Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,15 | 1.839 | 39 | 47,10 | 48,30 | -6,00% |
Kako neki navijaju ?
"Danas je zadnji dan za mogućnost dividende"
U prijevodu: nemojte mi dizat cijenu, nisam nadokupio željenu količinu
BDI Baltic Exchange Dry Index 945 UP 45
BCI Baltic Exchange Capesize Index 1939 UP 139
BPI Baltic Exchange Panamax Index 513 UP 9
BSI Baltic Exchange Supramax Index 436 UP 4
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 281 DOWN 1
22/1/09 – BDI UP 45 – capes 139 1 minute ago BDI Baltic Exchange Dry Index 945 UP 45
BCI Baltic Exchange Capesize Index 1939 UP 139
BPI Baltic Exchange Panamax Index 513 UP 9
BSI Baltic Exchange Supramax Index 436 UP 4
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 281 DOWN 1
BDTI Baltic Exchange Dirty Tanker Index No entry No entry
BCTI Baltic Exchange Clean Tanker Index No entry No entry
ljepo….
da lijepo…prekrasno
PAKAO: Pravo je pitanje jeli ovo ukrcaj ili iskrcaj. Ako je iskrcaj (u što sumnjam) to znači da se netko boji da bi mogli još dolje.
Ali ako je ukrcaj (a cijena ne ide gore) biti će grdo na iskrcaju.
Brine me to što su juče u SAD brodari išli blago gore, a ostatak luđački. I još je BDI narastao, a futuresi ne blistaju.
Ovo će biti dobra škola što god se dogodilo.
tesko hehe kolko citam danas sve sami skriveni nalozi pa su se sigurno sakrili negdje da nam skinu osmjeh s lica
A sada u blokadu [thumbsup].
Promet 12 mil. kuna, a cijela prodaja ne vrijedi 8 mil. kn
Izgleda da se više trguje "offline" i "sa strane" nego po javnom stanju.
Sad se prisjećam jedne analize iz prošle godine koja kaže:
Kad je indeks burze otišao gore 30%, veliki su u prosjeku zaradili 50% a mali 15%.
Kad je indeks burze išao dolje, postotci su zamijenili mjesta s nešto manjom razlikom.
Skoro pola promet na ATPL, 800 support testiran danas, ceka se 900, da vidimo ima li jakog otpora tamo.. Ak se sve poklopi, mogli bi to pratiti drugi tjedan, ak ne, ..ebat ga..
[thumbsup]
New order will come?: global economic downturn
China Classification Society general manager Chen Daoyu has predicted that the global economic downturn will create a new order for shipping.
……
However, whether we will really see a new order in the longer term is rather more doubtful. Shipping has proved in the past to have a very short memory and when bust turns to shortage in a few years time, as it inevitably will, it is more than likely that caution will again be thrown to the wind and new boom then bust cycle will emerge.
Published : January 22, 2009
Pa ako je stvarno istina da je tvoj identitet onaj koji se spominje na forumu pa ne mogu vjerovati da se ponašaš poput BARONA i njemu sličnih.
Kada vjesti na raznim portalima budu dobre pa dionica ATPL će tada biti 3000 kuna, cjena i je zato ovolika što je stanje takvo kakvo je.
[/quote]
Ne znam zašto čim netko napiše da će neka dionica padati, odmah ovakve reakcije? Dapače, koliko vidim Techman čak nije iznio svoje mišljenje, nego jednostavno napravio COPY/PASTE. To što TRENUTNO atpl relativno dobro stoji, ne znači da za 1,2, dana ili za mjesec ili dva neće biti puno niže ili više od sadašnje cijene. Nemojte se sad rugati ili smijati, jer bi možda u budućnosti mogllo biti i suza i da ispadne da je Techman bio u pravu. Tko zna sa sigurnošću? Nitko. S obzirom da relativno duže pratim brodare (pogotovo ATPL i JDPL), sjećam se Techmanovih postova od prije i osobno cijenim njegovo mišljenje, daleko više nego pisanje "ide to gore", "drhtave ručice", "UP, UP, UP" i sl. To ne znači da uvijek mislim kao i on, ali volim čuti razmišljanja nekog tko je u tom poslu dulje i stručnije od mene. Ukratko, volio bih malo više tolerancije i da svatko ima mogućnost iznijeti svoje mišljenje, a pogotovo stručne osobe kao Techman. Znam da mu ne treba odvjetnik i ne mislim to biti, ali me malo smeta tolika netolerantnost.
Usput, IMAM ATPL u portfelju i nadam se da će rasti, ali to ne znači da ću gurati glavu u pijesak i odbijati saslušati drugačija argumentirana mišljenja.
DryShips Inc.
(Public, NASDAQ:DRYS) -Pre-Market: 13.22 -1.28 (-8.83%) – Jan 22, 8:38AM EST
Ima li tko objašnjenje za -9% u Pre-Marketu?
drys u premarketu u velikom minusu…
zašto?
srezana je dividenda…za razliku od naše atpl gdje će biti dividende…
futursi: http://dynamic.nasdaq.com/dynamic/premarketma.stm
ali to nema veze sa nama…hehehhh