Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 320.656 | 6,544 | 49,00 | 49,60 | 3,38% |
znači znao si? [lol]
Šuškalo se podno Srđa…
@Schwartzy,
Nazalost neki znaju a i meni nekako smrdi na taj scenarij osim ako BDI ne poludi i spichi se barem na 1500-2000. Iako gledajuci neki dan koliko bi, teoretski, novih brodova trebalo biti porinuto ove godine i znajuci ostale podatke male su sanse za to. Isto tako gledajuci cijene zeljeza i rezalista u Kini, Indiji… bojim se da ce nekima, nakon sto bankrotiraju, preostati samo da potope stare rage negdje na debeloj pucini…
Hohoho, ova najava predujma dividende bi mogla malo pogurati nasu miljenicu. Eh kad bi bardem liznula 1000 kn do objave [pray]
Upravo ta najava predujma dividende je drži tu gdje i jest i zato nije padala puno!
Ajde šta se pravite svi, mjesec dana trubite samo o tome na PP i sad odjednom iznenađenje?! [shocked]
[/quote]
Pa mislim da je ovo i vas jako iznenadilo jer ste neki dana napisali da ste prodali i zadnju dionicu ATPL po 805 ili tako nešto.
Pa mislim da je ovo i vas jako iznenadilo jer ste neki dana napisali da ste prodali i zadnju dionicu ATPL po 805 ili tako nešto.
Pa naravno da me iznenadilo, ipak je kažnjivo raspolaganje povlaštenim informacijama!
evo i malo vijesti od Imarexa…
Dry Bulk
Baltic Indices
BDI 900 up 28
BCI 1800 up 81
BPI 504 up 10
BSI 432 up 5
BHSI 282 down 1
From Commodore Landsberg: The dry bulk market has received a solid boost today on the
strength of increasing Capesize rates. A couple of the big ships were fixed to take Colombian
thermal coal to Europe, and several others were fixed by Rio Tinto to haul Australian iron ore to
China. Panamax rates are also on the rise, although the spot ratio between Capes and Pana’s is
still a lofty 3.72 to 1.
With Chinese iron ore port stockpiles rebounding to 58.7 million tons and a good deal of
additional ore already traveling by sea and en route to China, it is possible iron ore fixtures will
decrease in the near future. In addition, it is also possible that industrial activity and dry bulk
chartering will decrease as the Chinese begin celebrating Lunar New Year on Monday. With any
luck, the Year of the Ox will end up looking more like the first half of the Year of the Rat, rather
than the second. So far it is too early to tell which half we’ll get – but as of now at least dry bulk
freight rates are going up.
Dry Bulk FFAs
Contract Close Current Diff
======================================
BDI Jan 875 885 +10
BDI Q2 1050 1100 +50
BDI Q3 1450 1525 +75
CS4 Q1 $14,996 $15,625 +$629
CS4 Cal 09 $19,878 $21,125 +$1247
PM4 Q1 $6,309 $6,375 +$66
PM4 Cal 09 $10,838 $11,000 +$162
SM6 Q1 $6,092 $6,375 +$283
SM6 Cal09 $8,840 $9,250 +$410
Volumes remain thin – though mild optimism has pushed FFA prices up a touch. Atlantic basin
physical activity remains better than that in the Pacific.
source:www.imarex.com
u svakom slučaju treba se pripremiti i na proslavu Godine Vola( Year of Ox),
proslava Godine Štakora nas je lani prilično istumbala.
tko bi doli sad je gori.
jel itko mogao predvidjeti obamauguravanje sa panameričkim ljosnućem, kopernikanski obrat na krobiju od depre do ludila, i avans komt culect od atlantske????
da sam ostavio dionice prije mjesec dana (npr 500 kom) danas bih bio oho-ho, a ja budala išao pametariti, trejdati i znojem/doumljavanjem i diversificiranjem plodit paru.
a lijepo mi je govorila mama: što je seljak gluplji, krumpir je veći.
.ebi ti to. dala ne dala atlantska dividendu, pala ne pala, ostajem ja u njoj.
žvaknem po koju od paničara i nakupusat ću ih ja.
do avansa,
j
tko bi doli sad je gori.
jel itko mogao predvidjeti obamauguravanje sa panameričkim ljosnućem, kopernikanski obrat na krobiju od depre do ludila, i avans komt culect od atlantske????
da sam ostavio dionice prije mjesec dana (npr 500 kom) danas bih bio oho-ho, a ja budala išao pametariti, trejdati i znojem/doumljavanjem i diversificiranjem plodit paru.
a lijepo mi je govorila mama: što je seljak gluplji, krumpir je veći.
.ebi ti to. dala ne dala atlantska dividendu, pala ne pala, ostajem ja u njoj.
žvaknem po koju od paničara i nakupusat ću ih ja.
do avansa,
j
evo stotka kolega. ova dionica me ne može voljeti ali ja volim nju. žena me nikad ne bi mogla dovesti unutar 24 sata u mix očaja, depresije, ludila, euforije, sreće, zanesenosti [lol] Živjela ATPL_R_A [cool]