Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=bf0c7840-00a1-4f51-81e5-e6d1423ff6f7&open=sec
A vi se i dalje čudite koji su to iskrcaji, pa na ovakvo nešto bi se i ja zamislio…
Isprika zbog ponavljanja vijesti, ali vidim da nitko nije reagirao.
Može cassa sconto za vaše dionice brodara….
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=bf0c7840-00a1-4f51-81e5-e6d1423ff6f7&open=sec
A vi se i dalje čudite koji su to iskrcaji, pa na ovakvo nešto bi se i ja zamislio…
Hugo, Hugo, link ti je koma, uistinu ću odsad svaku večer prije lijeganja pogledat pod krevet, a sa svima razgovarat na mote, a pogotovo ovdje. Ne mogu vjerovat da nitko nezna što se događa od ovoliko mudraca, pa to je bio i cilj današnjeg dana, moš mislit da su mali ovo napravili, da li netko ima informaciju o stanju promjena na vrhu u što čisto sumnjam. Od ove dionice se namjerno radi misterij. Moja poruka je Krepat ma ne molat. [bye] [yawn] [yawn] [yawn] [yawn] [yawn]
….večer
-Interesantan dan …. [smiley]
-Pustimo bajke o današnjoj uspješnoj trgovini , nekih ….koje nećemo imenovati … , jer je
rezultat današnjeg dana iznenanađujući …., ovakav istovar …!!!!
-Jasno je kako se radi o iskrcaju "velikih" , koji su potegli možda i nekog "malog" , a o razlozima
možemo nagađati …. , ali sigurno nije državna potpora ….
…prije bih tvrdio kako se radi o nekim fondovima , a razlog su upravo dobre vijesti …
-Danas su mogli unovčiti ovu količinu , bez velikog potonuća ….. jer POKAZALA SE ……… [smiley]
(možda su "mame banke" odlučile da im treba cash … koje su dale u vrijeme "silaska" , za
nervozne udjelničare koji su se pojavljivali na šalterima…)
-Riskantno je bilo danas prodati , na bilo kojoj razini …. , jer da su se ispucali oko 15 sati , do
16 bi bilo 850 …. , ali ovi su donosili vreće i vreće …do sudnjeg trena…
-A dividenda ….. [smiley] … , to je isto iznenađenje (osim za insidere) …
-Poznato je kako između cijenjene uprave i moje malenkosti postoje određeni antagonizmi , a
koliko je poznato , nisam usamljen …..
…. , najaviti cijenjeni skup o dividendi , a zatim odlučiti da je neće biti … ????
……to mi je malo nevjerojatno ……, ali od njih se svašta čovjek može nadati … [smiley]
-Usudio bih se tvrditi kako je danas oko 5% "aktivnih" dionica promjenilo vlasnika , a možda i
više …. , ali ne znam gdje je kraj ….. [smiley]
-Dr M Wagner
…autor posjeduje manju količinu dionica ATPL …..
A zbog čega ni reagirali? Jedino da predložim stručnu pomoć – medicinsku!Ne mogu vjerovati tko piše za Business.hr!!! Kakav smiješan komentar. Pa radi se o potporama koje Vlada već više od 10 godina isplaćuje brodarima koji grade u HR škverovima. Ali komentar novinarke je prestrašan!!! KAKO ISPLATA POTPORE SEKTORU MOŽE BITI NEGATIVNA VIJEST??? Bez obzira Atlanska ne gradi u Hr, jer joj je i s tim potporama jeftinije na Dalekom istoku.
Program obuhvaća gradnju devet brodova s dvostrukom oplatom za prijevoz nafte, naftnih derivata, ulja i sl. te dva broda za rasute terete, čija je ukupna vrijednost gotovo 559 milijuna američkih dolara.
Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta pritom je istaknuo da će se državnim potporama iz državnih proračuna do 2011. pokriti do najviše 30 posto opravdanih troškova dodatnog ulaganja brodara u izgradnju brodova, odnosno ukupno oko 240 milijuna kuna po današnjem tečaju dolara.
