ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 21:05
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
21.266
434
49,00
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ja bih najviše volio kada bi svi forumaši prodali. Onda bih bio najsigurniji. Ja naj volim kad su forumaši u cashu i bez dionica. Molim vas prodajte ATPL!!! [pray] [pray]

to nećete nikada dočekati !
malo je iznenađujuće da nije poslije BDI-a potegla do 830 pa se vratila kao ovih dana.
opet druga taktika u pitanju.
moram priznati da uvijek upali…
[/quote]
Jeste taktika je promjenjena. Dugoročnije je stvar skoro pa jasna ali je poanta šta će biti ujutro?

who dares, wins

Ja bih najviše volio kada bi svi forumaši prodali. Onda bih bio najsigurniji. Ja naj volim kad su forumaši u cashu i bez dionica. Molim vas prodajte ATPL!!! [pray] [pray]

malo je iznenađujuće da nije poslije BDI-a potegla do 830 pa se vratila kao ovih dana.
[/quote]
Jeste taktika je promjenjena. Dugoročnije je stvar skoro pa jasna ali je poanta šta će biti ujutro?
[/quote]
malo gore da se navuče još koga se može pa poslijepodne dolje.
a možda sada i promjene kada smo to rekli… [lol]

zanimljivo je da naši financijski portali ne komentiraju ni malo rast vozarina od evo danas več 189% u odnosu na 12/01/2009. …. kada su vozarine bile u padu skoro svaki dan je bilo katastrofičnih najava…pa gdje su sada vrli analitičari i stručnjaci da nama papcima objasne kako to da rastu i što to znači za jednu od najlikvidnijih dionica na ZSE…

SEEbiz, Business.hr pa i Poslovni dnevnik niti redak nisu posvetili toj temi…možda nemaju pojma ni sami kako to objasniti pa šute…ali da treba neku katastrofu izmisliti prvi bi bili…hrvatska posla…

Ma nema veze, ako budu komentirali BDI, neće sigurno reći da je BDI narastao za masivnih 200% (a dugoročne vozarine na razinu koje su svima isplative), nego će reći da je BDI porastao na tek 20-ak % od nekadašnje najviše vrijednosti, a vozarine neće i spominjati jer i dalje misle da je to nešto kao vinjeta kroz Sloveniju (pa ih je bolje ne spominjati).

Pa znaš kako se to radi. A onda će u nastavku reći da je ova informacija o rastu BDI-a već ionako ukalkulirana u cijenu dionice ATPL.

Sada to nema apsolutno nikakve veze što takvo što nitko ni u snu nije mogao zamisliti. Cijena dionice ATPL je to vjerojatno SAMA odradila svojom voljom i providnošću.
Rekao bih prije balkanska posla.

A iza toga ide onaj izviještaj koji su nam ostali dužni, kako je i po ovoj cijeni dionica precijenjena, te u zagradi da ne znaju tko bi normalan kupio nešto što je precijenjeno.

A u pozadini će staviti sliku potonulog Titanica. I nitko odgovoran neće reagirati.

A što bi bilo vratit će se opet malo na okruglih 800 pa natrag na 820 itd…
Dok god nitko ne uplaćuje novce u fondove a mi ovdje liparimo na bidu i asku neće se ništa bitno promijeniti…
Nego jel netko zna kad će točno doći dividenda na račun?
Lijep pozdrav

Staro dobro pravilo: "ako ne raste prodaj".
Prodaj, prodaj, prodaj, prodaj…….

I, jesi li rasprodao? Koliki sezonski popust je u tvojoj butigi? Ima li nešto iz lanjske kolekcije?
[/quote]

Ne jednom već više puta, a zadnji put u prošlom mjesecu. Sve kako je trebalo…. [lol]

Sada čekam poluidiote da mi prodaju ponovo. I dočekati ću, ali ti neću kazati na kojoj cijeni.
[/quote]

Poštovani Dio!
Ne mogu a da ne spomenem kako su i vama neki poluidioti prodavali ATPL na 1000 kuna. Tada ste ju naime kupili i bili bi ste puno vjerodostojniji da ste iznijeli i taj podatak!
Osobno vam i dalje želim puno uspješnih poteza!

http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DAC,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR&d=v1

Pazi pomora.

Dobro da sam danas riješio sve. Sutra bismo mogli testirati donju blokadu, pa se tako treba i postaviti

Hell is Empty and all the Devils are Here

Pazi pomora.

