Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
da objasnim otkuda razlika u izračunu između maximinija i mene…
ja sam računao sa tečajem 4,94 za dolar na 719 miliona kuna… što je nekih 145.500.000 $ po tadašnjem tečaju…s obzirom da je dolar narasao realna je dobit 6,300.000 $ ostalo su pozitivne tečajne razlike koje isto ne treba zanemariti ali sama dobit je izražena u dolarima….
leti
njih nemože nitko preuzeti jer je u top 10 skoro 50% dionica… jedino da oni dogovore preuzimanje…a to mi se čini malo vjerojatnim …što im fali da si svake godine par miliona kuna od dividende poberu…
nekako sam dokučio povezanost tahikardije, malog prometa i negativnog crobexa na vlastitoj koži.
što je nelikvidnost veća, što je minus takav-kakav-je, to je meni srcobolja manja.
više, kako se čini, nema veze koliko je krobi. dal’ je 1500, 150 ili je obranjen 1800, nego da je likvidnost što manja. škvadra ne prodaje ispod cijene, oni drugi ne kupuju po za njih neisplativim cijenama, hladni rat.
ako ponestane promet ful, mirne duše mogu zatvoriti zse na neko vrijeme, otvoriti ga ponedjeljkom i četvrtkom, ili čak pon-sri-pet. a zašto ne? ako neke zemlje ruknu ključ u bravu burze kad je pad neminovan (već viđeno), i kod nas ovakav scenario nije nemoguć. dokle? dok danima kada se bude tržilo ne poraste promet na (lupam) 30-50 milja.
fondov za naknadu oduz. im.+euroherc kojih 2 milje, croatia osiguranje u 2 bloka 5 milja – stvari kojima se inače ne trguje, odražavaju realno stanje crobexa od kojih jedanaestak milja.
još uvijek dovoljno puno da se prioritet daje visini crobexa i nekakvim "linijama obrane".
najbolje što mi se može dogoditi (a i svima onima koji su do grla u dionicama poput mene) je da likvidnost još jače zvekne. je, znam… nedobro… skršiš auto, nezgoda ti se nakalemi, hoćeš prodati dionicu kojoj je zadnja cijena xyz (ne baš nešto, al ‘ajd), kad ono – ne možeš prodat jer nema kupca il nastane talasanje. možeš prodat malo po zadovoljavajućoj cijeni, al večinu samo po cijeni kupca. je, koma, znam… obezvrijedi ti logiku, pošemeri financijske temelje, rušenje.
uz porast nelikvidnosti čini se da kuca na vrata i dolazak zaborava da imamo neke dionice (ovo vrijedi samo za držnedaj ulagače) na neke ulagače.
hm… a atlantska bi mogla doć na grane trgovine isključivo škvadre sa foruma.
a i blizu smo, ne li?
zse otpire za 80ak minuta.
laka…hm… jutro!
ko ovo ruši atlantsku na predtrgovanju, ipak će past za vrijednost predujma div.????
Ma najbolje je da se burza ukine i da dioničari trguju private, preko oglasa, telefona, mobitela itd. hm jedno glupo pitanje, u firmi gdje radim imam dionice ali firma nije na burzi, znam da netko stavi ponekad oglas na ogl.tabli da prodaje dionice i onda private pada dogovor o cijeni i sredi se sve papirnato i sve OKE. Da li se tako može i sa dionicama koje su na burzi? Mislim ja zanam nekog tko ima dionice Atlanske pa da mi ih proda mimo Brokera, a da se zakonski sve uredi i registrira.
Inače trenutna situacija se već događala i prije, tako da će nevera još itekako biti sa objašnjenjima kako su se ulagači zabrinuli ili obradovali zbog razloga ovog ili onog. Klasika… [pray]
maknuli ih netko je plašio sa 300 i nešto komada na 760 i stotinjak na 750
koch | privatna poruka | Korisnik je na vašoj listi prijatelja | profil
korisnik od: 15.10.2007.
ocjena poruke
–
zajednica –
moderatori
ko ovo ruši atlantsku na predtrgovanju, ipak će past za vrijednost predujma div.???? vec je pobjegao….
Ovo bi trebalo kaznit, dvojica stave po 200-300 komada na prodaju po 750 i 760 kuna pa ih onda skinu. To je čista manipulacija na rušenje cijene!
dobro jutro
Mravac u pola deset se kaže dobar dan, bogami si se naspavo, e ti si špekulant sigurno. [sealed]