ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sramota da toliki znalci neznaju šta je T+3. [cry] Barbosa/lanica su dobro napisali. Vi koji ste nadrobili gluposti mogli ste bar dodati da mislite da je danas zadnji dan za šoping.

S druge strane nije li logično da je jučer bio zadnji dan šopingiranja dok se još nije sigurno znalo bude/nebude isplate. [cry]

Kolega kaj nije cilj držati dionicu i svake godine dobivati dividendu?
meni je to cilj, nema lijepšeg od toga.

A vi i slični bi htjeli biti u atpl samo 24 sata da bi dobili dividendu.
E neide to tako dragi kolega.

trebate se malo i živcirati ovdje da se zaradi.
A na atpl nije lagano, ali eto isplati se.

A neki bi atpl za 200 kuna?
Pa kako?
[/quote]

Prijatelju, stvarno neznam zašto si meni usmjerio reply. Niti sam u ATPL 24h, niti me ta dividenda veseli.
Osvrnuo sam se na neistinite napise, posebno mislim na kolegu hangera koji je ‘oprao’ kolegicu koja je prva prenijela istinitu vijest sa sjednice. S druge strane isti je napisao neistinu bilo slučajno ili namjerno.

Neznam odakle si na osnovu tog mog osvrta zaključio to što si zaključio. [rolleyes]

To governor:
radije su kupi neku knjigu nego sto pises gluposti.
Kada je HT nakon objave dividende pao za tocno iznos dividende je bila debilana, drukeri, losi manageri???
Majko mila…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

…..jutro

-Ako sam dobro skužio dobit je malo više od 150 mil. USD …..(,a ne Kn)

-Ovo što ide u dividendu je cca. 1/15 (slovima : jedna petnaestina) …..
…..a možda bude i manje , obzirom na tečaj ….

-Neka im i bude taj gubitak (kao fol) od 10 mil USD …..

-A gdje je ostatak …… , zar nije bilo pola prošlih godina ……??????

…..kada sretnem svo starog intimusa V.L. ….popričati ćemo o ostatku ….. [smiley]

.Dr M Wagner

pitam za zadnji kvartal, ne za cijelu godinu, i naravno da znam da se radi o dolarima (150 $ otprilike 840 kn – 700 kn (1,2,3,q) jednako optilike 150 milja kuna u 4q) … kad sve moram nacrtat
[/quote]

….Pozdrav

-Sorry , nije to bio odgovor vama ….
….pitanje je za cijelu godinu , i zašto je predujam dividende tako mali ….

-Jedino ako misle u proljeće dati K-15 od cca. 250-300kn ….. onda OK …
…..ali ako to bude još 50-100 …..!!!????

-Mislim kako ćemo tada Arnold i ja ….. u Dubrovnik na more ….., kod V.L. …. [smiley]

.Dr M Wagner

To governor:
Kada je HT nakon objave dividende pao za tocno iznos dividende je bila debilana, drukeri, losi manageri???
Majko mila…

Ali ovo nije HT

SDA kaže ako si na investoru moraš odregistrirati dionice da bi stekao pravo na dividendu, u PBZ-u kažu da će dividenda sjesti na račun investora.

Ne moraš odregistrirati radi dividende jer će sjesti na skrb. rn investora te ti je PBZ autimatizmom prepiše na tvoj račun, vjerojatno će ti prije poslati obavijest.
Sa PBZ-investora odregistriravaš dionice jedino kod dokapitalizacija!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

To governor:
Majko mila…

Istina da je HT pao prošle godine poslije dividende što ne znači da će i ove godine. Godine su različite i u ovoj i sigurnost ima neku svoju cijenu. Naravno da oni koji žele kupiti jeftinije će pokušati naći opravdanje u tome i pritisnuti je prema dolje. To ti je današnje jutro na ATPL npr.

who dares, wins

Potvrđujem da je već sjela lova od ex dividende na Investor račune.

manje je više, a više još više

SDA kaže ako si na investoru moraš odregistrirati dionice da bi stekao pravo na dividendu, u PBZ-u kažu da će dividenda sjesti na račun investora.

Ne moraš odregistrirati radi dividende jer će sjesti na skrb. rn investora te ti je PBZ autimatizmom prepiše na tvoj račun, vjerojatno će ti prije poslati obavijest.
Sa PBZ-investora odregistriravaš dionice jedino kod dokapitalizacija!
[/quote]

Neznam zašto je Barbosa dobio keca na ispravno tumačenje
Znači ako ne želiš sudjelovati u dokapitalizaciji moraš odregistrirat dionice

VUK DLAKU MJENJA A ĆUD NIKADA

Mene nešto zanima pa neka me popljuje tko hoće [huh]
NO još mora potvrditi ovu odluku o isplati predujma. Da li se ikada desilo da je NO okrenio odluku GS pa da najavljena dividenda (predujam) nije bila isplaćena??

ovaj post nije ni u kojem smislu poziv na kupnju ili prodaju dionica.

To governor:
Majko mila…

Dok ti trkeljaš, ATPL raste.

Jedno od osnovnih postulata je da burza kažnjava bahatost. To si vjerojatno osjetio na vlastitoj koži, ali opet nisi ništa naučio. Radije si ti _to_ pročitaj.

Ajd živio.

I'LL BE BACK

Ma jasno da nije HT.
Dividenda mozda znaciti da imaju dobru buducnost jer ako Genco recimo suspendira dividendu i padne onda bi ATPL trebala rasti.
Jasno postoji i ta strana medalje ali istina je i da cashflow za naredno razdoblje od kada se generira vrijednost firme je manji.

Samo to sam htio reci

Oprost ako sam nekoga uvrijedio..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Potvrđujem da je već sjela lova od ex dividende na Investor račune.

????

who dares, wins

New Report

Close