Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
znači danas bi kao trebao biti Record date, kakva bi sutra trebala biti cijena?
Koliko ja znam taj dan je bio jučer i danas je več prekasno za kupovinu za ovaj predujam…
Vidim da ste svi nekako dobre volje zbog isplate ovog predujma dividende, a meni je taj potez uprave jako sumljiv jer u vrijeme kad je onaj sa novcem u najboljoj situaciji a vremena koja dolaze ne izgledaju previše dobro posebice za brodare, ja mislim da nije bilo ništa drugo u pitanju nego prazan džep uprave…puno bolje bi bilo da bi novac čuvali za kasnije, bar po nekim najavama Jerkoviča kad sam več pomislila da je gotovo sa Atlantskom a sad ko da tih riječi nikad nije ni bilo….
Ili je ipak istina da su cijene vozarina ipak više nego se to prikazuje.
Nažaost mi mali to nikada nečemo saznati.
Pitanje je na mjestu jer je teren dosta sklizav. Treba nam doslovno pravno tumačenje da bi bili 100% sigurni. Alinea, član, stavak…
Nedavno je Alabama našao jedan takav pa ako si s nama i u mogućnosti oglasi se. Ili netko drugi. Ne će mo mu ništa… [thumbsup]
[/quote]
Opet se vraćamo u 2006.
Odluka za predujam dividende donesena krajem siječnja (slično kao i sada).
Odluka o isplati drugog dijela dividende je donesena na GS krajem lipnja 2006. i pravo na taj drugi dio su imali dioničari upisani u SDA na dan održavanja skupštine
[/quote]
Znači ako prodam dionice poslije 31.1. i opet ih kupim prije GS-a dobit ću i drugi dio.
Vidim da se mi tu i ne razumijemo baš naj bolje. Ja sam ovu dionicu kupio bez ikakve primisli o dividendi i ona me je zatekla tu gdje jesam. Mislim ju i dalje kupovati čim nađem razuman izlaz iz drugih koje mi trenutno ne obećavaju i to iz razloga što smatram da je cijena povoljna te da bi eventualni oporavak u Svijetu mogao imati pozitivan efekat na nju prije nego na neke druge dionice. Ove kombinacije oko dividende me zanimaju jedino iz konteksta eventualnog trejdanja jer ne bi mi bilo drago da izađem radi 2,3% špekulacije negdje pa tu popušim zbog jednog dana 7,8%. To je sva nauka. Da li je prošle godine na 2400 bila precjenjena to ne znam ali da je danas na ovim razinama podcjenjena u to sam uvjeren i spreman sam na to uložiti novac. Ako nešto krene po zlu mogu izaći van za 5min. jer se ni sam zaljubio u nju. Jedan od važnih kriterija mi je likvidnost i po tome ću se dogledno vrijeme ravnati jer sve ostalo je veliki rizik da ostanem zablokiran ili da moram izlaziti sa nepotrebnim gubitkom.
cemu ovo prepucavanje dali je dobro kaj su dali dividendu, pa dali su je da bi ustopali cijenu tu di je baš zbog nasih nedoumica dali kupiti ili ne sada, dali ce dole 50 kn ili ne a povlasteni se fino pune na ovim cijenama cca 800 kn, razlog zasto je i tu di je je dividenda trebala bi biti barem stotinjak kuna vise,sve vise kruze glasine da su vozarine zapravo veće nego se prikazuju jel je recesija pa nemogu ni oni prevec iskakati iz mase. Nebi se uprava odlucila za isplatu da je procijenila da moze bit jos puno gore stanje mozda malo trzanja
Pa uzmite u obzir sve brodare zajedno i njihove cijene (prosijek) i usporedite ih neke su su otisle puno vise od dna a niti isplačuju dividendu , niti imaju toliku dobit, niti imaju toliko keša a k tome su jos i zaduzenije puno vise .
drugi dio dividende odlazi onome tko će u datom trenutku posjedovati dionice…tko je dobio sada predujam ne dobiva automatski i drugi dio ako proda dionice …Primjer…oni koji imaju dionice kupljene preko investora…dividenda odlazi na račun PBZ-a odakle se transferira po računima investora…AP nema podataka o računima koji se vode preko investora i sva briga oko toga je na PBZ-u.
Za AP dioničar je PBZ Investor.
Molim da me ispravite ako griješim ali mislim da je to tako…
btw, ako se transakcija obavi između dva korisnika na istom skrbničkom …. kako skrbnički rasknjižava dionice? Pretpostavljam isto poštujući T+3? Recimo ova priča s pbz investitorom, stanje u sda će što se tiče te transakcije biti iste.
[/quote]
ja sam isto u početku bio zbunjen sa tim investorom ali stvar je kao i kod svakog drugog brokera…sve transakcije se knjiže T+3 … i na investoru kad kupiš dionice lova se skida sa računa nakon 3 dana… postoji zajedničko skrbništvo za dionice ali oni to vode za svakog posebno i temeljem toga rade doznake za isplatu…poštuje se pravilo T+3 u svakom slučaju…
imam neki predsječaj vezano za bdi da če danas biti BDI.
BDI …misliš na BJEŽITE DALJE INVESTITORI….
Da li je netko danas spomenuo BDI, da li je netko spomenuo BID ili ASK, što se događa? Jel netko umro, pa da vas utješim, i ja sam gadno razočaran, jer sam se dobro izmrcvario za 70 k kuna predujma, ali sutra je novi dan, idemo dalje. [angry]
Vidim da ste svi nekako dobre volje zbog isplate ovog predujma dividende, a meni je taj potez uprave jako sumljiv jer u vrijeme kad je onaj sa novcem u najboljoj situaciji a vremena koja dolaze ne izgledaju previše dobro posebice za brodare, ja mislim da nije bilo ništa drugo u pitanju nego prazan džep uprave…puno bolje bi bilo da bi novac čuvali za kasnije, bar po nekim najavama Jerkoviča kad sam več pomislila da je gotovo sa Atlantskom a sad ko da tih riječi nikad nije ni bilo….
mateja, a kad je dobro vrijeme za isplatu dividende?
kad je loša godina – ne valja jer se nema, kad je dobra godina – ne valja jer dolazi loša.
keš je firmi uvijek dobro imati – pa onda nitko nikad dividendu niti nebi trebao isplaćivati.
ali, keš dobro dođe i dioničarima, a ne samo firmi.
DAX 4,442.02 7:33AM ET +118.60 (+2.74%)
http://finance.yahoo.com/indices?e=futures
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
DryShips Inc.(NasdaqGS: DRYS)
After Hours: 12.49 N/A (N/A) 7:25AM ET Last Trade: 11.30
(dajem ove padavičare jer za druge još nema podataka)
I sada pitanje: ČEMU ISTRESANJE GOSPODO NN??
Jel nekoga pritiskaju kamatari?