Osim što će to ubrzati proces zamjene starih s novim, suvremenijim brodovima, ovaj će program, istaknuo je Kalmeta, "poboljšati položaj hrvatske zastave na Pariškom memorandumu".[/i]
[/quote]
E ovo je već druga priča! Samo više ništa ne kužim, Europa želi da zatvorimo špinu brodogradnji, a bez toga yardovi su gotovi, pa di će se to gradit, u kini, vijetnamu ili koreji. [smiley]
Da, kao Nautilus roni, skoro pa već -30%. Za one koji nisu do sada čitali, razlog je odustajanje od kupnje novogradnji i zadržane dividende za Q4. Ponavljam zato da većina ljudi zna razlog, jer ako vide samo -30% zna se što će napraviti na ATPL sutra!
Drys roknuo 27% …neznam kako će se sutra to odraziti na AP….a ja mislio da sam danas kupnjom na 792 kn napravio posao…..ajme…
Nitko nije odgovorio, da li je jučer bio zadnji dan za dividendu ako će uzeti 27.01. kao dan za one upisane u knjigu dioničara. T3 manje 27.01 je jučer. Da li je moguće, odnosno da li smiju odabrati taj datum, a da nije potvrđeno još od NO?
….večer
rezultat današnjeg dana iznenanađujući …., ovakav istovar …!!!!
-Jasno je kako se radi o iskrcaju "velikih" , koji su potegli možda i nekog "malog" ,
…prije bih tvrdio kako se radi o nekim fondovima , a razlog su upravo dobre vijesti …
–Danas su mogli unovčiti ovu količinu , bez velikog potonuća ….. jer POKAZALA SE ……… [smiley]
(možda su "mame banke" odlučile da im treba cash …
Poštovani kolega, sviđa mi se način na koji razmišljate posebno što sam i ja prije desetak dana imao sličnu viziju koja je glasila ovako:
Na današnjoj aukciji trezorskih zapisa Ministarstva financija planiran je iznos izdanja od 750 milijuna kuna, a ostvaren je iznos emisije od 1,044 milijarde kuna.
Slijedeća aukcija održat će se 7. siječnja 2009. kada će biti ponuđen upis 400 milijuna kuna trezorskih zapisa.
Dobro se sječam onoga divljačkog istovara kada je dionica završila na 475, pogotovo zato što sam poslije maznuo lijepu lovicu ali se pokazalo da sam prerano prodao, tj. narasla je nekih 100 kuna više nego što sam pretpostavio.
Današnji trenutak je bio idealan za istovar nekih igrača kojima ponestaje likvidnosti a da se ne sruši previše cijena.
Pozdrav, ode malo gledati Hrvatsku (samo da dvorana izdrži) [thumbsup]
@Rekvijem….ma koliko je sigurna ta info. o dividendi i di ste to pročitali. Malo mi je sumljivo da onda danas dionica nije roknuila 10% pošto je prošao dividenda day….?
Da, kao Nautilus roni, skoro pa već -30%. Za one koji nisu do sada čitali, razlog je odustajanje od kupnje novogradnji i zadržane dividende za Q4. Ponavljam zato da većina ljudi zna razlog, jer ako vide samo -30% zna se što će napraviti na ATPL sutra!
DRYS 3:41PM ET 10.40 -4.10 -28.28%
DSX 3:25PM ET 11.70 -0.43 -3.54%
Moje mišljenje je da ATPL ne treba uspoređivati sa DRYS jer je DRYS prezadužena firma kojoj je vlasnik osoba koja je več jednu firmu dovela do bankrota. Nekako mi je bliži DSX za usporedbu.
ATPL bi mogla biti jedna od vodečih svjetskih brodarskih kompanija, samo da država malo pomogne kao što pomaže neke firme koje su rupe bez dna i od kojih nikakve koristi.
Nitko nije odgovorio, da li je jučer bio zadnji dan za dividendu ako će uzeti 27.01. kao dan za one upisane u knjigu dioničara. T3 manje 27.01 je jučer. Da li je moguće, odnosno da li smiju odabrati taj datum, a da nije potvrđeno još od NO?
Mislim da ne….ma nema još nikakvih datuma… to je sve još idi mi dođi mi (datumi mislim) za div. sam poprilično siguran da će ići. Možda griješim.