ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Žao mi je svih što su danas bili bez cash-a. Meni srećom ostalo od jučer, a bit će i za petak

U petak burza ne radi.

Pozdrav.

PBZ INVESTOR - nikad vise!

U petak burza ne radi.

Ahhh
hvala bogu, da se odmorimo od ovotjedne agonije
[smiley2]

Strawinsky:

U prilogu možete vidjeti koliko je dionica PBZ skrbnički na 4. mjestu “prodao” u petak sa tzv. zida na 3.700 kn. [smiley1][smiley2] Prodaja = 0 komada !!!

Oprostite što upadadam ali čini mi se da sam na temi o PBZ investoru naišao na podatak da se i dionice malih dioničara koje su kupljene/prodane preko PBZ investora prikazuju kroz PBZ skrbnički račun.
Moće li netko potvrditi ?

istina

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

governor:

Žao mi je svih što su danas bili bez cash-a. Meni srećom ostalo od jučer, a bit će i za petak

U petak burza ne radi.

Pozdrav.

2007.
Burza će u 2007. godini biti zatvorena za trgovanje putem trgovinskog sustava MOST svake subote i nedjelje te na sljedeće datume:

1. siječnja – Nova godina

6. siječnja – Sveta tri kralja

6. travnja – Veliki petak

9. travnja – Uskrsni ponedjeljak

1. svibnja – Praznik rada

7. lipnja – Tijelovo

22. lipnja – Dan antifašističke borbe

25. lipnja – Dan državnosti

15. kolovoza – Velika Gospa

8. listopada – Dan neovisnosti

1. i 2. studenog – Svi sveti i Dušni dan

24., 25. i 26. prosinca – božićni blagdani

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

Da rezimiramo građevinarci po meni totalno podbacili za sada kakav takav prolaz za Lavčević i Hidru
Vijadukt,Ingra,Dalekovod bolje da nisu ni prikazivali 3Q ajde Ingra ima veliko opravdanje u kumulativnom(može proć)
Ostali, po meni samo bankarski sektor odličan(3Q) ali imaju kamen oko nogu zbog guvernera HNB-a što sa jedne strane i nije loše jer nas guverner čuva da se bankari previše ne zaigraju pa da ne nestane love iz krvotoka a onda bi i mi na burzi osjetili pravu korekciju,ali da su pokazali u ovom 3q da znaju znanje pokazaše

Ko ostakje drage kolege, koje tvrtke u sledećem razdobju mogu iz kvartala u kvartal brutalno povećavati prihode i dobit ,koje tvrtke po svijetskim pokazateljima nisu napuhane već se trže na 1 NAV-a dok se u svijetu trže cca na 2nav-a, pametnima se odgovor nameće sam po sebi.

U središtu današnje korekcije vodila se bitka na koti 780 na JDPL-u nesećam sa baš u onoj ljetnoj korekciji takvih bitaka sa takvim prometom,općenito mene ovakav način trgovanja uoće ne podseća na korekciju nego za zauzimanje što boljih pozicija jer fondovi nemaju drugog izbora trenutno nego kupovati brodare.

Kako kolega Karoje kaže ulažite u znanje

SAM PROTIV SVIH

governor: ” Žao mi je svih što su danas bili bez cash-a. Meni srećom ostalo od jučer, a bit će i za petak ” U petak burza ne radi. Pozdrav.

thnx kolega, jedna briga manje za petak[smiley2]

I'LL BE BACK

čini mi se da sam na temi o PBZ investoru naišao na podatak da se i dionice malih dioničara koje su kupljene/prodane preko PBZ investora prikazuju kroz PBZ skrbnički račun. Moće li netko potvrditi ?

Kolega, možete li to citirati, postati link ili nešto crno na bijelo? Netko mi je nedavno pojasnio da se na jedan skrbnički ne mogu miješati dionice fizičkih i pravnih osoba. Ako je ta informacija točna, onda je moguć zajednički skrbnički svih fizičkih osoba koji su klijenti brokerske kuće PBZ-a, ali onda to mora biti neki drugi, odvojeni skrbnički račun za FIZIČKE OSOBE, odvojen od skrbničkog računa na kojem se nalaze PRAVNE OSOBE (inv. fondovi).

Dakle, pitanje zapravo glasi:
Mogu li se na jednom skrbničkom računu miješati prave i fizičke osobe?

Molim potvrdu ovog navoda ili ispravak. Hvala.

NOVI LIST, 31.10.2007.

