ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 13:41
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,37
900
19
47,30
48,20
-0,42%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pa valjda znaju šta rade, više je njihove love u pitanju nego moje, usput, gdje sada gledamo futurese, imarex ne radi…

Još da dodam da su ovo 500-600$/DWT cijene brodova 08. i 09. po principu plati i vozi, u brodogradilištima se sa isporukom godinu, dvije može dogovoriti bitno niža cijena.
[/quote]

Bok Dudolina
to ti se zove ključ u ruke…vezano na sve ostalo što se događa na našem malom TK-u..ništa me ne bi čudilo…ionako što je manje transparentno..to se bolje prodaje..

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Atlantska je dosta popušila na ovome poslu, nakraju će platiti 2 tankera po 50.000 DWT 110 ili nešto više milijuna dolara odnosno preko 1.100$/DWT, dok su trenutne cijene novih tankera oko 500-600$/DWT.
Meni još ovdje smrdi da su išle neke koverte tamo u 8. mj. (mjesecu sa najskupljim brodovima u povijesti brodarstva) ili je netko jako glup.

Prvo, nemoj lagati. Trenutne cijene nisu 500-600 usd, vec preko 900. Ovakve informacije koje dajes mogu dovoditi investitore u zabludu a s obzirom da ocito to radis namjerno, to je i kaznjivo.

Zasto su placeni nesto vise, ne bih ti objasnjavao jer ti ocito nisi ni u stanju pogledati i razumjeti specifikacije brodova, a kamoli nesto vise.

O drugom dijelu se ne bih izjasnjavao, osim to da sto si navodno anoniman ne znaci da ne mozes odgovarati kazneno – za klevetu. Btw, fala ti na svim onim drukanjima na dole.

[thumbsup]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Mislim da svi čuvaju keš sa izvanredne situacije, ovo su preinake da se ne izgubi polog, ne vjerujem da je upravi kumica slagala promjene. Vjerojatno su izračunali pozitivne i negativne strane promjene, a k tome uzmeš u obzir inflaciju…naravno da roba koju kupuješ za keš dođe jeftinije, ali ako tebi dođe plaća 7k kn i kupiš tv od 6k kn za 5k kn…jupi imaš tv soma jeftinije, ali ti ostane 2k za život taj mjesec…a tv od 6k platiš na rate pa bude 8k na dve godine…koliko ti mjesečno ostane za život…sve ima svoje prednosti i nedostatke, ne vjerujem da su oni vesla sisali [wink]

a jesmo danas potegli u PM…jučer otišli 8%, a danas se borimo sa +1%…

Atlantska je dosta popušila na ovome poslu, nakraju će platiti 2 tankera po 50.000 DWT 110 ili nešto više milijuna dolara odnosno preko 1.100$/DWT, dok su trenutne cijene novih tankera oko 500-600$/DWT.
Meni još ovdje smrdi da su išle neke koverte tamo u 8. mj. (mjesecu sa najskupljim brodovima u povijesti brodarstva) ili je netko jako glup.

Prvo, nemoj lagati. Trenutne cijene nisu 500-600 usd, vec preko 900. Ovakve informacije koje dajes mogu dovoditi investitore u zabludu a s obzirom da ocito to radis namjerno, to je i kaznjivo.

Zasto su placeni nesto vise, ne bih ti objasnjavao jer ti ocito nisi ni u stanju pogledati i razumjeti specifikacije brodova, a kamoli nesto vise.

O drugom dijelu se ne bih izjasnjavao, osim to da sto si navodno anoniman ne znaci da ne mozes odgovarati kazneno – za klevetu. Btw, fala ti na svim onim drukanjima na dole.

[thumbsup]
[/quote]

Evo ti jedan prodan prošli tjedan.
OVERSEAS ACADIA 113,005 DWT BLT 08 CHR DH OIL CAP. $64,5 MIL 570$/DWT

U zadnjih 2-3 mj. bilo je toga koliko želiš po tim cijenama.

A razlog zašto su platili toliko koliko su platili je zato jer da nisu pristali na to što im je ponudio STX ostali bi bez 30M $ kapare koju nikada nebi vidjeli, ove skupe tankere će jednog dana ipak vidjeti.

Mislim da svi čuvaju keš sa izvanredne situacije, ovo su preinake da se ne izgubi polog, ne vjerujem da je upravi kumica slagala promjene. Vjerojatno su izračunali pozitivne i negativne strane promjene, a k tome uzmeš u obzir inflaciju…naravno da roba koju kupuješ za keš dođe jeftinije, ali ako tebi dođe plaća 7k kn i kupiš tv od 6k kn za 5k kn…jupi imaš tv soma jeftinije, ali ti ostane 2k za život taj mjesec…a tv od 6k platiš na rate pa bude 8k na dve godine…koliko ti mjesečno ostane za život…sve ima svoje prednosti i nedostatke, ne vjerujem da su oni vesla sisali [wink]

…krasan primjer…nema što…može onda pitanje…a zašto onda tako ne rade sve firme…
…evo zašto…dođe ti plata 7k…a telka je 6k dobiješ ju za 5k…i imaš 2k…prvo s tim možeš obrisat rit…baba traži svoje…djeca hoće u kino…pas je gladan…super je ak si studoš ko ti…pa ti ostane 2k za cugu i droce…al hej…ovo su firme…pa ne vodi se to od mjeseca do mjeseca prika….

Je lako bit mudar sad kad je situacija totalno drugačija nego što je bila prije godinu dana.

sutra je novi dan.

a jesmo danas potegli u PM…jučer otišli 8%, a danas se borimo sa +1%…

…danas smo u plusu 4% u odnosu na jučer…di to ima još atpl za 742 kn…di to gledate…daj uzmite meni 100 kom…pa da odma tu frknemo i vodim na ćevape…

Ili ti ne razumiješ moju poruku ili ja tvoju….moja poruka je da su vjerojatno vidjeli da je bolje kupiti po nepovoljnijoj cijeni nego popušiti polog i iskeširati 2 broda. Koja je tvoja poanta?

tko ima plaću 7k a kupuje tv za 6k, tome treba psihološka pomoć. ako ima plaću 7k sigurno nema dnevni boravak veći od 50 kvadrata i dosta mu je 82 cm, a to danas dobije za maksimalno 4k.

budući da u atlantskoj nemaju takvih psihičkih problema ugodno je biti dioničar.

@branac

Kolega nemojte mu zamjerati piše puno nickova odjedanput pa nekada ni sam ne zna šta želi reći, uglavnom su postovi bezvrjedni pa ih ja samo preskočim u zadnje vrjeme a to i vama preporučam.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

New Report

Close