Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Stvarno je genij ko izmisli takav način izračuna.
Nijeto bilo lako smisliti,kako jednostavno i svakodnevno zbuniti trenutne, i potencijalne buduće ulagače-žrtve.
Genijalac. [angry]
I tako je 09.02.2009. rođena prva ideja i položen kamen temeljac o velikom intergalaktičkom savezu transporta, nekad davno pomoću primitivnih plovila na vodi, a sada u 22.stoljeću modernim međuzvjezdanim transportnim brodovima. Valjda će to, kada će se prevoziti u druge galaksije đinđurije i rudače, podići ovo iznad 800,00 latinuma po dionici.
[lol]
[/quote]
Poluga ili listića?
Atko će prevozit nuklearni otpad. Zna se [thumbsup]
Trebalo bi preuzeti i trasu Sisak-Slavonski Brod dok konkurencija nije jaka [thumbsup]
Pokušavam shvatiti o kojim faktorima ovisi cijena ATPL. O BDI ne ovisi niti promila. O domaćoj ekonomiji također. O globalnoj također. O dividendi također. O čemu ovisi?
nemoj se truditi razbijati gavu time. mnogi su ostali umotane glave nedokučivši…
a i hanger je djelimice pojasnio stvar.
……večer
-Vidim ozarena lica ….. , suncem obasjana ….. [smiley]
-Nema tu nikakve zavjere …. , nema ni namjernog "kočenja" cijene ….
….na kraju … , čemu se može nadati onaj tko prodaje po npr. 805 ….????
-Po logici stvari , trebao bi se nadati da će sutra (ili prekosutra…) kupiti jeftinije … , ali …
….kada se pojavi sa svojih 200 kom. na kupnji , u ovim likvidnim vremenima ….. , odmah
će se ispred njega pojaviti dva-tri skauta sa kunu-dvije boljom ponudom ….
-I tako dok naš DT (dejtrejder op.a.) uspije ući , gurnuti će cijenu 10-20kn up ….., jer
će sa njim ulaziti i oni što odmah dignu uši …. ,čim vide više od 100 na B. ili A. ….
….malo će uzeti broker …. , i to znači 10-20 kn zarade ako uspije dočekati 750 ……
-To nitko ne radi …. , 150 – 200 tisuća kn , a da bi zaradio dvije-tri tisuće i to ako dočeka
pad (u par dana) 7-8% …. , pa realnije mu se nadati rastu od 2% ….zarada je ista …. [smiley]
-Znači to nije ….. [smiley]…… , a što bi moglo biti …????
-Problem je doći do novaca …. , očito da cijena od 800 "drži vodu" nekim fondovima , mislim
kako je tu malo pojedinaca (to su ovi sa 27 , 33 i 25 ….moja omiljena 🙂 …
…. i tako ….prodaje se sve što se može prodati … , ne ruši se namjerno …(to je apsurd)
, a današnji dan to potvrđuje …. , da se guralo u zadnjih pola sata je mogla otići do 800 i niže!
-Nelikvidnost se dugo vuče …. , tko zna kome je do grla …. ??? …daj što daš …
-Na kraju , najvažnije je da se biznis konsolidira i da je profit svakim danom veći …..
…to će dovesti do pretpostavki za isplatu "kompletne" dividende …. , a ja se nadam
još 150 – 200 kn …. i to će gotovo sigurno biti najveći postotak u odnosu na cijenu sa
početka godine ,( a i na sadašnju) ….. na domaćem TK….
…..al ‘ sam dosadan …. [smiley]
.Dr M Wagner
Pa, raste kao iz vode zadnji tjedan i što? Besparica. Svi su se nakrcali Atlantskom i čekaju Mojsija. Da je BDI 10 000, kako sada stvari stoje, nema mrdanja.
Da se Mojsije danas nije pojavio bio bi sutra bi nam svima bio jeftin po 1000 [wink]
Zasto? Recimo da se neka dionica trzi po 100, a moja procjena je da vrijedi 110. Ako drzim tu dionicu, stavit cu prodaju na 110. I mozda i stavim kupnju ispod, recimo na 95 (ipak nemam neogranicena sredstva za polupat sve po 100, pa lovim neku malo bolju priliku). Jel to tako lose?
