Upravo sam pročitao članak na Forbesu o tome što se to dogodilo jučer sa brodarskim dionicama.
Priča ide ovako.
U ponedjeljak je na internet stranici The Motley Fool (koja je inače dosta utjecajna u fin. krugovima)
objavljen članak ” DryShips-Najstrašnija svjetska dionica”.
U tom članku su popljuvali vlasnika DryShipsa i dionicu,napisali da će to sve propasti, da je nemoguće biti tako profitabilan, da su to sve obmane i prevare itd,itd.
U utorak su ljudi počeli potaknuti tim člankom prodavati, rušiti cijenu DRYS, a kad je DRYS već bio u velikom padu, onda su se uključili i na ostalim brodarima i počeli prodavati u panici.
Uglavnom, nevjerovatno je što jedan novinski članak može napraviti od psihe ljudi.
Analitičari su komentirali to sve tako da su rekli da su to sve kompanije koje imaju samo BUY rating, da se ništa fundamentalno nije promijenilo da bi utjecalo na cijenu,
te dodali da je ovo izvrsna prilika za kupnju.[smiley2]
Nadam se samo da je frend kojem sam jos prekjucer poslal link na taj clanak u Motley Fool prodao jucer ujutro DRYS i ulovio ga 17% nize [smiley2]
Upravo sam pročitao članak na Forbesu o tome što se to dogodilo jučer sa brodarskim dionicama. Priča ide ovako. U ponedjeljak je na internet stranici The Motley Fool (koja je inače dosta utjecajna u fin. krugovima) objavljen članak ” DryShips-Najstrašnija svjetska dionica”. U tom članku su popljuvali vlasnika DryShipsa i dionicu,napisali da će to sve propasti, da je nemoguće biti tako profitabilan, da su to sve obmane i prevare itd,itd. U utorak su ljudi počeli potaknuti tim člankom prodavati, rušiti cijenu DRYS, a kad je DRYS već bio u velikom padu, onda su se uključili i na ostalim brodarima i počeli prodavati u panici. Uglavnom, nevjerovatno je što jedan novinski članak može napraviti od psihe ljudi. Analitičari su komentirali to sve tako da su rekli da su to sve kompanije koje imaju samo BUY rating, da se ništa fundamentalno nije promijenilo da bi utjecalo na cijenu, te dodali da je ovo izvrsna prilika za kupnju.[smiley2]
stari , pa ti ameri su stvarno glupi kad padaju na ove članke”!!![smiley7][smiley7][smiley7]
Upravo sam pročitao članak na Forbesu o tome što se to dogodilo jučer sa brodarskim dionicama.
Priča ide ovako.
U ponedjeljak je na internet stranici The Motley Fool (koja je inače dosta utjecajna u fin. krugovima)
objavljen članak ” DryShips-Najstrašnija svjetska dionica”.
U tom članku su popljuvali vlasnika DryShipsa i dionicu,napisali da će to sve propasti, da je nemoguće biti tako profitabilan, da su to sve obmane i prevare itd,itd.
U utorak su ljudi počeli potaknuti tim člankom prodavati, rušiti cijenu DRYS, a kad je DRYS već bio u velikom padu, onda su se uključili i na ostalim brodarima i počeli prodavati u panici.
Uglavnom, nevjerovatno je što jedan novinski članak može napraviti od psihe ljudi.
Analitičari su komentirali to sve tako da su rekli da su to sve kompanije koje imaju samo BUY rating, da se ništa fundamentalno nije promijenilo da bi utjecalo na cijenu,
te dodali da je ovo izvrsna prilika za kupnju.[smiley2]
Kolega, može li link?[smiley2]
Aliene,Zagore i ekipa, ljudi oko mene imaju milione kuna u ATPL,JDPL meni je 80% unutra i ne brinem se,vec lagano uzivam[smiley2]
[color=blue]Pad vozarina može srušiti dionice brodara[/color]
http://www.seebiz.eu/hr/burze/pad-vozarina-moze-srusiti-dionice-brodara,1510.html
Evo posla za HANFU jer nije došlo do nikakve promjene već do rasta vozarina i ti koji šire paniku trebaju da odgovaraju………………..[smiley2]
Prije nego što moram zbrisati:
Samo da znate da je ovaj hrabri momak koji je stavio 3xx komada na prodaju, jedan od nazočnih na forumu…i šteta što na forumu postoji cenzura pa ga ne mogu nazvati onako kako bih to želio… [smiley2] Jedva čekam izvješće za 3Q… [smiley1]
Evo posla za HANFU jer nije došlo do nikakve promjene već do rasta vozarina i ti koji šire paniku trebaju da odgovaraju………………..[smiley2]
????
Do kakvih novih informacija dolaze ti fondovi ili dioničari, do nikakvih, ponuda se nije uvelike pormijenila ali zato je potražnja i ona je velika,
dakle nije se proizvelo više brodova niti je nešto propala, ovo je stvarno velika podvala[smiley4]
Prevelika očekivanja novih i neiskusnih investitora doveli su i do ovakvog stanja na ovoj dionici. Slijedi naglo i bolno otrežnjenje ali to je škola za budućnost.