ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 03.11.2024. u 12:33
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,15
1.839
39
47,10
48,30
-6,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pola ih je već u plusu.

Oprostite, ako može link? Hvala

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Pola ih je već u plusu.

A što je dobro ovih dana na buri. Triput u danu kupiš prodaš. Ovakve zarade nema nigdje. Živila Zagrebačka burza!!!!

[/quote]
Može i pet puta evo upravo ulazim po peti put! Izlazim u 15:59:59[bye]

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

http://www.reuters.com/article/marketsNews/idINBNG42208020090122?rpc=44 [bye]

Greek bulk carrier Dryships Inc (DRYS.O) suspended its quarterly dividend, cancelled previous agreements to acquire vessels as it strives to cut costs and forecast fourth quarter earnings below market estimates.

Dryships shares fell more than 22 percent to $11.21, in trading before the bell on Thursday. They had closed at $14.50 Wednesday on the Nasdaq.

APTL je upravo u fazi odluke o ISPLATI dividende

al to ne znaci da ce i bit dividende kolko se tu za nju lovimo znaci mozda bude a mozda i ne

ustani i pusti stoku

Završen je još jedan loto 7 od 39. Pobjednici su… paničari.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Vlada hrvatskim brodarima daje 240 milijuna kuna državnih potpora
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=fa3443ac-3780-4211-8a2f-d11fb953ddd4&open=sec

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

jadna li nam majka uz ovakve dioničare u ATPL…
uprava odluči isplatiti dividendu u ova krizna vremena vjerojatno i kao potvrdu da firma nije u problemima a reakcija dioničara je panična rasprodaja zbog pada DRY’s -a , koji istovremeno obustavlja ulaganja i odlučuje neisplatiti kvartalnu dividendu…plus sve to sam DRY’s uopće nije firma s kojom bi se trebalo uspoređivati s ozirom na strukturu brodova ali … s obzirom da neki dioničari ATPL miješaju i sam BDI index sa DRY’s -om ništa me ne iznenađuje…jedino se molim da takvi ne postanu većina u strukturi dioničara …nadam se da je nakon današnjih 19.470 protrgovanih komada takvih ostalo još vrlo malo…

neki će reći kako ovaj pad nije zbog DRY’s-a ali koliko sam ja pratio trgovanje panika je nastala pojavom minusa u predtrgovanju … tko je god želio spustiti cijenu odabrao je odličan trenutak…

APTL je upravo u fazi odluke o ISPLATI dividende

al to ne znaci da ce i bit dividende kolko se tu za nju lovimo znaci mozda bude a mozda i ne

uprava nebi potezala pitanje da ne namjerava isplatiti određeni iznos…
zar misliš da bi sami sebi radili štetu?
sami su najbolje upoznati sa situacijom u poduzeću i ne vjerujem da bi išta predlagali bez da imaju namjeru provesti …

jadna li nam majka uz ovakve dioničare u ATPL…
uprava odluči isplatiti dividendu u ova krizna vremena vjerojatno i kao potvrdu da firma nije u problemima a reakcija dioničara je panična rasprodaja zbog pada DRY’s -a , koji istovremeno obustavlja ulaganja i odlučuje neisplatiti kvartalnu dividendu…plus sve to sam DRY’s uopće nije firma s kojom bi se trebalo uspoređivati s ozirom na strukturu brodova ali … s obzirom da neki dioničari ATPL miješaju i sam BDI index sa DRY’s -om ništa me ne iznenađuje…jedino se molim da takvi ne postanu većina u strukturi dioničara …nadam se da je nakon današnjih 19.470 protrgovanih komada takvih ostalo još vrlo malo…

neki će reći kako ovaj pad nije zbog DRY’s-a ali koliko sam ja pratio trgovanje panika je nastala pojavom minusa u predtrgovanju … tko je god želio spustiti cijenu odabrao je odličan trenutak…

koliko znam, još se ne zna da li će, i kolika biti dividenda, neka me ispravi netko, ako grješim.
Osim toga, ne bih se složio ni da su mali dioničari, nešto loše napravili. Može se govoriti kako je netko, možda "panično" rasprodavao, ali se može govoriti i o drugoj strani medalje, da je možda netko "panično" kupovao dionice ATPL. [proud]

sutra je novi dan.

Bilo bi pošteno da simbolično nagrade dioničare koji su ostali vjerni dionici nakon njenog drastičnog pada. Smatram da bi se na sjednici mogao izglasati predujam cca. 15 kn po dionici, a poslije ako i kada se brodarski sektor oporavi, isplatiti redovnu dividendu od cca. 70-80 kn. Njih bi taj predujam koštao cca. 2,7% netto dobiti tako da nebi značajnije ugrozio stanje keša i sigurnosti za nadolazeće krizne dane.

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Katastrofa, DRYS objavi vijest o dividedi i ATPL padne, pa to nema nigdje. A mnogi su začarali situaciju.

http://www.youtube.com/watch?v=j47zgQ0--Ho

Recimo NM, današnji low je viši nego jučerašnji kada je raslo. To znači samo jedno.

http://www.youtube.com/watch?v=j47zgQ0--Ho

New Report

Close