ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…pozdrav…kao što vidimo…cijena pada…i za više nego kaj je dividendica…koje btw.još nema na vidiku…pože pojašnjenje od gubija i ekipe…kaj se događa…zašto pada…

Matij ljudi su javno rekli da imaju keša i čekaju pad za ulet, i to ti je to. Što bi drugo, ili možda neko nevrijeme na Atlantiku povećalo potrošnju goriva floti, pa se ulagači zabrinuli? [cool]
[/quote]

…sve ok…imaju ljudi keša…imam i ja…al zašto pada…jel zbog divid…poslovanja…okružja…preko bare…ili što…zanima me što sad mogu smisliti ko razlog…

.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

…pozdrav…kao što vidimo…cijena pada…i za više nego kaj je dividendica…koje btw.još nema na vidiku…pože pojašnjenje od gubija i ekipe…kaj se događa…zašto pada…

Matij ljudi su javno rekli da imaju keša i čekaju pad za ulet, i to ti je to. Što bi drugo, ili možda neko nevrijeme na Atlantiku povećalo potrošnju goriva floti, pa se ulagači zabrinuli? [cool]
[/quote]

…sve ok…imaju ljudi keša…imam i ja…al zašto pada…jel zbog divid…poslovanja…okružja…preko bare…ili što…zanima me što sad mogu smisliti ko razlog…
[/quote]
Treba više ulagača za M _ _ _ _ _ _ _ _ _ _U. Za svih je bolje da je više O _ _ _ _ _ _ A. Kužiš rista moj? [cool]

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

D’Amato brings in adviser to keep shipowner afloat
petak 30 sije?anj 2009

EMBATTLED Neapolitan dry bulk shipowner D’Amato di Navigazione has engaged Milan-based financial adviser DGPA as it works on a restructuring of the company, writes John McLaughlin.

DGPA will seek to bring in a private equity investor to help stabilise a company rocked by a serious of defaults by major sub-charterers in a tumbling market.

Može jedna okladica, evo ja kažem da će dans BDI gore 100%.

Aj ti reci svoju prognozu.

[/quote]

[/quote]
Treba više ulagača za M _ _ _ _ _ _ _ _ _ _U. Za svih je bolje da je više O _ _ _ _ _ _ A. Kužiš rista moj? [cool]
[/quote]

Ne…al…nema veze…to ne odgovara na moje pitanje…razlozi pada???…kad je već sve ukalkulirano…kad se znalo da ćemo presušiti…da će se ovo i gore (otkazi) dogoditi…

Meni upalo danas na na 75x, hvala prodavacima..

kaj je gotova panika?

šteta…

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Pa nije valjda da nemate vremena…al dobro…jahali ste po meni…nek…samo nemojte sad rasprodavat…sad treba kupovat…moj target danas kak je to popularno tu 745 ulaz…popodne 775 izlaz…ak ne sam dugoročni ne…

Nisi uspio

Pahahaha koji ste vi optimisti, treba se postaviti na 530 kn ako mene pitate.

Kuku Lele [bye]

Stani malo da ti uzmem dimenzije, Lucky!!!

Pa nije valjda da nemate vremena…al dobro…jahali ste po meni…nek…samo nemojte sad rasprodavat…sad treba kupovat…moj target danas kak je to popularno tu 745 ulaz…popodne 775 izlaz…ak ne sam dugoročni ne…

Nisi uspio
[/quote]

Istina…malo sam precjenio paniku…al dobro…bude bilo još ovakvih prilika…to je jedino kaj vidim pozitivno…e i da nismo zapetonirani na 800…kak se znalo tvrditi…štoviše…betona nema…valjda je sad napokon svima jasno…

[/quote]

[/quote]
[/quote]

Ne…al…nema veze…to ne odgovara na moje pitanje…razlozi pada???…kad je već sve ukalkulirano…kad se znalo da ćemo presušiti…da će se ovo i gore (otkazi) dogoditi…
[/quote]
Najveći je problem u neinformiranosti i struktura ulagača,evo krenimo od vas,vi ste čisti špekulant i vas uopće ne zanima Atpl kao dobra firma neko čisto da okrenete par kuna i brzo van,i hrpa takvih uhvati panika i kad pada prodaju daj šta daš rušeći cijenu sve niže,u normalnom svijetu kupuje se kad cijena pada a na našoj bari od burze kad dionica naraste 20-30% onda se počne lupati po asku,jer vidi dionica raste,jako puno malih "investitora" nije pročitala niti jednu knjigu o ulaganju a djele savjete ko najveći stručnjaci,a vidim da i vi ulažete po preporuci sa foruma i onda prozivate ljude da su vas navukli
Ovo sam jučer stavio na temu,pa pročitajte malo,dobit u 2008. preko 550kn po dionici a cijena na burzi 770kn,žalosno

Post sa forum.hr

Ajmo malo računice.
Kažu 150 000 000 USD dobiti u prošloj godini, može bit manja za maksimalno 10 milijuna (Nakon usklađenja knjigovodstvenih i tržišnih cijena brodova, doći će do korekcije dobiti koja u svom negativnom dijelu moze iznositi do 10 milijuna USD.) = 140 milja dolara x 5,5 = 770 milijuna kn dobiti

770 000 000 : 1.395.520 (broj dionica) = 551 kn dobiti po dionici (a tržišna vrijednost dionice manje od 800 kn )

Oni isplaćuju 50 kn predujma dividende. Oće to puno oštetiti stanje love na računu? (a još sam i zaboravio napisati da je 10% dionica u vlasništvu atpl, a njima se ne isplaćuje dividenda, ako neko ne zna )

A opet, to je 6-7% vrijednosti dionice, ej!

Po meni, odličan potez uprave.
Sa ovolikim kešom na računu oni mogu prebroditi više godina velike krize bez ikakvih problema.
A ovo što će dati dioničarima predstavlja uistinu mali dio tog keša, a opet reko 6-7% div. yield.

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Pahahaha koji ste vi optimisti, treba se postaviti na 530 kn ako mene pitate.

Kuku Lele [bye]

…dobro momak…ti pak nisi ozbiljan…kojih 530…ak je cijena sad 770…sumnjam da može tolko pasti u jednom danu…štoviše uvjeren sam…nemoj ljudima izbijat šansu za zaradu ovakvim postovima…

New Report

Close