpaju po nekoliko milja kuna svakodnevno ? imaju li ti ljudi pameti ? zašto srljaju u propast? troše li tuđe novce ili svoje? mislim da nismo atraktivni mirovincima pa vjerojatno ljudi ipak troše svoje…zanimljiva situacija…mislim da će se neki opet pošteno nagrabiti na račun malih preplašenih…
ps. danas BDI UP!
Tko kupuje? Kupuju oni koji se nakrcaše dionicama u siječnju i sad im isplaćena dividenda. Zato je i pala vrijednost dionice. Točno u vrijeme uplate dividende. Ekipa jednostavno zna i to je bilo predvidljivo da će se dogoditi. Nekako vjerujem da je nekima ispravno uplaćana dividenda, a nekima namjerno uplaćeno krivo i sad stornirano do ispravne uplate. Masa ih je zbunjena i to je bio cilj.
Nadalje sutra će dionica još 9,99% u zaron i to odma na otvaranju da se Ekipa još nakrca, a dok se maleni snađu preksutra kreće snažan bull stampedo od 20% da maleni opet pokušaju nešto uhvatiti nakon konačno uplaćene dividende i to će kupovati upravo od ekipe koja se dva puta pošteno nakrcala. Moje je pitanje tko sad prodaje dionice?
[sealed]
[Moja žena priča u firmi kak ja uvijek nakon što kupim padne cijena. A ljudi joj tam kažu da i oni isto tako.[rolleyes] Eto, velkam tu du klab. ‘Malo nas je’ al nas ima. [thumbsup]
o maše, pa zar je moguće da si oženjen za moju ženu??
[/quote]
blago vama,meni je žena rekla da imam mjesec dana da vratim izgubljenu lovu ili će me izbaciti iz stana na ulicu,pa shodno tome,sutra moram u shoping,koji bi za mene mogao biti jako koban,koliko ono plaćaju za plastičnu bocu?
Mene zanima otkuda pravo banci da povuče transakciju koju su mi uplatili, bez obzira što je uplaćeno greškom? Znam da ja nemam pravo zadržati te novce ali mislim da banka također ne smije samo tako povlačiti uplate, to jest isplaćivati novce s mog računa.
Mislim da je to protupropisno i da nisu smjeli isplatiti niti kunu s mog računa bez mog pismenog odobrenja. Jel ima ovdje neki pravnik koji je detaljnije upoznat s takvim stvarima?
Sjećam se sad iskustva kad je kolega s posla trebao dobiti neke novce, banka ih je krivo uplatila, a zatim nisu htjeli njemu uplatiti sve dok novce njima nije uplatila ta osoba koja je greškom dobila novce. A radilo se o par tisuća kn. Banci je to ništa a njemu cijela plaća. Nekakvo opozivanje transakcija nije dolazilo u obzir. Očito postoje jedna pravila za velike a druga za male.
Odlično, alt 333, a neki dan si tvrdio da mirno spavaš, da nema zime, a sad već gledaš gdje su najbliži kontejneri.Bio sam "ljubomoran" na tvoju plavu šiljatu lopticu, ali sad vidim da su i moderatori amateri.Oprosti još jednom, ništa osobno, slučajno čitam tvoje postove, pa primjećujem promjene u tvojem raspoloženju.Želim ti za mjesec dana vratiš svu lovu i još toliko.Ali…
Sada se želi ići do kosti, u surovi obračun sa malim dioničarima rušeći ovu dionicu na neshvatljivo niskih razina. Jedino što će se dogoditi je to da će gospoda otvoriti Pandorinu kutiju u toj riskantnoj igri. [yawn]
Ona 2 tankera se preuzimaju koliko se sjećam 2011. šta će tada biti nitko živ ne zna tako da je nepotrebno kritizirati poteze Uprave. Na njima je da pokušaju situaciju predvidjeti i shodno tome reagirati. Dosadašnji rezultati daju im za pravo da i dalje rade svoj posao.
A zašto cijena dionice ni je u skladu sa rezultatima kompanije to je jedna druga priča koja ima naj manje veze sa poslovanjem iste. Na žalost.
ali ako znamo da cijena dionice kad-tad dosegne svoju pravičnu vrijednost,onda možemo biti mirni,jer svima je jasno da trenutna cijena spada u rubriku–akcijskih cijena…pa tko voli nek izvoli,tko misli da će još dole,neka čeka..cijena je na cca 83% od ath,pa reče jedan kolega,sada je najsigurnije riskirati…možda se spusti za max 10% prema dole,ali to nas ne bi trebalo zabrinjavati,ja spavam mirno što se tiče atpl,a ona mi čini 80% portfelja…
[/quote]
Tebe sam izabrao da te kritiziram, jer si od moderatora proglašen jako pametnim.Slučajno sam nabasao na ovu izjavu (ništa osobno).Kao prvo vjerojatno si mislio da je dionica na 23% od ATH.Kao drugo; čisto sumnjam da mirno spavaš zbog trenutne vrijednosti ATPL.ATPL vije HR zastavu i ponaša se kao i svako drugo poduzeće na ZSE čije se dionice nalaze većinom pod hrvatskim titularima vlasništva ( bilo mali dioničari ili institucionalni). Da li su cijene akcijske ili nisu, tvrdim da nemaš pojma kao nitko drugi u HR.Tvrdeć da mirno spavaš, samo tješiš sebe.Osjećaš se kao mali Ivica u tamnoj , dubokoj šumi i lagano žviždućeš da se ohrabriš, ali žvižduk ti se pretvara u sve slabiji pisak, grlo ti se lagano steže, disanje ti je sve pliće i pliće, srce ti kuca sve jače i jače, iz tvoje izjave naslučuje se panika.Dvojba je sve veća should I stay, or shold I go…Imaš osjećaj da pušiš kako god okreneš, samo neznaš kada pušiš manje, prodati ili ne prodati, znaš da kupiti nećeš ni pod razno, jer u dubini duše znaš da kupuješ zrak iz praznih štiva tvoje ljubimice, tvoje kraljice koja sve više liči na, kako bi Dragojević rekao, "štracu".
Za utjehu; imam i ja dionice ATPL, ali vrlo malo.
[/quote]
Samo da te podsjetim [cry]
bakar,malo se šalim u ovim vremenima,to za ženu,da nam bude lakše,ja sutra nadokupljujem još jer vjerujem da je cijena totalna bagatela,i vjerujem u ovu firmu..prodao nisam ni jedne,niti namjeravam,a mogu ti reći da dobro spavam jer sam više oguglao na ove snažne oscilacije,i s obzirom da prihvaćam veliki rizik,to bi onda i značilo da sam spreman izgubiti još koliko god bude potrebno,jer nitko me ne tjera u rizik.ja svjesno idem u njega..pa čemu onda kritika?