Dobro da sam danas riješio sve. Sutra bismo mogli testirati donju blokadu, pa se tako treba i postaviti

kao sto je rekao neki kolega tu jucer …pravi investitor je istovremeno na bidu i na asku….. [thumbsup]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

[/quote]
[/quote]

Mislim da je ovih dana dosta špekulanata i izašlo van,nema više nitijednog većeg naloga na prodaji,i po postovima se vidi da je pola ekipice već prodala i čeka niže,samo neznam ko će im prodati jeftinije(cijena ne pada),tko je jučer pratio trgovanje mogao je primjeti da se je sa tri naloga lupilo po asku i kupilo oko 1300kom,i tu je i na takav način puno malih(špekulanata) ostalo bez svojih dionica,a njima će biti i jeftino i na 1000kn,glavno da si zarade desetak kuna po dionici i brzo van,tako da mislim da nam je zadnjih par dana ova stagnacija bila neminovna

MM #Bid Size Bid Ask Ask Size MM #
1 8 815,00 816,00 3 1
1 20 810,11 817,79 10 1
1 50 807,00 817,80 13 1
1 100 806,10 818,49 13 1
1 1 806,01 818,88 10 1
1 2 805,10 819,00 11 1
1 100 804,00 819,96 3 1
1 45 803,00 819,99 28 2
1 12 802,02 820,00 98 2
2 128 802,00 821,02 12 1
1 10 801,00 821,49 6 1
1 20 800,80 821,99 8 1
1 15 800,00 822,00 40 1
1 19 797,01 823,00 50 1
1 10 797,00 823,99 50 1
1 50 796,11 824,00 37 1
1 13 795,08 824,85 30 1
1 3 795,07 824,99 12 2
1 20 795,05 825,00 25 2
1 37 795,04 828,00 96 2

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Pazi pomora.

kao sto je rekao neki kolega tu jucer …pravi investitor je istovremeno na bidu i na asku….. [thumbsup]
[/quote]
ne znamo još kako će završiti ali ovo sada ne izgleda dobro !

Staro dobro pravilo: "ako ne raste prodaj".
Prodaj, prodaj, prodaj, prodaj…….

I, jesi li rasprodao? Koliki sezonski popust je u tvojoj butigi? Ima li nešto iz lanjske kolekcije?
[/quote]

Ne jednom već više puta, a zadnji put u prošlom mjesecu. Sve kako je trebalo…. [lol]

Sada čekam poluidiote da mi prodaju ponovo. I dočekati ću, ali ti neću kazati na kojoj cijeni.
[/quote]

Svi ćemo mi dočekati neku svoju cijenu koja nam paše, ali ne znači da su oni koji tada prodaju poluidioti. Jer i danas je otišlo 3905 dionica, a netko je kupio dok su drugi prodavali. Ne znači da su zato poluidioti.
Inače, ovdje navijaš za prodaju, dok na forumu JDPL Vaš link zvučiš kao najveći optimist. Nekako mi je to najobičniji druk. Moguće je i da ode dole, ali nemoj sutra ako dođe do nekakve korekcije govoriti u stilu ‘…rekao sam vam…’ i smatrati one koji prodaju poluidiotima.

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

Gospodo nazvacemo ovo "Dnevnik jednog dijonocara"!!!! Ovo je obavezno stivo za sve dijonicare kako bi shvatili kakvi likovi na ovom forumu prodaju svoju "pamet" i "znanje"

Najjači su mi ovi kaj se olfo čudom čude kak ATPL nije na ispod 2000. Kao pa cijela je burza u banani, pa sve su dionice ispod 14.04, pa nema likvidnosti, pa pada BDI… padaju brodari vani… pa kak? pa kak? I to svaki dan minimalno milja prometa. Ali _svaki_ dan. Evo ja ću vam reći zašto. Zato jer će samo ove godine ATPL _zaraditi netto novca_ više od 30% sadašnjeg Mcapa. Zato jer iz dobiti samo ove godine mogu zatvoriti gotovo svu dugoročnu obvezu. A sad zamislite kad se na burzu vrati likvidnost (a hoće), kad ameri odrade dno (a hoće), kad BDI okrene ( a hoće) kad volatilni brodari na wall streetu okrenu smjer ( a hoće), kad ATPL izbaci FI za 3Q i kad se riješi INA ( a hoće). I da vas podsjetim da će se ovo sve vrlo vjerojatno dogoditi u isto vrijeme.
Satrat će vas ovdje bik!!
A vi samo prodajte ovima kaj se "čude" pa ćete se onda Vi čuditi za par mjeseci kako ste ponovno progutali partviš. bye Godine Gospodnje 09.09.2008. atpl 2400 kn