riječ stručnjaka
Skok svjetskih vozarina pogoduje brodarima

Piše Tomislav Žic, tomislav.zic@ilirika.hr

Brodarske tvrtke su objavile dobre polugodišnje financijske rezultate u kojima su prikazale znatni rast prihoda i dobiti u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine. Očekuje se da će rezultati za treći kvartal također biti poboljšani. Do iznimnih rezultata brodara dolazi prvenstveno zbog rasta cijena vozarine u svijetu. Jedan od poznatih indeksa po kojem se prate cijene vozarine u svijetu je »Baltic Dry Index«; taj indeks se u prošloj godini kretalo oko 3.500 bodova, dok se danas kreće na rekordnoj razini od 11.033 bodova, čak triput više nego u prošloj godini. Dnevna vozarina za Panamax brod, vrsta broda koji može prevoziti suhe sipke terete cca. 70.000 metričkih tona, stoji oko 94.387 američkih dolara, što je znatno više u usporedbi sa prošlom godinom. Razlog za snažan rast vozarine je veća potražnja za transportom robe nego što je kapacitet brodova trenutačno raspoloživih na svjetskom tržištu. Gospodarski rast i građevinarski boom u Aziji, posebno u Kini i Indiji, su neki od razloga za veću potražnju za prijevozom roba. Kini je, da bi održavala svoj gospodarski rast, potrebno uvoziti sve veće količine ugljena i željezne rudače, što povećava pritisak na cijene vozarine. Očekuje se da će se trend rasta cijena vozarine nastavit i u 2008. godini zbog fiksnog broja novogradnje brodova i sve većeg rasta količina robe koja se nudi na prijevoz.
Od svih brodara, Atlantska plovidba (ATPL-R-A) sa 15 brodova za prijevoz suhog sipkog tereta, ima najveću korist od rasta vozarine. U svom polugodišnjem financijskom izvješću objavila ukupno 588,7 milijuna kuna poslovnih prihoda, što predstavlja rast od 26,5% u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine. Neto dobit tvrtke iznosi 100,2 milijuna kuna, što je povećanje od čak sedam puta, u odnosu na 14,9 milijuna kuna u lanjskom šestomjesečnom razdoblju. U trećem kvartalu očekuje se daljni rast prihoda zbog povećanja flote za dva nova broda. Atlantska plovidba je nedavno preuzela dva nova broda za prijevoz suhog sipkog tereta koji su sagrađeni u Južnom Korejskom brodogradilištu: Libertas (DWT 75,000) i Imperial (DWT 75,000). Dodatno, Atlantska plovidba je naručila još dva nova broda (DWT 80,000) u Kineskom brodogradilištu; preuzimanje je planirano krajem 2007, odnosno početkom 2008. (Sukladno Zakonu o tržištu vrijednosni papira, članak 105a, stavak 2, ističemo kako su dionice Atlantske plovidbe u sastavu portfelja kojima upravlja Ilirika vrijednosni papiri d.o.o.).

NEVOLJA JE PRILIKA ZA HRABROST![color=blue][/color]

Našao sam, bilo je govora o tome ovdje:
Vaš link[smiley6]

Citat:

Grangers, 31.10.2007. u 23:19
atomas:
” Molim kolegu pbz007 ili nekog ko zna za malo pojašnjenje.
Dionice kupljenje preko pbzinvestora se nalaze na mom SDA računu ili “negdje drugdje”.
Ako se nalaze “negdje drugdje” šta se događa u slučaju isplate dividende od dioničkih društava čije dionice posjedujem u portfelju pbzinvestora.
Unaprijed zahvaljujem na objašnjenjeu.
smiley11

[color=blue]Vaše dionice su se nalaze na vašem osobnom PBZ Investor računu, a u SDA su registrirane pod “PBZ skrbniči račun”. Dividende će Vam biti automatski uplaćene na Vaš PBZ Investor račun. Sve Vam to piše u ugovoru i općim uvjetima[/color]

Hvala, ali time nije odgovoreno na moje pitanje mogu li na istom skupnom skrbničkom računu biti istovremeno registrirane dionice pravnih i fizičkih osoba ili se to treba odijeliti (što bi bilo logično).

Hvala kolegi Marksu na prijenosu komentara iz današnjeg Novog lista. Čini se da će ovdje nastati rast stručnjaka i novinara pa će svatko pisati zavisno od stanja njegova porftelja, haha. [smiley2] Mario Gatara je prodao ATPL, dok kolega iz Ilirike nije. I koga će sada slušati mali ulagači? [smiley2] Novinari zbunjuju ljude tako da ljudi više ne znaju trebaju li biti u panici i prodati brže-bolje po prvoj cijeni koja naiđe ili se trebaju veseliti. [smiley2]

Koliko citam primjerice ako ste na PBZ Investoru onda automatski idete pod PBZ skrbnicki a tada je svejedno da li ste firma ili osoba.

Kaj se Gatare tice taj je imao zescih bureka pa ga ne drzim relevantnim.

I dok smo spavali evo kako je to izgledalo na NASDAQ-u nakon isto tako burnog prijasnjeg dana

Drybulk Symbol Last Volume Change
Diana Shipping DSX 42.80 7665892 3.55 (9.04%)
DryShips DRYS 117.86 9438533 9.86 (9.13%)
Eagle Bulk EGLE 34.09 1847049 1.99 (6.20%)
Euroseas ESEA 19.32 376429 1.00 (5.46%)
Excel Maritime EXM 70.59 3565000 6.68 (10.45%)
Freeseas FREE 8.17 582275 0.18 (2.25%)
Genco Shipping GNK 71.89 1671300 4.84 (7.22%)
Navios Holdings NM 18.07 3695700 1.76 (10.79%)
OceanFreight OCNF 26.64 381171 1.66 (6.65%)
Paragon Shipping PRGN 25.08 660573 1.23 (5.16%)
Quintana Maritime QMAR 27.95 1000104 1.02 (3.79%)
TBS International TBSI 62.84 1440599 3.79 (6.42%)
as of 10/31/07 04:00 PM EST

New Report

Close