Još samo da kažem , obzirom da sam prvi puta se javio, neznači da nisam pročitao sve unatrag.Bilo je i prije onih koji su širili “paniku” i time pravdali svoje prerane izlazke ili propuštene ulaske. Ovaj forum je odličan a posebno me oduševljava kolega Strawinski, No tu nebih htio da povrijedim nikoga ,niti da umanjim njihove zasluge u analizama i kometarima . Ukratko pozdrav svima sa burnog sjevernog Jadrana!
Vrlo dobro ide, DRYS + 1.64%, čini se očita promjena višednevnog trenda.
http://www.seebiz.eu/hr/burze/pad-vozarina-moze-srusiti-dionice-brodara,1510.html
evo nekaj za citat, pa ko kak shvati
PBZ dionicki udiou ATPL 3.37% PBZ GLobal -mjesoviti 3.36%……………..izvor……..Banka
Vrlo dobro ide, DRYS + 1.64%, čini se očita promjena višednevnog trenda.
16:00
01 Nov
DRYS $ 115.75
Change -2.11 (-1.79%)
teo: ” rusi se amerika padom citigroup-a( oplela 7% u startu) live na cnbs europe ”
aj mi objasni poantu ovog posta????
Vjerojatno je mislio na ovo (C=citigroup):
sakai: ” teo: ” rusi se amerika padom citigroup-a( oplela 7% u startu) live na cnbs europe ” aj mi objasni poantu ovog posta???? ” Vjerojatno je mislio na ovo (C=citigroup):
???
ma sve je to u redu al mi i dalje nije jasno kako bi pad “International financial conglomerate with operations in consumer, corporate, and investment banking and insurance.” mogao utjecati na ATPL?
Ok, to bi moglo povuci i brodarske dionice u Americana nadole no sto cemo sada slijepo pratiti ostale brodare i drhtati na najmanji vjetric? Neka padnu, neka i propadnu – kupit cemo brodove od njih jeftino [smiley1]…Te je pao BDI za 200 i sada se nalazi na jadnih 10.500 te americki brodari padaju pa moraju pasti i nasi?
Cijene vozarina su malo korigirane, no one su jos uvijek u sferi znanstvene fantastike…evo prilazem attachment cisto da se novopeceni kolege uvjere u istinitost onoga o cemu pricam. 95 mil kn dobiti u prosloj godini kad je BDI bio ispod 5000! Naravno da dobit zbog dvostrukog BDI ove godine nece biti dvostruko veca (pricam samo o prihodima od prodaje u inozemstvu – dakle od vozarina), cisto da ne bi bilo zabune i mozebitnog navlacenja.
Kao sto sam upozoravao na to da nam ne treba pozitivna, sada upozoravam da nam ne treba negativna histerija. Pustite dionicu da odradi svoje – nemojte ju kupovati kad leti prema gore, kupujte ju u trenutku kad nasi wunderkindi prodaju… lagano, lagano i ATPL ce doci na svoje – ne zaboravite da nas cekaju novi brodovi u iducoj godini koji ce popraviti ionako dobru krvnu sliku….
i jos jedna stvar. Drago mi je da se nasi kolege zanimaju za opce stanje na (svjetskom) trzistu. I ja spadam medju njih – nije da da opci trend svjetskog gospodarstva podgrijava optimizam. No takvi postovi pripadaju drugim temama kojih na ovom forumu ima vise od nekoliko, IMHO.
…moje iskustvo sa ATPL je jako optimistično.Dionicu imam duže vremena i do sada sam odradila 4 korekcije.
Dionica se dizala do 25 % i padala oko 12-15 % , uglavnom , uvijek je odlično napredovala, da ne duljim
sa aproksimativnim podacima. Ovo je jedna od normalnih uobičajenih korekcija ,koja je nastupila ,kao
i prije svake veće potrošnje građana / prije ljetovanja, početak škole, svi sveti..Božič…besparica u januaru
uvjetovana prekomjernom novogodišnjom potrošnjom…. itd. / Vidjeli ste , sa koliko su pohlepe i
strasti fondovi, kupovali upravo nju, kada su imali novaca na svojim računima. … Zato se ne brinem.
Nego bi htjela nekog iskusnog pitati….da skratim priču… EU želi nisku kunu..jači Euro.
Da li netko zna kako će to može odraziti na burzu ??? Hvala.