Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Najbitniji je podatak da je ATPL u 4q 2008. poslovala s pozitivnom nulom, a tada su vozarine bile rekordno niske………….
Izvor podataka jest odluka nadozornog odbora o isplati dividenede gdje govori da je dobit za ATPL od 152 milijuna dolara a mogući minus je 10 milijuna dolara, a s 3q 2008 ATPL ostvarila je dobit od 142 milijuna dolara, a znači kada su vozarine bile nisko uspjeli su pozitivno poslovati u 4q jer prihodi i rashodi su u ravnoteži..
Izvor: http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/179-09-ATPL_odluke_NO.pdf
i rezultat 3q 2008……..
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/ATPL-fin2008-3Q-NotREV-K-HR.xls
Kupnja Cijena
50 813,51
13 813,50
5 811,50
18 811,00
2 810,18
25 810,02
8 810,01
2 807,50
50 807,01
500 807,00
Cijena Prodaja
817,00 131
817,98 30
817,99 16
818,00 26
818,89 8
818,90 18
818,94 15
818,95 97
818,97 37
819,00 102
izviruje maca….
Može kod susjeda livada bit zelena koliko hoće..kad ju kod nas nema ko pokosit [lol]
[/quote]
Čije su ovce njegova je i livada.
Mene više zanima šta da BDI nije odletio gore..Mislim da ne bi velike razlike u cijeni od sadašnje..Jednostavno dobre vijesti nemaju snagu da poguraju cijenu gore, ali zato svaka loša (ma i ne mora biti loša, dovoljno je da vani ode u crvena) i ode cijena u provaliju.. Ne bi se čudio da uskoro strani kupci se uključe u cijelu priču kad shvate šta se događa ovdje.
Baš to je na djelu jer žicari koriste gužvu da se natrpaju, a onda će se sve okrenuti na glavu za tjedan dana.
[/quote]
Mene više zanima šta da BDI nije odletio gore..Mislim da ne bi velike razlike u cijeni od sadašnje..Jednostavno dobre vijesti nemaju snagu da poguraju cijenu gore, ali zato svaka loša (ma i ne mora biti loša, dovoljno je da vani ode u crvena) i ode cijena u provaliju.. Ne bi se čudio da uskoro strani kupci se uključe u cijelu priču kad shvate šta se događa ovdje.
Već jesu [thumbsup] Tako nam i treba….
[/quote]
Ako i jesu, onda su u jako malo mjeri..Igračima na stranim burzama je pola milje Eura prometa smiješno..toliko potroše valjda samo na naknade..A možda i oni se boje ući s velikim parama ovdje..previše se ljudi na balkanu opeklo [tongue]
Najbitniji je podatak da je ATPL u 4q 2008. poslovala s pozitivnom nulom, a tada su vozarine bile rekordno niske………….
Izvor podataka jest odluka nadozornog odbora o isplati dividenede gdje govori da je dobit za ATPL od 152 milijuna dolara a mogući minus je 10 milijuna dolara, a s 3q 2008 ATPL ostvarila je dobit od 142 milijuna dolara, a znači kada su vozarine bile nisko uspjeli su pozitivno poslovati u 4q jer prihodi i rashodi su u ravnoteži..
Izvor: http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/179-09-ATPL_odluke_NO.pdf
i rezultat 3q 2008……..
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/ATPL-fin2008-3Q-NotREV-K-HR.xls
Nedavno je bio članak u Slobodnoj koji kaže i kad je BDI ovako nisko a mislim da je bio oko 800 da kompanije posluju pozitivno jer se jedan dio prevoza uvjek plaća na crno da se izbjegnu porezi.
Razočaran sam bezgranično. 60% rasta BDI u tjedan dana, a dionica ni mrc. Prestrašno, ne znam uopće što bih rekao. Mrtva burza, mrtva dionica
I nemojte trkeljati doći će to na svoje. Ameri 8-10% rastu opet, što je sasvim normalno. Ovo smeće ne reagira na ništa više
kolege, samo polako. DSX je na 40% ATH, ATPL je na 20%. hehe, baš me zanima kad će počet pretakanje sa nasdaqa.
Budd, pa prodaj. Evo imaš Dioki, JNAF i ostale gazele.
Da u 4q 2008. najmanja vrijednost BDI je bila oko 800 bodova dok danas je 1642 iliti 100 posto više, a po FFA podacima rast će biti i sljedeći tjedan pogotovo kada se izglasa novi poticajni proračun….
Razočaran sam bezgranično. 60% rasta BDI u tjedan dana, a dionica ni mrc. Prestrašno, ne znam uopće što bih rekao. Mrtva burza, mrtva dionica
Kolega budd, sva dobre stvari u životu dolaze polako!
danas će opet ameri i europa završit sa 2-3% plusa , brodari i više, a mi smo tu di jesmo…ovo više ni trejderima ne odgovara…nema velikih oscilacija cijena i rizčno je trejdati…svi nešto čekaju, izgleda da treba fakat neki stranac uletit i pokazat nam da nešto vrijedi jer mi ovce neznamo sami…kasnije će napumpat cijenu pa uvaljivat nazad raji koja će naglo "progledati" … ali dobro…zanima me samo kaj će biti nakon objave rezultata za 1.kvartal kad će svima postati jasno da nema ništa od prognoziranih 30 milja $ gubitka… hoće li i tada biti preskupa?