ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 09:41
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
16.072
328
47,60
49,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Jet,

ne padaj u depru, trgni jedan dobar espresso i nazad na burzu..

Jethro , odličan post . Dobro sam se nasmijao . Zaslužuješ 100. [thumbsup]

Nemoš virovat, sve se poklopilo za snažan UP, a ono ćorak, mora da su veliki procjenili da nije dobar potez predujam dividende…

Nemoš virovat, sve se poklopilo za snažan UP, a ono ćorak, mora da su veliki procjenili da nije dobar potez predujam dividende…

Svi su stali tako i mi. Gledaj Ht. Zero. Kune su otišle u institucionalni a uskoro ću i ja na friški zrak jer je ovo danas čisto gubljenje vremena.

who dares, wins

Svi su stali tako i mi. Gledaj Ht. Zero. Kune su otišle u institucionalni a uskoro ću i ja na friški zrak jer je ovo danas čisto gubljenje vremena.
[/quote]
U pravu si,ne pamtim tako nizak promet-12:48…4.4 milje.

jako slab promet, ljudi su se povukli u banke koje im šalju obavijesti kako se moraju povisiti kamate na kredite jer nemaju love a depoziti su im porasli 100%, čudno a?

Jet,

ne padaj u depru, trgni jedan dobar espresso i nazad na burzu..

🙂 ma nije depra, možda sam malo odveć meteoropat.
a i burza mi nije neka fora. ako neka dionica ode po bidu, minus. ode po asku, plus.
dosadan ovaj krobi….
zijev…uargh…

Baš jutros slučajno otvorim jednu zagubljeni izvještaj iz SDA od 10.11.2008 i tamo cijena ATPL 942 KN. Znate li koliko je BDI bio 10.11.2008- 820 Danas BDI preko 1000, Atlanska isplaćuje dividendu, a cijena dionice 20% niža nego 10.11.2008. Koja burza, pa ovo je gore nego HNL.

ajd ak već imaš inteeerneta otvori prvo stranicu atlantske plovidbe i vidi kakvo brodovlje posjeduje, zatim pronađi u povijesnim podacima stanje index-a za panamax-e, vidjet ćeš zašto kad napraviš ono prvo.
ja sam nabrzinu iskopao BPI index od 3.12. 08 i on je bio 820, početkom 11.mj. je bio sigurno preko 1000.
e sad, ako misliš drukat mislim da to sada već postaje besmisleno, a ako stvarno živiš u tom uvjerenju onda izražavam duboko žaljenje
[/quote]
Obično ne polemiziram na forumu jer nemam pojma tko je s druge strane, pa nema smisla. Obzirom da si me prozvao drukerom molio bih te da pojasniš koju sam to neistinitu činjenicu iznio. Za razliku od tebe koji pišeš neistine o BPI indexu preko 1000. Pronađi si BPI inex za navedeni datum pa ćeš vidjeti tko je druker, ja koji ga nisam niti spomenuo ili ti koji pišeš da je bio preko 1000. BDI sam naveo jer se on ovom forumu uzima kao pokazatelj sentimenta na tržitu vozarina. Moš mislit što ja sa svojih 100-ak komada mogu utjecati na cijenu ATPL; meni je odavno jasno da je ovo dogovorena igra u kojoj se zna rezultat, ključni igrači potkupljeni, a za svaku sigurnost i sudac (HANFA). Zato me sve ovo i podsjeća na HNL [tongue]

Jel se ovo ova dionica nudi na kupnju za svijetlu budućnost ili glavonje dumaju koju terapiju sad izvest? Ima li netko neku pametnu? [undecid]

teško je biti pametan u ovakvim trenucima. opća likvidnost teži nuli, danas je mogućno promet čak i ispod 10 milja (tu negdje). strah je ljude kupovati išta. još malo pa će jaz bid/ask nastati poveći.
od niti jedne dionice (ok, osim nešto od ht, ernt i ostale dividendične dionice) ne možeš očekivati nešto konkretno.
badava bdi, drys, diana, eagle… to samo daje puls atlantskoj i mogućnost uštipnuća koje kune brokeru, a vjerojatno i vama.
upamtite: bdi oko somića, neki plusić drysu i sestrama ne znači apsolutno (ali doslovce apsolutno) ništa, jer to nije nikakvo rješenje, nego onako… trenutno stanje.
sve nešto gledam da što brže dođem na nulu, grizem se, izjedam se, no čini se da ću se pirje pojesti kao ona reklama iz mtv nego što ću svakodnevnim buljenjem u burzu i nekim kvaziakcijama si poboljšati status. a i to što ću tada zaradit ću potrošiti na neurologa, urologa, loga i ine…
s i čiko andre kaže: ne gledat svaki dan u burzu.
ah, pa sva ta uspješna čikesa/gurui burze su sa metuzalemom išli u razred.
ne, jednostavno nije vrijeme.
vrijeme je za hibernaciju. prisilnu ili ne, ali vrijeme je.

[/quote]

DRYS-u ne znači sigurno ništa, Pre-Market: Pre-Market: 8.80 -3.42 (-27.99%) a mogao bi zaroniti i do šestice, sve se su izgledniji za bankrot….

o čem se radi s drys-om [huh]

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

odlično…drys propada..sada treba zato prodati svu atpl…

danas ćemo opet dolje jer drys pada…genijalno…ajde ekipa prodajte sve svoje dionice pa da vas se riješimo…

drys je i ovako i onako u banani..i nema smisla ga uspoređivati sa atpl…ali eto to je balkan i tako je to kod nas…

svi ovi koji trže drys mogli bi se preseliti na atpl i crobex i da i oni malo osjete balkanizammmmmmm

p.s. nekako mi se čini da netko od fondova namjerno ne dozvoljava rast atpl..lijepo skuplja na bid-u malo po malo sa skrivenim i uživa…u svakom slučaju pametno..

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

o čem se radi s drys-om [huh]

Unfortunately, many dry shippers are highly leveraged. The risk is that dry bulk owners will simply default on their payments, go into bankruptcy, and emerge under a new name after cleaning out shareholders. It wouldn’t be anything new for DryShips, which was created from the bankruptcy of predecessor Alpha Shipping. That entity was also owned by Economou and went bankrupt in 1998 and resulted in 37 cents on the dollar being paid to creditors and most of the fleet under his ownership.

Ovo sam postao prije mjesec dana ako se ne varam, tip svakih 10tak godina baci jednu firmu u bankrot…?

New Report

Close