Ma napravio sam dosta pogrešaka. Da sam sve prodao na 3K one količine koje sam zimus i proljetos kupovao po 2200 zaradio bih lijepe novce,ali eto razum me koštao.
Onda sam mrvicu previše kupovao na cca 2700 ono kad je počelo padat sa 3100. Na 2400 ono kad je bilo ponder na otvaranju u lipnju.To je bilo OK. Mislim da se protrgovalo sa 2K dionica tad na otvaranju. Čak sam bio spreman platiti više al me "odnjelo" na 2400. I sad ovih par dana na cca 2000 je bilo super deal.
I još bih argumentirao zašto mislim da ATPL neće padati više od Crobex-a. Razlog je taj da imamo snažnu potporu u materijalnoj imovini. Koliko god vam to zvučalo čudno, ali ATPL je puno sigurnija dionica za bit u poziciji nego neka druga likvidna divljač (aka ostatak crobex drivera, neću ih navoditi). Nismo šuplji već puni ko šipak thumbsup. Godine Gospodnje 17.09.2008.
Kao što sam i pretpostavio, taljiganje na ovim razinama. Bit će vremena za trgovinu, neće to baš up za sada. Godine Gospodnje 17.09.2008. atpl 1930 kn
–sutradan je atpl pala jos 10% i onda je doso odbijanac do 2200 kn—

Hvatanje pozicija već je počelo rekao bih, a u sljedećim tjednima moglo bi se intezivirati. Iza 17.10 je već prošla baka s kolačima. Godine Gospodnje 04.10.2008.
A što se dionica tiće. Dosta sam iznenađen s nekim kolegama. Naime, da su otresli ATPL na razinama od 3100 pa do čak 2200 bilo bi mi jasno. Ako nešto pada, goni ga u qurac. Ja nisam prodavao nego dokupljivao, ali ne svakih 100 kuna nego svakih 400 kn pada. Ovaj pad do razina 1700 kn bio je van moje procjene, i karte na stol- sad se vidi da sam pogriješio što nisam sve rasprodao na razinama oko cca 2800, a razmišljao sam o tom.
No, ako sam pretrpio gubitak/pad vrijednosti portfelja od 1200 kn po dionici (uzevši referencu od 3000 kn koliko je bila max cijena proljetos) onda me još nekoliko stotina kuna po dionici sigurno neće dovesti do stanja pakla i gladi. Osim ako, naime, niste uvjerenja da će dionica na 1000 kn. Onda OK.
Osim toga, ATPL je fantastično likvidna, i ja cijelu svoju količinu istrpam ili utrpam u jednoj transakciji, pa tako vjerojatno i većina vas. Tako da se uopće ne bih iznenadio da kolega Alien ili Febo ponovo ulete u ATPL tamo za par dana/tjedana ako za to procjene da ima smisla.
Ne treba iz ovog radit neku nauku. Nismo mi ovdje Wareni, pa da su nam promjene pozicija neki strateško-umni potezi koji se mjesecima analiziraju. Ja sam od petka full in. Očekujem stabilizaciju i rast. ATPL jednostavno nije dionica da se nećega trebate bojati. Uvijek možete u blitzu van ili unutra.Ne bojim se ja da Alien i Febo ovo imaju na nišanu Godine Gospodnje 05.10.2008. atpl 1900 kn
—poslije ovog petka atpl je zaronila na 1000kn—–
Evo Gospodo ako budete zainteresirani obj

rekao sam još jučer i sada ponavljam…neće ići ispod 800,00
slobodno gledajte preko bare…mi se nismo mrdnuli ohoho dana dok su oni ubirali plodove rasta vozarina…sad bi još neki navijali i za negativnu blokadu kako bi se ponovno nakrcali …e pa mislim da ovaj scenario nije izgledan…sada ćemo se mrcvariti na ovim razinama a vi nećete imati hrabrosti za novi ulazak (vjerojatno čekajući na 600) … kad naglo jedan dan potegnemo ulazit ćete i na 850-900 …

New Report

Close