ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 13:42
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
49,00
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

pitam zato što je gotovo uvijek datum isplate dividende onaj dan kad se donese odluka. e sad obzirom da će 27.01. uprava donijeti odluku, ponavljam AKO, a bez potvrde nadzornog odbora zanima me da li se smije uzeti taj dan bez potvrde jer to bi značilo da je danas bio ex-dividend day, a to bi odlično objasnilo ovaj istovar danas upućenih (velikih) onima neupućenima koji su zanosu kupovali (mali). ako to bude tako ovo će biti najveće šišanje mene i ostalih malih kakav je svijet vidio (osim Australije, oni imaju napretek ovci).
Imam dosta ATPL, zanima me, ipak se radi o velikoj stvari ako su ove razine održavane upravo zbog te dividende.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Da, kao Nautilus roni, skoro pa već -30%. Za one koji nisu do sada čitali, razlog je odustajanje od kupnje novogradnji i zadržane dividende za Q4. Ponavljam zato da većina ljudi zna razlog, jer ako vide samo -30% zna se što će napraviti na ATPL sutra!

DRYS 3:41PM ET 10.40 -4.10 -28.28%
DSX 3:25PM ET 11.70 -0.43 -3.54%
Moje mišljenje je da ATPL ne treba uspoređivati sa DRYS jer je DRYS prezadužena firma kojoj je vlasnik osoba koja je več jednu firmu dovela do bankrota. Nekako mi je bliži DSX za usporedbu.
ATPL bi mogla biti jedna od vodečih svjetskih brodarskih kompanija, samo da država malo pomogne kao što pomaže neke firme koje su rupe bez dna i od kojih nikakve koristi.
[/quote]

A što onda svi koji qurac prate Drys i pozivaju se na isti.Kad raste onda je super a sad kad pada onda se s njim ne treba uspoređivat.
Bitno da zadanj dva tjedna se natječu tko će prije postat Drys u pree marketu a sad nevalja?????

LEAVE THE WORLD BEHINED

Što se tiče DRYS-a, kako bude tako će biti.
A DSX će do kraja dana u debeli plus…
IMHO

Ajd baš da vidimo hoće li u plus

Diana Shipping Inc. NYSE DSX 11.10 -1.03 (-8.49%) 838.12M

[/quote]

Zamalo koega hanger, u 14,20h DSX High: 12.08 usd. to je nekih -0,8%
završili su na 11.84usd.-0.29 (-2.39%) 889.18M Remove DSX
ali zato su DRYS vratili u prošlu god.oko božića ,DRYS 10.49 -4.01 (-27.66%) 660.71M

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

Zamalo koega hanger, u 14,20h DSX High: 12.08 usd. to je nekih -0,8%
završili su na 11.84usd.-0.29 (-2.39%) 889.18M Remove DSX
ali zato su DRYS vratili u prošlu god.oko božića ,DRYS 10.49 -4.01 (-27.66%) 660.71M

NaviousMaritime je danas malo koketirao sa zelenilom, no na kraju su i njima slomili kičmu [bye]

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Da, kao Nautilus roni, skoro pa već -30%. Za one koji nisu do sada čitali, razlog je odustajanje od kupnje novogradnji i zadržane dividende za Q4. Ponavljam zato da većina ljudi zna razlog, jer ako vide samo -30% zna se što će napraviti na ATPL sutra!

DRYS 3:41PM ET 10.40 -4.10 -28.28%
DSX 3:25PM ET 11.70 -0.43 -3.54%
Moje mišljenje je da ATPL ne treba uspoređivati sa DRYS jer je DRYS prezadužena firma kojoj je vlasnik osoba koja je več jednu firmu dovela do bankrota. Nekako mi je bliži DSX za usporedbu.
ATPL bi mogla biti jedna od vodečih svjetskih brodarskih kompanija, samo da država malo pomogne kao što pomaže neke firme koje su rupe bez dna i od kojih nikakve koristi.
[/quote]

A što onda svi koji qurac prate Drys i pozivaju se na isti.Kad raste onda je super a sad kad pada onda se s njim ne treba uspoređivat.
Bitno da zadanj dva tjedna se natječu tko će prije postat Drys u pree marketu a sad nevalja?????
[/quote]

Zaboravio…..Briga me kuda će Drys ali ako ga bilo tko navodi kao referencu onda neka bude dobar i kad raste i kad pada…

LEAVE THE WORLD BEHINED

Jefferies & Co analyst Douglas Mavrinac said Dryships’ biggest challenge was maintaining its balance sheet strength and the cancellation announced today will bolster its balance sheet quite dramatically.

