Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Zanimljivo je to što danas uopće nema nikakve reakcije, čak niti minimalne. Znači sutra smo zreli za pad na 750.
molim nama dvojici još jednu jedinicu !
prema današnjoj reakciji sutra smo na 770 ! [tongue]
Rekvijem
jesam li ja kumovao ovom postanju na Yahoo forum (spomenuo sam to jucer ili prekjucer u jednom postu) ili si sam došao na ideju? , kako god bilo … [thumbsup]
a što se cijene tiče… neka samo ona miruje , ne brinem previše dokle god vozarine rastu…samo vi lijepo trejdajte ili prodajte ako mislite da je mrtva dionica…ja sam strpljiv…zadnje vrijeme jako mirno spavam, ko beba…spokojno čekam plodove …
još samo da reduciram čitanje postova jer me poneki izbace iz cipela (Matija i njegove umotvorine) i sve 5…
poruka kolegama u dionici … strpljivo … doći će sve na svoje … vani je lijep i sunčan dan …proljeće nam uskoro stiže…zazelenit će i naše livade…
Zanimljivo je to što danas uopće nema nikakve reakcije, čak niti minimalne. Znači sutra smo zreli za pad na 750.
[/quote]
Ma daj! Pa po jučerašnjoj reakciji smo po tvojoj teoriji već danas trebali na 770, ali ipak nismo. Zadrhti tu i tamo ponekom ruka, ali bar nije bilo panike.
Rekvijem
jesam li ja kumovao ovom postanju na Yahoo forum (spomenuo sam to jucer ili prekjucer u jednom postu) ili si sam došao na ideju? , kako god bilo … [thumbsup]
a što se cijene tiče… neka samo ona miruje , ne brinem previše dokle god vozarine rastu…samo vi lijepo trejdajte ili prodajte ako mislite da je mrtva dionica…ja sam strpljiv…zadnje vrijeme jako mirno spavam, ko beba…spokojno čekam plodove …
još samo da reduciram čitanje postova jer me poneki izbace iz cipela (Matija i njegove umotvorine) i sve 5…
poruka kolegama u dionici … strpljivo … doći će sve na svoje … vani je lijep i sunčan dan …proljeće nam uskoro stiže…zazelenit će i naše livade…
…hehehe…hvala vam…
Prije nekoliko godina nikako nije išla (puno) preko 900kn.
I tako se to kiselilo neko vrijeme (zadnju trećinu 2006. i cijelu 2007.) .
Tek u 2007. godini je počeo nagli rast koji je trajao veći dio godine.
Tko će potpaliti raketu ovaj put.
Koliko treba natočiti goriva?
Vidim da se brže toči ovaj put.
Tko ju je potpalio prošli put?
imperijal, libertas, šipan, pa i mokošica su tu negdje nabavljani…
neki bog se i događao u firmi.
ova baruština bi mogla p(r)otegnuti cijelu godinu, a i dulje.
Vani sve po starom svaki dan rastu
Čudan neki dan. Sutra bi mogla iznenađenja nekakva ili dosta komad ispod 800 ili napad na 830.
Svejedno oboje mi odgovara. [lol]
[sealed]
Samsun is latest victim of dry bulk crisis
Keith Wallis, Hong Kong – ponedjeljak 9 veljača 2009
SAMSUN Logix, one of South Korea’s largest bulker operators, has become the latest shipping company to apply for court protection following a cash flow crisis caused by the financial difficulties at Armada (Singapore), Britannia Bulk and Industrial Carriers.
The company, which owns 15 bulkers and has another four newbuildings on order, lodged an order for court receivership, similar to bankruptcy protection, at Seoul’s central district court last Friday.
The court issued an immediate stay order which froze the firm’s bank accounts, stopped any sale and purchase deals and prevented Samsun Logix entering into any new charters.
A source within Samsun Logix told Lloyd’s List today: “We are not allowed to do any new business”.
He added that the court would decide in the next two to four weeks whether to allow the company to enter into court receivership or let the company collapse.
“We are a victim of the recent maritime casualty that caused the collapse of Britannia, Armada, ICI and others,” said the source.
He said Samsun Logix had ships chartered to all those companies which were then redelivered early all at high charter rates.
Asked the firm’s total exposure, the source said: “I’m not in a position to tell you.”
But Samsun Lunix is believed to have been owed about $40m alone by Armada (Singapore).
The freezing of the firm’s bank accounts is expected to have a knock-on effect to companies it also owes money to for its extensive chartered-in fleet.
The South Korean shipping company has used the New York southern district court over the past few months to apply for rule B attachments against a raft of companies. The most recent application was against Nonghyup Logistics Service on January 20.
Other applications have been made against China Shipping Development (HK), Ocean Glory Shipping, Parkroad Corporation, Sealink Shipping and PCL Shipping.
If the Seoul district court approves Samsun Lunix’s application, the court will appointed a group of representatives from the company and creditor banks to work out a reorganisation and restructuring plan. The shipping company’s largest creditor bank is Shinhan Bank.
The restructuring could involve the sale of vessels, redundancies or the sale of the business.
The firm’s fleet comprises capesize, panamax and handysize vessels built in the 1980s and 1990s. The oldest vessel is the 1982-built, 21,289 dwt Ataraxia, while the youngest is the 1999-built, 69,406 dwt Clio.
There are four newbuildings on order including two 57,000 dwt bulkers at STX Shipbuilding that are due for delivery in 2010 and two vessels on order at a Chinese yard, the company insider said.
The firm’s chartered-in fleet includes very large crude carriers and aframax tankers.
Čudan neki dan. Sutra bi mogla iznenađenja nekakva ili dosta komad ispod 800 ili napad na 830.
Svejedno oboje mi odgovara. [lol]
Jako čudna situacija, mora da se nešto sprema za što mi obični smrtnici ne znamo. Meni paše, čekam neku lovu da se dokrcam, posli hold do 2800….
[/quote]
Ma daj! Pa po jučerašnjoj reakciji smo po tvojoj teoriji već danas trebali na 770, ali ipak nismo. Zadrhti tu i tamo ponekom ruka, ali bar nije bilo panike.
[/quote]
po čijoj ?
mojoj ili kolege ?
ja nisam prije govorio o 770 ali danas smo kako stvari stoje oko 800…
Ne znam zašto se svi čude što dionica stoji na mjestu, jer obzirom na silazni trend na HR burzi i to je veliki uspjeh! Da nema svih ovih dobrih vijesti oko ATPL ( rast BDI, dividenda, dogovor oko novogradnji) u zadnjih 10-tak dana kliznuli bi mi natrag na 600 kn. Sjetite se dnevnih padova ATPL od 5-7%, pri svakom klizanju CROBEXa od 1-2%. Ovo što smo se stabilizirali oko 800 je zapravo odličan signal, posebno znajući da "genijalcima" iz mirovinskih fondova ova dionica nije zanimljiva.
[/quote]
[/quote]
po čijoj ?
mojoj ili kolege ?
ja nisam prije govorio o 770 ali danas smo kako stvari stoje oko 800…
[/quote]
Ja se usuđujem očekivati pad ispod 400 kako je krenulo, pa čak i Vladov target do proljeća
[/quote]
ne razumijem zašto mislite tako ?
da malo raste i pada cca 100-tinjak kn ovamo ili onamo ali 400 na osnovu čega ‘