Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Stroj je stao i nezna se kad će opet krenut, situacija je korak naprijed natrag dva.Ovo je potpuno nepoznata situacija ne samo kod nas nego i vani.Situacija je frenetična i šizofrena.Svatko tko si je nešto utvarao da zna o TK, bilo na ZSE ili drugdje, lagano, u dubini duše shvaća da ne može dokučit razloge ovakvog stanja.Gldam naše vrle Tehničare, potpuno su se zagubili, svađaju se međusobno, teorija ne da im je pala u vodu, nego im se dezintegrirala u subatomske čestice.Sveli su se na obične, ispodprosječne babe vračare, koja je izgubila šalabahter sa "mogućim" odgovorima.NITKO NIŠTA NEZNA.NEZNANJE JE KOMPLETNO.NEZNANJE KOŠTA.A NEMA IZGLEDA DA NEŠTO SAZNAMO.
Svi mi ovdje znamo snagu, perspektivu i svjetlu budučnost firme kojoj vjerujemo i u koju ulažemo svoj novac. Da ne mislim tako pisao bih na forumu Pounja ili Spačve iz Vinkovaca ne podcjenjujuči te firme.
Ali vidim da mnogi još nisu shvatili jednu vrlo važnu stvar a to je OKRUŽENJE. Ako pogledamo stvari preko bare: http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DAC,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR&d=v1 gdje su trenutno brodari u minusu od 7 do 14%, ako pogledamo index DOW : Dow Jones Industrial Average 7,955.07 1:11pm ET -315.80 (-3.82%) ili S&P 500 INDEX,RTH 836.67 1:12pm ET -33.22 (-3.82%) , te ako sutra naš CROBI klizne u pm. NE MOŽEMO OČEKIVATI DA NAŠA ATPL BUDE 3000.
Ali ona vrijedi 3000. Moje mišljenje je da ona vrijedi i VIŠE i to trenutno ali iz okruženja se ne može pobječi. Shvatio sam to malo kasno pa upozoravam kako neki ne bi popili kavicu po tko zna koji put.
Vjerujte mi da mi je prst na okidaču i sa prvim naznakama oporavka dionice ULJEČEM (kikiriki-kokice) [cool]
Ja bih najviše volio kada bi svi forumaši prodali. Onda bih bio najsigurniji. Ja naj volim kad su forumaši u cashu i bez dionica. Molim vas prodajte ATPL!!! [pray] [pray]
Lako za to,ja bih rado prodala ali nema toliko kupaca ..kad bih stavila svoj portfelj u prodaju burza bi se slomila..kolaps [lol]
[/quote]
bejbi, pssst… nije popularno.
američani opet u odebljem minusu. ne znam zašto, ali putanja njihovih dionica me podsjeća na zubalo morskog psa.
možda ono; brod, more, morski pas…
a amburzija isto u žešćem minusu…
kako će se to odraziti na nas sutra?
Netko je provalio da su počeli skladištiti automobile po brodovima kod Amera.
Evo i dokaz samo što ih hebe pretovar.
Sutra bez panike jer ovo se lahko preokrene.
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DAC,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR&d=v1
Ipak je DSX još preko 15$ a to je vrlo dobro.
a koji klinac onda svaki dan buljiš u ekran i živciraš se
da dionica sada naraste na 3k kn ti bi opet gledao i nadao se da će narasti još malo više i nebi ništa poduzeo…
Sorry kolega,nisam znao da se ne smijem zanimati za SVOJE novce.
Oprostite,neću više nikad, ali ni manje. [lol] [lol]
Ma nemam ja ništa protiv njihovih kretanja ni preokretanja, ali mi nekako žao dođe kad vidim kakav su svi oni imali ´špekulativan´ rast, a mi ni to.
Mi smo kao i uvijek na dobroj staroj nuli…
I da, ovo sa strane su j….. postotci!
Sad je 14,93$.
Jel to vrlo loše?
moze li netko od postovanih kolega izracunati kakvi bi bili fundamenti krajem ove godine za atpl ako bi bdi bio na nivou 2000-2300 bodova a atpl recimo bila na nuli s poslovanjem??
Veća potražnja za rudaču od ponude,najveći rast izvoza u zadnjih 8mjeseci
BHP Billiton has boosted shipments
Monday, February 09, 2009
BHP Billiton has boosted shipments from Port Hedland in Western Australia as it sells all the iron ore it can produce.
Harbour statistics show the miner exported 11.7 million tonnes of iron ore in January, up from 10.6 million the previous month and the most since June.
BHP is on a rate to ship 140 million tonnes, well up on its target of 130 million tonnes.
Fortescue fell to 1.9 million tonnes, from 2.6 million tonnes last month, after maintenance and the death of a worker.
http://shipchartering.blogspot.com/2009/02/bhp-billiton-has-boosted-shipments.html
Leonidas, vidim potrudio si se. Mora da sam te se dojmio[kiss]. hehe. Moje mišljenje o ATPL se nije promijenilo. I sve što sam pisao, ja sam u to vjerovao. I vjerujem i dalje. Ne sramim se ničega, iako si dosta vadio iz rasprava, neka. Hehe, kad bih se ja išo vadit što je sve ekipa pisala pa što pišu sada…iako, tebe nisam primjetio do sad. Ispušio sam puno na ATPL(zapravo, na njoj jedino i imam negativan score) i najveći dio otresao po 1500 i 1400 (nakon odbijanca od 1100). Ulazio sam po cca 2300 (kad se sve uprosjeći). To nije tajna. Izgubio sam dosta novca(ali sad imam puno više dionica ili mogu imati da želim). Zatvorio velik margin. Otvorio manji. I dalje sam u lijepom minusu. Nisam promijenio krzno ko mnogi. Pišem pod jednim nickom. Ne pametujem ništa više ništa manje nego svi ovdje. Svoje tvrdnje čak i argumentiram. Evo primjerice, danas sam savjetovao Buddu da proda jer stalno plače da ne raste. Čovjek je prodo i sutra će kupit jeftinije. Nije li to krasno? [cool]