"When the market digests the positives out of this, they’ll realise the news was actually quite good."

"The big positive… is the fact that they are saving a billion and a half dollars going forward." he added.

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

a to bi odlično objasnilo ovaj istovar danas upućenih (velikih) onima neupućenima koji su zanosu kupovali (mali). ako to bude tako ovo će biti najveće šišanje mene i ostalih malih kakav je svijet vidio (osim Australije, oni imaju napretek ovci).

Mislim da ne. Naime, varaš se ako misliš da su danas kupovali samo mali i neupućeni. Ne vjerujem da mali i neupućeni bacaju 500 komada svako malo na bid. Danas je neki veći subjekt očito odlučio izaći iz pozicije dobrim dijelom, procijenivši da je povoljan trenutak (što i jest, jer je prošla hrpa bez pada cijene-prosječna viša od prosječne jučerašnje), a kupovali su i mali i veliki, prodavali mali i veliki. Nema pravila jer ova dionica ima 9000 dioničara. Puno je i velikih i malih. Kaos i krdo, ništa nova na ATPL. Ono štoje dobro kod ATPL da u svakom trenutku možeš odrezati pristojnu količinu na malom spreadu ako osjetiš da je to pametno.

I'LL BE BACK

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=bf0c7840-00a1-4f51-81e5-e6d1423ff6f7&open=sec

A vi se i dalje čudite koji su to iskrcaji, pa na ovakvo nešto bi se i ja zamislio…

Isprika zbog ponavljanja vijesti, ali vidim da nitko nije reagirao.

o čemu se radi, kakve potpore?! šta će Jadroplovu i Atlantskoj potpora, Jadroplov bi sa svojim cashom mogao dati potporu RH, a ne obrnuto. Tankerska ionako ima ogroman daily rate, ULPL isto tako na dijelu tankera. Kakave sad potpore. Opet neka novinarska grješka i zamjena s brodogradnjom?!
[/quote]

To je potpora za izgadnju brodova,i to može biti samo pozitivna vijest

Za gradnju brodova 240 milijuna kuna državnih potpora

Na temelju Programa gradnje brodova, što ga je danas utvrdila hrvatska Vlada, država će do 2011. gradnju brodova za hrvatske brodare poticati s ukupno 240 milijuna kuna.

http://www.poslovni.hr/106609.aspx
[/quote]

A što vam mogu reći poštovane kolege. Đoka je pjevao "ako su lagali mene i ja lažem vas".
Hvala na pojašnjenjima.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Zaboravio…..Briga me kuda će Drys ali ako ga bilo tko navodi kao referencu onda neka bude dobar i kad raste i kad pada…
[/quote]

Kolega a šta se tu ima uspoređivati,jel možda Atlantska odustala od 9 Capova kojih ni nema,jel možda odustala od dividende???

Uspoređivati te dvije firme je van pameti,Drys ima tri put veću flotu i dva deep-water drilling ships-a,a Atlantska hotele i avione

To kao da Zagrebačku banku uspoređuješ sa JPMorganom,a bome nevidim da se na temi Zagrebačke banke pišu nebuloze

Prije par dana je kolega jozo 20 napisao da imamo porinuće broda(str.1185),niti jedan komentar nije napisan u vezi toga,nego 30 stanica ili 600 postova skoro ničeg pametnog

I molio bi moderatore da postove o Drys prebacuju na temu Brodari i usporedba brodara,jer ovo se pretvorilo u samo prepucavanje i spamanje teme.

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

dobra pretumbacija danas…to je promet…svima paše….. [thumbsup]vraca se stara ekipa…na forum…..

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Mogo si jos nabacit u zip, pa jos jednom u rar techman… [lol]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

New Report

Close