Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 14.455 | 295 | 47,90 | 49,00 | 0,00% |
Mogao si odgovoriti čovjeku umjesto da prevodiš njegovo pitanje… 😛
[wink]
… htio sam samo na drugačiji načni napisati da atlantska nije prosječan brodar…
Da li netko zna informaciju – koliko i kada će se isplatiti predujam dividende ????
Nije vrag da nitko od svih koji sve imaju u malom prstu o ATPL-u – to ne znaju…..
Atlantska je odavno već svojevrsni holding jer ima i druge djelatnosti osim transporta. Oko 2000.
[/quote]
Iz toga mogu zaključiti da ATPL neće znatnije rasti dok analiticari ne procijene da u sljedećem razdoblju BDI premašuje 2000.
Da li netko zna informaciju – koliko i kada će se isplatiti predujam dividende ????
Nije vrag da nitko od svih koji sve imaju u malom prstu o ATPL-u – to ne znaju…..
A mene interesira da mi netko objasni što znaći to predujam dividende?
A mene interesira da mi netko objasni što znaći to predujam dividende?
[/quote]
Jako dobro pitanje kolegice (ili kolega). Najpametnije u zadnjih mnogo stranica.
Kada redovan dnevni promet na ZSE-u bude veći od 100 milijuna, to će biti dobar pokazatelj ulagačke želje.
Kojih mrtvih 100 milijuna dnevno na ovim cjenovnim razinama? [shocked]
Pa nema tolko dionica čovječe. Pa to je ko 500 milja dnevno u vrijeme IPO-a HT-a. Pa kad su bili takvi prometi? Uostalom, veliki promet uz rast je teško sranje jer znači da akumulacija nije završena i sugerira pad. Tko god očekuje velike promete nema blage veze. Ono što želiš je blagi rast uz male promete da se casheri kuhaju u laganoj vatrici.
Razlog tome je najava iz Atlantske plovidbe da će na sjednici Uprave 27. siječnja raspravljati među ostalim o mogućnosti isplate predujma dividende za 2008. godinu, ali i jučerašnji skok indeksa vozarina sipkog tereta BDI za 45 bodova, na 945 bodova.
Govoreći o situaciji u globalnom brodskom sektoru, Bešević ističe kako je jedan od vodećih brodara u svijetu, grčki DryShips objavio da će zadnje lanjsko tromjesečje zaključiti s gubitkom, najavio smanjivanje flote te suspenziju isplate dividende, u nastojanju da dramatično smanji kapitalne troškove i minimizira korištenje gotovine.
Komentirajući skok BDI indeksa u posljednja tri dana za 77 bodova, ocjenjuje kako je riječ o kratkoročnom trendu.
"Kina popunjava svoje zalihe željezne rudače, kojih trenutno ima oko 58 milijuna tona, u nastojanju da ojača svoju poziciju u skorašnjim pregovorima s vodećim svjetskim dobavljačima sirovina oko cijena i ostalih uvjeta vezanih uz godišnje isporuke. To utječe na oporavak BDI indeksa, koji je kratkoročnog karaktera", ocjenjuje Bešević.
No, kako ističe, investitori pozorno prate kretanje BDI indeksa jer će to biti jedan od prvih pokazatelja čiji će rast signalizirati početak oporavka svjetskog gospodarstva
Koliki treba biti BDI da bi prosječni brodar poslovao bez gubitaka ?
[/quote]
Jako teško pitanje jer su velike razlike između brodara.
Neki su u dugovima a neki imaju casha jako puno.
Ali koliko sam ja shvatio sa cnbc prosjek je oko 1200-1400…sve ispod stvara gubitak.
Kada redovan dnevni promet na ZSE-u bude veći od 100 milijuna, to će biti dobar pokazatelj ulagačke želje.
Pa nema tolko dionica čovječe. Pa to je ko 500 milja dnevno u vrijeme IPO-a HT-a. Pa kad su bili takvi prometi? Uostalom, veliki promet uz rast je teško sranje jer znači da akumulacija nije završena i sugerira pad. Tko god očekuje velike promete nema blage veze. Ono što želiš je blagi rast uz male promete da se casheri kuhaju u laganoj vatrici.
[/quote]
Nije teško predpostaviti tko se više kuha, ti koji ovisiš o dnevno-političkim sitacijama i oscillaciama ili casheri koji iste koriste da odrade 4-5% dnevno, tjedno… te mirno spavaju i neopterečeni čekaju novi dan !
[/quote]
Nije teško predpostaviti tko se više kuha, ti koji ovisiš o dnevno-političkim sitacijama i oscillaciama ili casheri koji iste koriste da odrade 4-5% dnevno, tjedno… te mirno spavaju i neopterečeni čekaju novi dan !
[/quote]
otkud ti znaš o čem ja ovisim i kako ja spavam i koje su mi pozicije? i otkud ti znaš da svi casheri trejdaju i to uspješno?
[/quote]
[/quote]
otkud ti znaš o čem ja ovisim i kako ja spavam i koje su mi pozicije? i otkud ti znaš da svi casheri trejdaju i to uspješno?
[/quote]
evo moje iskustvo sa cash-om…
najnemirniji san sam imao u kratkom razdoblju dok sam bio u cash-u (prelazak iz jedne dionice u ATPL)… nervoza hoću li kupiti u pravo vrijeme me totalno dovela u stres…
naime mislim da je lako biti u cash-u kada krećeš od nule ali kad imaš gubitak od recimo 50% svaki rast dionica taj gubitak je teže povratiti … i tako oni koji se još uvijek boje ući trenutno su propustili 50-tak % rasta u odnosu na cijenu od 500 kn… tko je prodao u panici oko 500 i nije se vratio nema miran san sigurno a takvih ima nažalost…
ne kažem da tržište nemože opet pasti ali neka je zarada ipak ostvarena … ne vjerujem da bih trejdanjem uspio održati isti prinos , djelomično bi zaradu pojele naknade a i pitanje je koliko bih puta pogodio pravi trenutak kupnje i prodaje…tako da podržavam ovo s trejdanjem jedino u slučaju kada nema prethodnih gubitaka….
*governor
Tvoje pozicije mogu naslutiti jedino iz tvojih postova, iz kojih sam u par navrata primjetio da stavljaš naglasak na cashere.
Sasvim je sigurno da svi casheri ne trguju, možda 15ak%
*Leconte
Mene je pojeo margin , koji mi je istekao u 09. mj.
Ostao sam na 30% portfelja u ATPL i DLKV koje sam iz jada prodao kada je ATPL došla na 1500kn nakon što je pala na 1100kn, za DLKV se više ne sijećam.
Pomirio sam se sa gubitkom(teško) i krenuo ispočetka ali sa drugom taktikom, dnevno, dvodnevno po mogučnosti uzeti par % te preko vikenda obavezno u keš.
Jednostavno se više ne zamaram koliko neka dionica može odraditi, jer to "može" se tako sporo i rijetko događa, nije mi bitno da li sada imam 200ili 300 ATPL nego samo da imam što više kn. na računu jer ako si u dionicama onda danas imaš a sutra imaš ali 20% manje.
Od 09. mj pa do danas sam na ovaj način uz malo sreće uspio doći na -25%!
ATPL sam riješio na 830 prošli tjedan i trenutno sam u kešu jer mi se ne sviđa globalna situacija, ako griješim onda ću morati plačati skuplje, ali to mi ne znači previše jer sa svakim trgovanjem počinjem ispočetka!