ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 21.11.2024. u 14:45
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
74.725
1,525
49,00
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

evo još malo "zelenog" mišljenja

From Commodore Landsberg: Capes continue their climb back to respectability, while the
Panamax market has been left in the dust. It now costs an average of $15,235/day to charter a
Cape and only $4,136/day to take a Panamax. At a ratio of 3.68 to 1, it is likely only a matter of
time before a large amount of Panamax vessels begin taking traditional Capesize cargoes
. For
those wondering how Capesize day rates have been able to rebound from $2,000/day so quickly,
China has released monthly iron ore data. 34.5 million tons of ore was imported in December,
6% more than the 32.5 million taken in November. This increase, combined with the fact that a
good deal of the ore finally came from long-haul Brazil, helps explain the Cape’s rebound.

http://www.imarex.com

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Da li je netko provjeravao da li ATPL bolje korelira s DRYS-om, ili recimo Gencom, Diana Shipping ….
Koje su puno sličnije firme.

pratila je DSX najviše, do unazad zadnjih mjesec dva. A onda mo se odvojili previše. smanjili smo doduše gap zadnjih par tjedana. U jednom trenutku je ona bila na 36% ATH, mi na 17%. Sad je ona na 30% ATH, mi na 21%. Ma imamo lufta do 1000 najmanje.

I'LL BE BACK

……večer

-Prvo pojašnjenje za gđu-icu Mrnjau…. , žene ne pokazuju emocije u vezi novca …..
….. , možda kada bi trošile vlastiti ……, ali takve ne poznam ….. [smiley]

-Iako pričaju ljudi …. ,da su to vidjeli …….. , ali navodno su vidjeli i Jetija ….

-Konkluzija : Kada je novac u pitanju ….. , muškarci su emotivniji ….. [smiley]

-Guverner ….. , danas sam bio oko 13 sati blizu monitora …..
…došao ovdje i vidio stare prijatelje ……
-Bio sam na vagi , a onda su počele prognoze ovih koji su "uvjek u pravu"……
,a tebe nije bilo i nisam ništa poduzeo ….

-Sada sam upalio ……. , i mislim da se pokazala …… [smiley]

-Dr M Wagner

……večer

-Prvo pojašnjenje za gđu-icu Mrnjau…. , žene ne pokazuju emocije u vezi novca …..

-Iako pričaju ljudi …. ,da su to vidjeli …….. , ali navodno su vidjeli i Jetija ….

[thumbsup]stotka [thumbsup]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

……večer

-Guverner ….. , danas sam bio oko 13 sati blizu monitora …..
…došao ovdje i vidio stare prijatelje ……
-Bio sam na vagi , a onda su počele prognoze ovih koji su "uvjek u pravu"……
,a tebe nije bilo i nisam ništa poduzeo ….

-Dr M Wagner

vidite, u tome je kvaka
kada je muškarac emotivan prema novcu
onda i ljubav pokazuje tako da ženu obasipa istim
pa slijedom takve logike i žene koje upoznaje
su one koje prihvaćaju tu emotivnu shemu
zato niste ni upoznali drugačije žene
a da i jeste, ne bi vam se svidjele

free tibet

-Dr M Wagner

Doc, nije. Al bude. kad krenu panamaxi.

I'LL BE BACK

***Capesize
Genco 2009(7) Cargill 46 to 62 65,000(5) Q1
Hadrian International months 2009
(6) S.A.(6) from
delivery

Genco 2009(7) To be TBD TBD Q2
Commodus determined 2009
("TBD")

Genco 2009(7) TBD TBD TBD Q2
Maximus 2009

Genco 2009(7) TBD TBD TBD Q2
Aurelius 2009

Genco 2009(7) TBD TBD TBD Q3
Claudius 2009

Genco 2009(7) TBD TBD TBD Q3
Julian 2009

Genco 2009(7) TBD TBD TBD Q4
Valerian 2009

***Handysize vessels
Genco 2009 TBD TBD TBD Q1
Eagle 2009

Falcon 2009

Hawk 2009

Za Genco nema zime u nabavljanju novih brodova, nema otkaza, milijarde se upucavaju, a za 2009 imaju 60% flote na ugovoru. Nema Panamaxa, nema Supramaxa. A mi se bojimo za Atpl s parama na računu za poslovanje godinama s minusom. Bojimo se i za JDPL koji ima toliko par ana računu da sam sebe može kupiti od tate Šukera. Toliko je žuči bilo prosuto po brodarskom sektoru krajem 2008. a sad ispada da je jedini sektor u Hrvata koji neće imati bankrota žešćih potresa u 2009. Pa vi liparite.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Toliko je žuči bilo prosuto po brodarskom sektoru krajem 2008. a sad ispada da je jedini sektor u Hrvata koji neće imati bankrota žešćih potresa u 2009. Pa vi liparite.

bravo [thumbsup]

I'LL BE BACK

Toliko je žuči bilo prosuto po brodarskom sektoru krajem 2008. a sad ispada da je jedini sektor u Hrvata koji neće imati bankrota žešćih potresa u 2009. Pa vi liparite.
[/quote]

umjesto komentara samo ovo bih rekao
"tu je tvoja zemlja tu sagradit dom…
"TU ŽIVE HRVATI"

Sve smo time rekli
bilježim se štovanjem

Postanite Eu-robovi

Svaka cast. Konacno nesto pametno na ovom forumu. [thumbsup]

Miho Pracat je već dva i pol mjeseca "u doradi." Porinut je prije točno godinu dana (11.01.08.).
A u ovo vrijeme bi za primopredaju trebao biti spreman i prvi vijetnamac: supramax Držić.

AS THE global financial crisis continues, Asia-Europe spot container freight rates have dropped to an unprecedented low of zero dollars, with cargo owners just paying for bunkers.

Industry sources in Singapore said there were a growing number of boxes being shipped from Asia to Europe at freight rate of zero dollars with lines merely charging bunkers and other surcharges on top.

Rates from South China to Europe have been offered at a freight rate of $0.00 plus bunker adjustment factor for sometime now.

ovo sam našao na lloydovoj stranici. Ovako na prvi pogled čini mi se da vijesti nisu dobre. Kako bi se to moglo odraziti ili se već odražava na ATPL. Molim kolege Špancira, Sakaia, Techmana, Governora i ostale da pomognu u svojim cijenjenim stavovima. I kolega Febo je dobrodošao, te Dr.Wagner

Hvala

New Report

Close