Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Bilo bi pošteno da simbolično nagrade dioničare koji su ostali vjerni dionici nakon njenog drastičnog pada. Smatram da bi se na sjednici mogao izglasati predujam cca. 15 kn po dionici, a poslije ako i kada se brodarski sektor oporavi, isplatiti redovnu dividendu od cca. 70-80 kn. Njih bi taj predujam koštao cca. 2,7% netto dobiti tako da nebi značajnije ugrozio stanje keša i sigurnosti za nadolazeće krizne dane.
Ako je danas protrgovano 20K dionica zbog toga što se očekuje 15 KN PS onda nek svi kupci danas obuku žuto odijelo i presele se u sobe sa tapiciranim zidovima. Kolega Smart, uz dužno poštovanje, ali to nema nikakvog smisla. Ako bude kako vi zamišljate, dionica će momentalno krahirati na ispod 700 kuna zbog bijesa tih istih vjernih dioničara. Osobno bih radije da ne dobijem ništa nego da me zajebavaju sa 15 kuna.
mislim da je podjela značajnije dividende u ovom trenutke štetna, iako bi neka simbolika bila hvale vrijedna. više kao znak povjerenja nego kao sam novac…
opet su krivi mali i paničari. pa dobro jasno je ko dan da nam je fondovska divizija u teškoj banani ali zar vi smatrate da su danas prodavali samo mali, i to u jednom danu 20 milja između sebe. teške gluposti. kad je ovakva likvidnost i fondovi trejdaju i kalkuliraju, mi mali možemo samo uskakati u vlakove prema jugu ili sjeveru, dolje ili gore. što se tiče dividende švarci ima pravo, slomit će joj kičmu čak i niže od 700 ako daju groš. a opet, pitanje je namjernog nasukavanja i objave ‘mogućnosti’ dividende. ne znam, trgat će nam živce još taj naredni tjedan. vani se okreće, pada i raste u dva dana kao da je smak svijeta, trba imat HT kabele umjesto živaca sada. izdržat ćemo, smanjite pljuvanje. [wink]
da li datum 27.01. i dioničari upisani na taj dan smije biti određen za isplatu dividende bez potvrde NO ili ide taj naknadni datum? Ako je 27.01. taj datum, a gledamo T3 onda je jučer bio zadnji dan za kupnju. (22.; 23. i 26.ponedjeljak za namiru).
Mišljenja?
Imajte na umu da su najveći dioničari Atlanske upravo članovi Uprave i da im je ovo zadnja šansa da na privatne račune isplate po nekoliko milijuna neporezivih kuna, a pri tom zadrže veliku većinu dobiti u rezervama!Naravno da će dividende biti i to ozbiljnije nego lani, ne radi naših par tisuća nego radi gore navedenoga.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=bf0c7840-00a1-4f51-81e5-e6d1423ff6f7&open=sec
A vi se i dalje čudite koji su to iskrcaji, pa na ovakvo nešto bi se i ja zamislio…
Isprika zbog ponavljanja vijesti, ali vidim da nitko nije reagirao.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=bf0c7840-00a1-4f51-81e5-e6d1423ff6f7&open=sec
A vi se i dalje čudite koji su to iskrcaji, pa na ovakvo nešto bi se i ja zamislio…
o čemu se radi, kakve potpore?! šta će Jadroplovu i Atlantskoj potpora, Jadroplov bi sa svojim cashom mogao dati potporu RH, a ne obrnuto. Tankerska ionako ima ogroman daily rate, ULPL isto tako na dijelu tankera. Kakave sad potpore. Opet neka novinarska grješka i zamjena s brodogradnjom?!
Gospodine Čavez!
Pa tko bi uopće reagirao na takvu notornu glupost? Radi se o redovitim poticijima koje Vlada daje već godinama ako naši brodari grade u hrvatskim brodogradilištima. Čini mi se da ste potpuno neupućeni u problematiku. Za vas me i ne čudi, no novinari bi ipak trebali znati osnove osnova.
kako sam i mislio kolega, nije to nikakva potpora kakvu ste vi nagovijestili i zamislili se već potpora brodogradnji, a za koga će graditi ako ne za domaće brodare kojima to ide na ruku (pogotovo ULPL.) evo s tog topica puni tekst da se ljudi ne bune i paničare (vjerujem da niste pažljivo potražili cijeli tekst već žurnalistički ga najavili u obliku druka)
Na temelju Programa gradnje brodova, što ga je danas utvrdila Vlada, država će do 2011. gradnju brodova za hrvatske brodare poticati s ukupno 240 milijuna kuna, a cilj Programa je obnova flote hrvatskih brodara, odnosno veća sigurnost plovidbe i veći stupanj zaštite mora i okoliša.
Program obuhvaća gradnju devet brodova s dvostrukom oplatom za prijevoz nafte, naftnih derivata, ulja i sl. te dva broda za rasute terete, čija je ukupna vrijednost gotovo 559 milijuna američkih dolara.
Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta pritom je istaknuo da će se državnim potporama iz državnih proračuna do 2011. pokriti do najviše 30 posto opravdanih troškova dodatnog ulaganja brodara u izgradnju brodova, odnosno ukupno oko 240 milijuna kuna po današnjem tečaju dolara.
Uz to, uvjeti za dodjelu potpora, bit će i da su novoizgrađeni brodovi upisani u hrvatski Upisnik brodova te da posadu čine hrvatski pomorci, kao i uključivanje domaćih proizvođača. S tim je uvjetima suglasna i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, a i usklađeni su s regulativom EU.
Osim što će to ubrzati proces zamjene starih s novim, suvremenijim brodovima, ovaj će program, istaknuo je Kalmeta, "poboljšati položaj hrvatske zastave na Pariškom memorandumu".
o čemu se radi, kakve potpore?! šta će Jadroplovu i Atlantskoj potpora, Jadroplov bi sa svojim cashom mogao dati potporu RH, a ne obrnuto. Tankerska ionako ima ogroman daily rate, ULPL isto tako na dijelu tankera. Kakave sad potpore. Opet neka novinarska grješka i zamjena s brodogradnjom?!
[/quote]
za gradnju novih brodova u hr škverovima.
[/quote]
To je potpora za izgadnju brodova,i to može biti samo pozitivna vijest
Za gradnju brodova 240 milijuna kuna državnih potpora
Na temelju Programa gradnje brodova, što ga je danas utvrdila hrvatska Vlada, država će do 2011. gradnju brodova za hrvatske brodare poticati s ukupno 240 milijuna kuna.
[/quote]
Jadrolinija je domaći brodar malo su vas smantale dionice. Taman posla će davati Atlanskoj i ostalima.