ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

O-la-la. Vidim da ima nekoliko zabrinutih kolega na forumu. [smiley2]

Hajde da vidimo što najčešće stoji iza takvih zabrinutih izjava:

SDA TOP 10 poda(t)ci 30.10.2007. koje vidite u prilogu se zbog namire T+3 radna dana zapravo odnose na trgovanje u četvrtak, 25.10.2007.

1. Taj dan je bilo protrgovano 2.685 dionica ATPL (9,8 milijuna HRK).
2. Od toga je minimalno oko 1.000 komada bilo dogovorno na +/- 3.650 HRK.
3. Zaključna cijena = 3.715 kn.
4. Sudjelovanje PBZ-a u tih ukupno 2.685 protrgovanih dionica = 96 komada iliti 3,58% svih transakcija tog dana!

Ne dajte se zavesti ne-argumentiranim dušebrižničkim izjavama onih postova koji su hrabro procijenivši da je dionica “visoko” prodali svoje udjele i sada su naravno “zabrinuti”. Zabrinuti su zato što cijena nije onakva kakvu priželjkuju za kupnju ili dokup…

Sve što je istina je to da je zadnjih dana bilo nekih jačih igrača koji su se iskrcavali na 3.700 kn što je, često puta, zbog zakonom propisanih fondovskih limita za jednu te istu vrijednosnicu, normalno. Nije isključeno da će još netko od njih htjeti dodatno prodavati i time vršiti pritisak na cijenu. I to će proći.

Pred Atlantskom plovidbom stoje novi ugovori koji će se već sukcesivno sklapaju i sklapat će se i ubuduće po značajno višim vozarinama nego prethodnih godina. Rezultati (prihodi) od tih visokih vozarina tek slijede. Za 3Q se očekuju solidni rezultati, za 4Q još bolji. Za sljedeću godinu, s obzirom na nove brodove koji stižu čime će se proširiti flota, vjerojatno još bolji od ovogodišnjih. Oscilacije cijena na burzi su normalna stvar, dobar dio hrvatskih dionica je doista visoko vrednovana i nije ništa čudno ako otkližu i još ponešto dolje, međutim, kod ATPL postoje snažni temelji i opravdanost za ovakav rast. Baš kao što možete vidjeti iz svakodnevnih priloga forumaških kolega koji vam ljubazno prikazuju kretanja cijena kompanija iz branše sa svjetskih burzi.

Zato nemojte čim dionica padne za 100-200 kn skakati po forumu s pitanjima “Ajme, zašto je dionica pala 100 kn? Što da radim?” kao da se radi o ne znam kakvoj promjeni – jer takva pitanja malo čemu služe i unose samo zabunu među neiskusne ulagače. Oscilacija će biti, ali bitan je sveukupni dugoročniji trend. Budimo strpljivi i ignorirajmo paralelni pad pojedinih hrvatskih dionica. ATPL ogromnu većinu svojih prihoda ostvaruje izvan Hrvatske.

Pričekajmo financijsko izvješće za 3. kvartal 2007. koje bi se trebalo pojaviti sljedećih dana ili tjedana pa ćemo onda moći puno konkretnije raspravljati o daljnjem tijeku događaja…pozdrav!

Slot Charter – diplomski rad

“Globalizacija je novi trend u svjetskoj ekonomiji, koji u cjelosti utječe na transportnu industriju. Pomorska trgovina je jedan od ključnih pokretača globalizacijskog emblema. U ovom članku, autori izlažu trendove u industriji pomorskog prijevoza koji su potaknuti globalizacijom.”

Ja već nekoliko mjeseci najviše dokupljujem ATPL i ona mi čini 50% portfelja dionica, a ostale dionice mi služe kao neka vrsta month-trejdanja, pa onda za iznos netto zarade od tih ostalih dionica u svojim evidencijama jednostavno umanjim prosječni ulaz u dionice ATPL. Ostale dionice su bile, uživali smo neko vrijeme, onda sam ih napustio kad nam je bilo najbolje, samo se rijetko spominju ili kad se slučajno sretnemo na nekim jeftinim razinama… Hm, čini mi se da smo ATPL i ja u braku…

Vjeruj u ljubav…i u fundamente!
Živjeli

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Znate li kako je danas završio DRYS???

ekipa koja treba izaći nije ni dionicu prodala. bit će tu još plača

Hvala vam na ovoj obavijesti o ekipi koja treba izaći ali ne prodaje.
I svakako nam javite kad se pojavi ekipa koja želi ući ali ne kupuje

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Hvala vam na ovoj obavijesti o ekipi koja treba izaći ali ne prodaje.
I svakako nam javite kad se pojavi ekipa koja želi ući ali ne kupuje

Vjerojatno se radi o ekipi nojeva, nismo ga skužili
Bi oni kupovali/prodavali ali su im trenutno glave u zemlji pa ne kontroliraju situaciju

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

Hvala vam na ovoj obavijesti o ekipi koja treba izaći ali ne prodaje. I svakako nam javite kad se pojavi ekipa koja želi ući ali ne kupuje Vjerojatno se radi o ekipi nojeva[/b], nismo ga skužili

Dobarrr, za laku noććć [smiley2][smiley2][smiley2]

Pessimism Is Your Friend

Kako komentirate danasnji pad svjetskih brodara? drys je pao 17%, exm 20% egle 10% i to odjednom. mislim da je drys napravio rekord u prometu od kad ga pratim (11 miliona dionica protrgovano danas).
dali ce ti svjetski padovi sutra utjecati i na nase brodare? [smiley6]

Hvala vam na ovoj obavijesti o ekipi koja treba izaći ali ne prodaje. I svakako nam javite kad se pojavi ekipa koja želi ući ali ne kupuje Vjerojatno se radi o ekipi nojeva, nismo ga skužili

ili duhova pa su nevidljivi.[smiley2]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

članak iz Privrednog vjesnika od 03.09.2007. (možda mi je promakao na forumu)
BRODOGRADNJA Dalekoistočna brodogradilišta brža i jeftinija od hrvatskih u prilogu.

Kako komentirate danasnji pad svjetskih brodara? drys je pao 17%, exm 20% egle 10% i to odjednom. mislim da je drys napravio rekord u prometu od kad ga pratim (11 miliona dionica protrgovano danas). dali ce ti svjetski padovi sutra utjecati i na nase brodare? [smiley6]

Svi su pali sa ATH i to zbog djelomičnog kapitaliziranja dobiti fondova uoči sutrašnje objave Feda o tome
da li će, i koliko smanjiti kamatne stope.
To, naravno, ne bi trebalo imati veze s nama

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

New Report

Close