Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Katastrofa,
ne reagiramo na 18 dana neprekidnog skakanja BDI-a i sad kad je ionako već sve loše oni nađu izjavljivat ukidanje 2 stupa i naravno da onda i BDI pada…
To ima samo u Kroejši…
P.S. ja kupio prije 14 i 15h.
Šmrc…
Bojim se da još nije dno, pogle Amere i BDI, a ti nemaš strpljenja…
Katastrofa,
ne reagiramo na 18 dana neprekidnog skakanja BDI-a i sad kad je ionako već sve loše oni nađu izjavljivat ukidanje 2 stupa i naravno da onda i BDI pada…
To ima samo u Kroejši…
P.S. ja kupio prije 14 i 15h.
Šmrc…
Bojim se da još nije dno, pogle Amere i BDI, a ti nemaš strpljenja…
Ma da… Hvala… ;-P
Sva sreća da ovo danas ni sam gledao. Dosta mi je da sam pare izgubio šta bi još trebao i živce!?
Za hrvate nisu dionice i gotovo,ja razumijem da misli da može kupiti jeftinije i da čeka niže,ali nemogu shvatiti da svaki put kad kupi dionicu i kad mu padne 10-20% onda ju proda??I onda kukanje kako to ide sve kvragu,ostao sam bez para,opljačkali nas…Ja sam danas dokupljivao a bome ću i sutra ako opet krene prema dolje,smanjujem si minus i on mi je trenutno zanemariv
Ova tema je zatrpana sa glupostima i nebitnim komentarima,o firmi se ništa ne piše,danas je preuzet brod „AP DRŽIĆ“ i kolega smootko vam je stavio link i niti jedan komentar na to,a to kao nije dobra vijest,prije par dana smo se riješili starog broda i danas dobili novi
PRIMOPREDAJA m/b "AP DRŽIĆ"
U vijetnamskom brodogradilištu Ha Long Shipyard izvršena je danas, 12. veljače 2009.g., u 12,35 sati po hrvatskom vremenu, primopredaja novogradnje HR53-HL05 Atlantskoj plovidbi d.d. odnosno njenoj inozemnoj tvrtki.
Ova novogradnja je ponijela ime „AP DRŽIĆ“ i prvi je dovršeni od tri ugovorena broda („blizanca“) u istom brodogradilištu.
M/b „AP DRŽIĆ“ ima nosivost od 53.414,4 DWT, dug je 190 metara, širok 32,26 metara, a visok (do glavne palube) 17,50 metara. Pokreće ga glavni stroj MAN B&W, a izgrađen je prema vrlo kvalitetnom projektu za gradnju handymax broda koji se naziva „Diamond 53“ i prema kojemu je već sagrađeno nekoliko jednakih brodova u brodogradilištima u Kini i Vijetnamu.
U odnosu na nastavak vijetnamskog programa novogradnji Atlantske plovidbe d.d., slijedeći događaj biti će porinuće druge novogradnje koja se gradi pod brojem trupa HR53-HL06 i koja će po isporuci nositi ime „AP SVETI VLAHO“. Ovo porinuće se očekuje tijekom ožujka ove godine.
Kako ste? Jel me netko tražio?
Poštovani Dio!
Ovdje Vas nitko nije tražio, ali mislim da na temi Jadroplova jest! Zabrinuti investitori se pitaju kako to da je pao više od Atlanske, te kako to da ste i u drugom brodaru uspješno napravili minus ulazeći na uistinu visokim razinama.
Sutra bih mogao ponovno u Atlantsku, ukoliko je manijaci zatuču.
Pogledom na stranicu http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DAC,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR&d=v1 vidimo da stanje i nije tako loše i da DSX pomalo daje obrise zelenila. Ne znam kako če do kraja biti ali je jedno sigurno.
Malo smo se preplašili Šukija da bi nam mogao maznuti lovu ispred nosa ali ja mislim da to ne ide baš tako i da je danas stvorena panika te da su mnogi iskusni investitori lagano ušli po vrlo povoljnim cijenama.
Evo primjera samo za usporedbu: ATPL je danas pala 7,95% a pogledom na gore datu stranicu vidi se da trenutno brodari koji su u mnogo lošijoj situaciji od ATPL padaju 5%. Neki se i zelene, npr. DSX.
Očekujem danas u dnevniku smirivanje tenzija jer ovakva situacija ne odgovara nikome, osim ako je Šuki sa ekipom počeo lagano trgovati sa dionicama.
Malibu
stotka od mene.
—ova slika "Držića" izaziva osjećaj zadovoljstva u meni.
Nadam se, da isti osjećaj imaju i ostali dioničari…
P.S.
Posjedujem dionice ATPL-R-A [thumbsup]
Pogledom na stranicu http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DAC,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR&d=v1 vidimo da stanje i nije tako loše i da DSX pomalo daje obrise zelenila. Ne znam kako če do kraja biti ali je jedno sigurno.
Malo smo se preplašili Šukija da bi nam mogao maznuti lovu ispred nosa ali ja mislim da to ne ide baš tako i da je danas stvorena panika te da su mnogi iskusni investitori lagano ušli po vrlo povoljnim cijenama.
Evo primjera samo za usporedbu: ATPL je danas pala 7,95% a pogledom na gore datu stranicu vidi se da trenutno brodari koji su u mnogo lošijoj situaciji od ATPL padaju 5%. Neki se i zelene, npr. DSX.
Očekujem danas u dnevniku smirivanje tenzija jer ovakva situacija ne odgovara nikome, osim ako je Šuki sa ekipom počeo lagano trgovati sa dionicama.
DSX, to ona Dajana koja je zadnjih par dana pala 25% (dok je atpl stagnirala) i danas narasla 2,4%?
sva sreća da naša dionica nije miljenica mirovinaca…mislim da smo vrlo malo zastupljeni u mirovinskim fondovima…oni više cijene Magmu i slične profitabilne tvrtke…
Ako doista prođe vladin prijedlog o dobrovoljnom prelasku u prvi mirovinski stup, sigurno će doći do većeg odljeva kapitala iz MF-ova, posebno kad se zna da je drugi stup neisplativ za čak milijun osiguranika;
"male" ljude sigurno nije briga za burzu ili tamo neke guzičare, pardon fond menadžere,
već samo mogućnost kako da jednog dana prežive sa tom mirovinom.
Gledajuči iz danasnje perspektive vjerovatno neki dio pučanstva je zakinut za mirovinu . Međutim,
ti kao i Vlada danas računate trenutni izračun a ne npr. onaj početkom prošle godine ili onaj u budućnosti . Možda je to i dobro …..možda se sada OMF trgnu i dignu burzu odnosno Crobex na 2500 ili 3000 bodova do kraja godine pa se tako ljudi ipak odluče ostati i istima ….
Pretpostavljam da već znaš da i loša vijest može biti dobra…..