[/quote]
Kao što rekoh u postu od maloprije.Svatko ima svoju taktiku.Moja je na long-term.Otprilike kao da sam uložio u OMF ili DMF s razlikom da ipak (zlu netrebalo) do novaca mogu doć i prije 50-te (DMF) ili 65-te (OMF)Kupim i stavim prst uho.
[/quote]
a koji klinac onda svaki dan buljiš u ekran i živciraš se
da dionica sada naraste na 3k kn ti bi opet gledao i nadao se da će narasti još malo više i nebi ništa poduzeo…
s obzirom da se nalazim dugo u ovoj dionici osim gatanja, gledanja u šalicu kave, astrologije i sličnih metoda počeo sam malo proučavati i TA… i što sam zaključio? … po mojim grafovima čini mi se da više ne bude ispod 800,00 … cjenovni kanal lijepo vodi prema 4 znamenke i samo je pitanje vremena kada ćemo se lansirati u tu zonu… nakon svih ovih dana rasta BDI-a više ne vjerujem u bilo kakav značajan pad …a isto tako ne vjerujem ni u značajan pad BDI-a … jednostavno vozarine moraju osiguravati normalno poslovanje brodara jer sve ispod realnih cijena prevoza dugoročno više šteti nego koristi svima u lancu…vjerojatno kada prestane jači rast BDI-a doći će uglavnom do stagnacije a ne do pada…
China still in the market for copper
http://www.theaustralian.news.com.au/business/story/0,28124,25031344-5005200,00.html
Razlog ovoga kočenja je jednostavniji nego što mislite. Mali ulagači su ovaj puta na ovoj dionici imali bolji "nos" od profesionalnih fond menadžera. Fondovi su se iskrcavali i na cijeni od 500 kuna, mali su kupovali. Novac fondova uložen je u državne obveznice i u dionice van Hrvatske.
Druga stvar koja je iznenadila "profesionalce" je nagli rast BDI-a u vrijeme kada su ostali i bez keša i bez dionica brodara. Ako ste čitali komentare "analitičara unazad dva mjeseca, nitko od njih nije očekivao niti davao bilo kakvu naznaku o rastu BDI-a. Uz malo sreće i hrabrosti mali su se domogli dionica koje bi sada "veliki" željeli jeftino "preoteti".
Baš im nešto i ne ide, jer BDI sve više raste, pa se mali sve manje odlučuju na prodaju po ovoj cijeni.
Promet koji je i danas ostvaren uopće nije "realan", jer najmanje polovica od toga se vrtila u krug, kako bi se netko zakačio i prodao.
Veliki "problem" velikima bit će taj ako i u narednim danima BDI nastavi rasti, a sukladno s tim i brodari vani. Mali više ni u ludilu neće htjeti prodati po ovoj cijeni, a vremena za dokup će biti sve manje. Osim toga na ruku malih su išle i objave uprave o dividendi i o korigiranju sklopljenih ugovora o novogradnjama.
Živo me interesuje kako će se ovdje dalje odvijati situacija, zapravo tko će prvi "puknuti".
Ako BDI nastavi rasti, onda su domaći OIF-ovi i mirovinci doslovno "popušili" bananu u banana državi.
Preostaje im samo da traže nadoknadu štete od vlade koja im je "popapala" keš, a svoje upravitelje neka pošalju ponovno u prvi razred osnovne škole. Možda se tamo provuku sa dvojkom! [lol]
BDI raste i to dobro… I to je sigurni pokazatelj…Nadajmo se da će tako i nastaviti…No, mene začuđuju ovi koji se čude kako sad Atlantaska ne leti….
Pa, ako je netko voljan prodavat dionicu po 815 zašto bi fond(ovi) dizali cijene i kupovali skuplje…???
Dok ti ne presuše ili ne shvate da je BDI već dobrano gore dotle ni Atlantska neće rasti…