ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zahvaljujem na odgovorima, već pomislih da neću ni to malo dobiti, sada se lakše diše smanjujemo lagano pušenje.

Bahati blueman:
1. Isplata dividende znaci smanjenje casha odnosno equity-a firme. (osnove ekonomije)
2. Svaki dan imate na londonstock exchange-u koliko bi trebao FTSE pasti zbog ex dividend day-a.
3. To sto neznate osnove i ne razmisljate kroz cashflow je vasa stvar.
4. Jadno.

ovdje je sasvim nešto drugo u pitanju…nije tako jednostavno kako želiš prikazati…tvoje bi tvrdnje stajale kada bi situacija bila normalna bez krize …

ovako je to poruka uprave da firma nema financijskih problema usprkos svoj toj krizi i niskim vozarinama, da AP ne prijeti nikakav bankrot, da se poslovi uredno dogovaraju , da nema problema sa otplatom brodova i još masu drugih pozitivnih stvari….

cijena dionice je trenutno vrlo prihvatljiva (da ne kažem niska) jer cijene vozarina su na svojim minimumima a trend im je rastući… što znači za AP može biti samo bolje nego što je…

pogledaj koje dionice prve izlaze iz krize pa zaključi sam koliko je štetno jednoj AP isplatiti 55 miliona kuna na ime dividende… uprava misli da nije, a ja joj vjerujem….

http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/6499/Najisplativije-ciklicke-i-blue-chip-dionice.html

Potvrđujem da je već sjela lova od ex dividende na Investor račune.

????
[/quote]

Pretpostavljam da covjek misli na nekakvu isplatu prijasnjih godina 🙂

Bahati blueman:
1. Isplata dividende znaci smanjenje casha odnosno equity-a firme. (osnove ekonomije)
2. Svaki dan imate na londonstock exchange-u koliko bi trebao FTSE pasti zbog ex dividend day-a.
3. To sto neznate osnove i ne razmisljate kroz cashflow je vasa stvar.
4. Jadno.

Blueman očigledno ludi što nije ušao na vrijeme u ovu dionicu u punom opsegu. Jer 150 mil.$ znači da je ATPL teoretski mogla isplatiti oko 500 kn dividende. To je donedavno bilo 1:1 u odnosu na cijenu dionice. Neka mi pokaže dionicu koja je, ne ista ili bolja, nego na barem 30% uspjeha ATPL.

Pravi dioničar drži dionice barem 100 godina u svom portfelju.

…..jutro

-Ako sam dobro skužio dobit je malo više od 150 mil. USD …..(,a ne Kn)

-Ovo što ide u dividendu je cca. 1/15 (slovima : jedna petnaestina) …..
…..a možda bude i manje , obzirom na tečaj ….

-Neka im i bude taj gubitak (kao fol) od 10 mil USD …..

-A gdje je ostatak …… , zar nije bilo pola prošlih godina ……??????

…..kada sretnem svo starog intimusa V.L. ….popričati ćemo o ostatku ….. [smiley]

.Dr M Wagner

pitam za zadnji kvartal, ne za cijelu godinu, i naravno da znam da se radi o dolarima (150 $ otprilike 840 kn – 700 kn (1,2,3,q) jednako optilike 150 milja kuna u 4q) … kad sve moram nacrtat
[/quote]
Dobit u 3 kvartala je bila 795milja a dolar bio manji neg sada pa mislim da su u 4v bili na pozitivnoj nuli

Mene nešto zanima pa neka me popljuje tko hoće [huh]
NO još mora potvrditi ovu odluku o isplati predujma. Da li se ikada desilo da je NO okrenio odluku GS pa da najavljena dividenda (predujam) nije bila isplaćena??

A mene zanima je li ikad NO promjenio odluku GS pa da je najavljena dividenda isplaćena u većem iznosu: npr. umjesto 50 kn nekih skromnih 200 do 300 kn ?

Pravi dioničar drži dionice barem 100 godina u svom portfelju.

Sa PBZ-investora odregistriravaš dionice jedino kod dokapitalizacija!

Znači ako ne želiš sudjelovati u dokapitalizaciji moraš odregistrirat dionice
[/quote]

Ovisno o tipu korporativne akcije drugačije se postupa, tj. obzirom da se Banka ograničila na pružanje "ograničene" skrbničke usluge, Banka će provoditi samo mandatorne korporativne akcije bez ikakve dodatne naknade. Sve one korporativne akcije u kojima postoji mogućnost odabira, klijent će samostalno provoditi na način da odregistrira dionice.

Konkretno, u slučaju preuzimanja/dokapitalizacije/skupštine društava – za sudjelovanje u korporativnoj akciji potrebno je dostaviti zahtjev za odregistraciju pozicije (s PBZ Investora na vlasničku poziciju) te dalje samostalno postupati po istoj (neovisno o Banci).

Da ne bi bilo zabune, ovo se odnosi samo na klijente PBZ Investora!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Potvrđujem da je već sjela lova od ex dividende na Investor račune.

????
[/quote]

Pretpostavljam da covjek misli na nekakvu isplatu prijasnjih godina 🙂
[/quote]

pretpotstaljam da je mislio da su mu već neke druge dividende isplaćivane, meni je isto tako došla divid. od ht-a ali par dana kasnije od onog djela što sam imao regstrirano, što je logično…

ma kakav cash-r-a, 100% in

zbog nestanka struje u dubrovniku sjednica odgodjena za 27.02.2009

I je li došla struja [lol] [lol]

VUK DLAKU MJENJA A ĆUD NIKADA

I mam jedno pitanje za znalce.
Ako 31.1. imaš dionice dobiješ "predujam" dividende 50kn.Znači da će biti i drugog dijela tj.dividende.
Ako prodaš dionice nakon 31.1.da li ćeš dobiti i drugi dio ako ga bude?

….pitanje je za cijelu godinu , i zašto je predujam dividende tako mali ….

-Jedino ako misle u proljeće dati K-15 od cca. 250-300kn ….. onda OK …
…..ali ako to bude još 50-100 …..!!!????

-Mislim kako ćemo tada Arnold i ja ….. u Dubrovnik na more ….., kod V.L. …. [smiley]

.Dr M Wagner

pa na više od 150 za 2008. nitko nije ni računao. ako isplaćuju uvijek 50% dobiti ne računajući prodaju brodova, onda ti je to 150. ako se vozarine brzo oporave, može biti da i dobijemo još 100, ali više ne.

SDA kaže ako si na investoru moraš odregistrirati dionice da bi stekao pravo na dividendu, u PBZ-u kažu da će dividenda sjesti na račun investora.

Ne moraš odregistrirati radi dividende jer će sjesti na skrb. rn investora te ti je PBZ autimatizmom prepiše na tvoj račun, vjerojatno će ti prije poslati obavijest.
Sa PBZ-investora odregistriravaš dionice jedino kod dokapitalizacija!
[/quote]

Neznam zašto je Barbosa dobio keca na ispravno tumačenje
Znači ako ne želiš sudjelovati u dokapitalizaciji moraš odregistrirat dionice
[/quote]

suprotno. barbosa ti je rekao. kod korporativnih akcija odregistravaš dionice. investor-dividenda, sve ok. ne moraš reagirati.

New Report

Close